Synthetic 4th Anniversary

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου. Το Synthetic συμπληρώνει αισίως τα 4 χρόνια του και το γιορτάζει με ένα μεγάλο line up με έντονο το άρωμα του Detroit.

Synthetic 4th Anniversary / events

5 years ago
by

Τέλη του 2014. Ένα καινούργιο project με την ονομασία Synthetic εμφανίστηκε στον χάρτη. Έδωσε άμεσα το στίγμα του και την χαρακτηριστική του αισθητική. Στον πρώτο κιόλας χρόνο του, κατάφερε να επιτύχει μια ιστορική συνάντηση δύο θρύλων του Detroit  επί σκηνής, των Robert Hood και Juan Atkins.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια υπήρξαν μεγάλες χαρές, συγκινήσεις αλλά και αρκετές δυσκολίες. Στις δυσκολίες κάποιοι απογοητεύονται και αποχωρούν, ενώ άλλοι πεισμώνουν και έρχονται ακόμα πιο κοντά!

Πάντως σε αυτή την πορεία, το όραμα ενός τελείως ανεξάρτητου mobile party που μοναδικό σκοπό έχει να παρουσιάσει μουσικά ότι πιο φρέσκο αλλά παράλληλα και διαχρονικό, παρέμεινε αναλλοίωτο και αδιαπραγμάτευτο. Έτσι λοιπόν μέχρι και σήμερα παρουσιάστηκαν σε 45 events τουλάχιστον 50 διεθνείς καλλιτέχνες με κάποιους σπανιότατους συνδυασμούς , σε 16 διαφορετικούς χώρους.

Ανάμεσα του ξεχωρίζουν θρύλοι όπως  οι Surgeon, Moodyman, DVS1, Robert Hood (όλοι τους για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη),  άλλες σταθερές αξίες (Gerd Janson, Roman Flügel, Steffi, Vril, Function, Legowelt, Delano Smith, Objekt, Vakula, Patrice Scott, XDB) αλλά και κάποιοι super fresh καλλιτέχνες που έχουν κερδίσει τη θέση τους στην ελίτ της σκηνής παγκοσμίως (Peggy Gou, Mall Grab, Helena Hauff, Palms Trax).

Στην συμπλήρωση των τεσσάρων ετών, γιορτάζουμε την αισιοδοξία για το μέλλον, που φαντάζει πλέον πιο ευοίωνο. Κυρίως καλεσμένοι μας είναι οι Octave One και ο Dj Bone. Aμφότερα τα acts προέρχονται από τη γενέτειρα της Techno, το Detroit. Οι μεν Octave One είναι πασίγνωστοι τόσο για το τεράστιο anthem που όλοι μας έχουμε χορέψει (Blackwater),  αλλά και το full energy αναλογικό τους live.

Ο DJ Bone είναι, δίχως ίχνος υπερβολής, ότι καλύτερο έχει βγάλει η σκηνή του Detroit τα τελευταία 10 χρόνια! Με δισκογραφία από το 1996,  αφοσίωση στην ανεξάρτητη εταιρεία του (Subject Detroit) αλλά κυρίως και τα αμίμητα  skills που κάνουν τα 4 decks να φαίνονται λίγα, έρχεται στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά.

Τη βραδιά ανοίγουν και κλείνουν oι residents του project και ο Jiles John από το Street Outdoors ενώ στα visuals θα βρίσκεται ο Pixels On Space.

Οι Octave One αποτελούν το πνευματικό δημιούργημα των Burden Brothers, από το Detroit. Ο πυρήνας είναι ο Lenny και ο Lawrence και ενίοτε συνεργάζονται με τα υπόλοιπα τρία αδέρφια τους.

Η πρώτη τους εμφάνιση στη δισκογραφία έγινε το μακρινο 1990 με ένα σπουδαιο EP στην  Transmat του Derrick May. Με ονομασια ‘I Believe’,  έγινε ένας δίσκος σταθμός για την εξέλιξη της Detroit  techno και house. Από τότε παράγουν ακατάπαυστα ,είτε με το κλασσικό του όνομα, είτε ως Random Noise Generation. Οχτώ albums (με το Octave One Presents Random Noise Generation – Endustry  να κυκλοφορεί  λίγους μόλις μήνες πριν), δεκάδες EPs,

remixes σε Massive Attack, Joey Negro, DJ Rolando (Jaguar), Steve Bug  αποτελούν βαρύ φορτίο. Το 2000 κυκλοφόρησαν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια στην ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικές, το Blackwater. O δίσκος πούλησε πάνω από 1000000 αντίτυπα στην πρώτη του έκδοση και παίχτηκε τόσο από τους ᾽μεγάλους᾽ του Detroit (Derrick May, Juan Atkins, Kevin Saunderson), όσο και από νεώτερους θρύλους (Little Louie Vega, Danny Teneglia, Jeff Mills and Richie Hawtin).

Το 2006 κυκλοφορούν σε συνεργασία με το Tresor  ένα DVD/CD project με το όνομα “Off The Grid”, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το ᾽Random noise Generation᾽᾽. Η δική τους εταιρεία ᾽(430  West) αποτελεί μία από τις κολώνες της σύγχρονης dance ουσικής.  Μέσω αυτής έχουν κυκλοφορήσει πρωτοποριακά anthems όπως το ‘Jaguar’ του DJ Rolando’s, το ᾽My A.U.X. Mind (Aux88)nαλλά και τα δικά τους ᾽᾽Empower᾽, ᾽Nicolette᾽, ‘The X-files”, “Meridian”, και ‘Siege”.

Αυτό όμως που πραγματικά τους κάνει να ξεχωριζουν, είναι το εκπληκτικό τους live. Χρησιμοποιούν στο έπακρο το τεράστιο 100% αναλογικό τους set up , το οποίο έχουν ονομάσει μάλιστα ᾽Mothership,  για να μεταδώσουν τον πολύ  ανεβαστικό ήχο τους. Είναι αυτοί που παντρεύουν αρμονικά την μελωδική Detroit Techno με την pumping feel good house και την techno-soul. H ενέργεια τους επί σκηνής είναι ανεπανάλληπτη. Οι Octave One αποτελούν ένα από τα τους αγαπημένα ηλεκτρονικά acts του ελληνικού κοινού, με αρκετές  πετυχημένες εmφανίσεις στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια κάνουν μόνο επιλεκτικά  gigs  σε μεγάλα festival  και την αφρόκρεμα των Clubs!

Watch
Octave One Boiler Room Valencia

Για κάποιους γνώστες, ο DJ Bone είναι ο κορυφαίος Techno/House καλλιτέχνης. Για όσους δεν έχουν ξανασυνατήσει το όνομά του, το πιο πιθανό είναι αναρωτηθούν ᾽᾽Ποος είναι αυτός και πώς γίνεται να μην τον γνωρίζω; ᾽.

Ο  Eric Dulan είναι ο ορισμός του ανεξάρτητου καλλιτέχνη. Αφήνει το έργο του και τις ικανότητές του να μιλάνε από μόνα τους, χωρίς το hype  των media. Πρώτη του δισκογραφική δουλειά αποτέλεσε το electronic birth το μακρινο 1996. Ακολούθησαν το ᾽Riding The Thin Line᾽ στην Metroplex του Juan Atkins και το Subject:Detroit Volume 2 στην Θρυλική Eukatech. Έκτοτε κυκλοφορεί σχεδον αποκλειστικά στη δική του δισκογραφική , την Subject Detroit. Έχει ήδη καταγράψει σχεδόν 40 EPs, ενώ το 2018  είναι η πιο παραγωγική του χρονιά με 2 full lenght albums, με το ένα μάλιστα είναι τριπλό βινύλιο.

Αυτό όμως που τον κάνει πραγματικά μοναδικό, είναι τα DJ sets του. O Laurent Garnier βίωσε ένα από αυτά το 1996 και αμέσως τον κάλεσε στο Rex  Παρίσι. Από τότε χτίζει σταθερά το όνομα του και πλέον έχει φτάσει να αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτους καλλιτέχνες. Αν και είναι από τους πιο σημαντικούς ᾽πρεσβευτές᾽της Detroit Techno, συχνά πυκνά μπορεί κάποιος να τον δει σε house/ disco  set  ή ακόμα και σε electro. Παράλληλα διατηρεί και το alias,  ενώ αξίζουν αναφοράς το project του ‘The Stort Tellers’ (Mε τον Deetron), ενώ εμφανίζεται σταθερά σε back to back sets με τον Dave Clarke σε μεγάλα φεστιβάλ.

Watch
DJ Bone at Dekmantel

 

WE, Λεωφόρος Γ’ Σεπτεμβρίου & Λαμπράκη

Ώρα έναρξης 23:00

Eισιτήρια

Viva

Και στο πανελλαδικό δίκτυο των φυσικών σημείων πώλησης

  • Seven Spots
  • Καταστήματα Wind
  • Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
  • Viva Kiosks (Σύνταγμα & Τεχνόπολις)
  • Reload Stores
  • Τηλεφωνικά στο 11876

Stereodisc Record Shop, Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη.

Snuff

1ο κατάστημα: Φιλελλήνων 53, Φρούριο Λάρισας

2o κατάστημα: Παπασταύρου 4, Κέντρο Λάρισας

3ο κατάστημα: Γραβιάς 4, στα Παλιά Βόλου

Synthetic 4th Anniversary with Octave One & DJ Bone.