Paranoise 11th Birthday Weekender

Τα έντεκα χρόνια ζωής είναι γεγονός και ο Paranoise το γιορτάζει με ένα ξεχωριστό event στο πολυαγαπημένο Πικάπ!

Paranoise 11th Birthday Weekender / events

4 years ago
by

Φέτος ο Paranoise γιορτάζει 11 χρόνια στον αέρα. 11 χρόνια μουσικής ανησυχίας, πειραματισμού και εκπομπών. 11 χρόνια τώρα βλέπουμε μπλε και μαύρους κύκλους, 11 χρόνια κάνουμε ηχεία να τρίζουν. Στα σπίτια μας, σε μπαρ, open air stages, χώρους του πανεπιστημίου, υπόγεια, ταράτσες και στέκια. Πολλοί από εμάς γνωριστήκαμε μέσω του σταθμού, εμπνεύστηκε ο ένας από τις μουσικές του άλλου, δεθήκαμε, αυτοανακηρυχθήκαμε οικογένεια.

Κάθε χρόνο, περίπου τέτοια εποχή, στήνουμε μία φιέστα, για να γιορτάσουμε ακόμη έναν κύκλο εκπομπών. Φέτος η φιέστα θα κρατήσει 3 μέρες, με περίπου 30 ώρες στα decks, από την Παρασκευή 17 μέχρι την Κυριακή 19 Μαΐου. Η βάση των εορτασμών θα είναι το πολυαγαπημένο μας Πικάπ στην Ολύμπου, το οποίο μας παραχώρησε την επιμέλεια του προγράμματος ραδιοφώνου και bar, για το τρίμερο.

Ξεκινάμε λοιπόν από την Παρασκευή 17 στις 19:00, με εναρκτήριο σετ του Jacquez. Σχολαστικός συλλέκτης βινυλίων και παραγωγός στον Paranoise με την εκπομπή Underground Motif είναι ένας από τους πιο πολύπλευρους DJs που μπορεί κανείς να συναντήσει στα decks. Για το Πικάπ ετοιμάζει ένα άκρως ανοιξιάτικο, extended vinyl set με dance χαρακτήρα και πολλές αναφορές σε soul jazz και funk χώρους.

Το ραδιοφωνικό πρόγραμμα του Σαββάτου ξεκινάει στις 15:00 όπου η Transviolet, κατά κόσμον Iωάννα Παπαδημητροπούλου, θα επιδοθεί σε έναν μουσικό συνδυασμό της grime, rnb, pop, bass μουσικής σκηνής και ίσως και κάτι ακόμα που δεν περίμενες να ακούσεις. Ο στόχος είναι να θες να ξανά ακούσεις και λίγο να ψαχτείς. Την ακούμε ζωντανά στον αέρα του Paranoise κάθε Κυριακή.

Στις 17:00 αλλάζει η σκυτάλη και αναλαμβάνει η Liana Zika. Την 5η συνεχόμενη σεζόν στον Paranoise Radio διανύει η εκπομπή World Echoes με την Λιάνα Ζήκα και ο ήχος μέσα στον οποίο εξελίσσεται αυτά τα χρόνια είναι γύρω από την bass σκηνή. Πιο συγκεκριμένα dnb, footwork, jungle, dubstep & ukgarage είναι μερικά από τα είδη που θα περιέχει το selection της για αυτήν την εορταστική εκπομπή στο ραδιόφωνο του Πικάπ.

H συνέχεια της βραδιάς μεταφέρεται από τις 19:00 στο bar, όπου θα λάβει χώρα ένα από τα πιο ιδιαίτερα και πολυαναμενόμενα σετ βινυλίων της ενδοχώρας. Ο Στέφανος ή Plughead έγινε μέλος του σταθμού το 2011. Από τότε εκπέμπει ανελλιπώς, ένα ευρύτατο φάσμα ήχων, από roots dub, jazz, psych και άφρο, μέχρι τις τελευταίες τάσεις της παγκόσμιας dance μουσικής, την πειραματική ηλεκτρονική και την ambient. Τα τελευταία 2 χρόνια οι εκπομπές του γίνονται αποκλειστικά με βινύλιο. Για το σετ του στο Πικάπ θα κουβαλήσει ό,τι μπορέσει από Βρυξέλλες, αναπαράγοντας τον πλουραλιστικό ύφος των εκπομπών του στα decks του Πικάπ. Expect the unexpected.

Μετά το κλείσιμο του Πικάπ, το πάρτι μεταφέρεται σε γνωστό άγνωστο χώρο στην περιοχή Βαλαωρίτου, όπου παραγωγοί του σταθμού μας επιδίδονται σε ατέρμονα back to back μέχρι το πρωί. Οι ακριβείς συντεταγμένες του after party θα διαδοθούν στόμα με στόμα στο Πικάπ, ρωτήστε και θα μάθετε.

Τρίτη και τελευταία μέρα της φιέστας, άκρως βινυλιακή… Τα σπιναρίσματα ξεκινάνε από τις 15:00 στο bar με τον πολύπειρο Flynt. H αγαπημένη εκπομπή του, το Electric Sheep ξεκίνησε στον Paranoise τον Οκτώβριο του 2015 και συνεχίζει ακάθεκτο για 4η συνεχόμενη χρονιά κάθε Τετάρτη βράδυ μετά τα μεσάνυχτα και ο στόχος είναι να φθάσει μέχρι την 8η όπως και το Game Of Thrones. Το φάσμα μουσικών επιλογών στο electric sheep ποικίλει, αλλά κυρίως κυριαρχούν οι ψυχεδελικοί ήχοι και οι ανατολίτικοι ρυθμοί. Την Κυριακή 19 Μαΐου από τις 15:00 έως τις 19:00 ξεσκονίζει τα δισκάκια του, σε ένα σετ που θα περιλαμβάνει pop, εξωτικούς και ανατολίτικους ρυθμούς και πολλές εκπλήξεις.

Την αυλαία κλείνει ένα από τα ιδρυτικά μέλη του σταθμού με σταθερή παρουσία ώς σήμερα, ο Chriz. Τα τελευταία χρόνια, με έδρα το Manchester παρουσιάζει το ραδιοφωνικό του show “Beats In Junktion” στο οποίο παρουσιάζει την τομή ήχων του ευρύτερου ηλεκτρονικού φάσματος. Με έμφαση στα παραμελημένα αλλά συχνά προσβάσιμα ηλεκτρονικά beats, το σετ του θα κινηθεί μεταξύ leftfield, mutant electronica και uk bass.

Σεε Υου Δεαρ!

RSVP https://www.facebook.com/events/593843527802040/