Timothy J. Fairplay & Anatolian Weapons in Volos

Music Without Borders - an afternoon party Timothy J. Fairplay (UK) / Anatolian Weapons (ATH) Sunday March 24 Rekviem Bar, Volos

Timothy J. Fairplay & Anatolian Weapons in Volos / events

5 years ago
by

Το Rekviem Bar του Βόλου εγκαινιάζει τη νέα σειρά απογευματινών του parties, Music Without Frontiers, με την εμφάνιση του Βρετανού DJ και παραγωγού Timothy J. Fairplay. Το warm up θα αναλάβει ο Άγγελος Μπαλτάς, με το project του Anatolian Weapons, ενώ το closing set o Thomas Numan, ιδρυτής της δραστήριας ομάδας Synhetic από τη Θεσσαλονίκη.

Η αλήθεια είναι πως σπάνια φιλοξενούμε στον Βόλο DJs που χαρακτηρίζονται από την ποιότητα αλλά και την ιδιαιτερότητα του Timothy J. Fairplay. DJ, παραγωγός, συνιδιοκτήτης και curator δισκογραφικής, το 1/2 των The Asphodells μαζί με τον Andrew Weatherall και βασικό μέλος του διάσημου βρετανικού studio Scrutton Street Axis, o Timothy J Fairplay έχει γράψει αναμφισβήτητα τη δική του ιστορία στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής εδώ και πολλά χρόνια και συνεχίζει να το κάνει μέσα απ’ τις πολλές του ιδιότητες.

Στην ουσία, o κ. Fairplay έχει αναδειχθεί ως ένας από τους βασικότερους αντιπροσώπους, όχι μόνο ενός νέου ήχου, αλλά και μια σφαιρικής νέας αντίληψης στην dance μουσική, χτίζοντας DJ sets και δημιουργώντας δικά του crossover tracks, που συνδυάζουν τo ανανεωμένο ενδιαφέρον για την acid techno, με τις πιο underground πλευρές του post punk και του industrial της δεκαετίας του ’80. Τα bpm συχνά παραμένουν χαμηλά, η ατμόσφαιρα συνήθως είναι σκοτεινή και ψυχεδελική, ενώ τα κραυγαλέα drops αντικαθιστούν δυναμικά και ολοένα πιο υποβλητικά beats.

Αρχικά, το 2006, ως μηχανικός ήχου, βοήθησε τον Andrew Weatherall να σχηματίσει τον χαρακτηριστικό του ήχο και έπειτα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, δημιούργησαν το συγκρότημα The Asphodells το 2013, κάνοντας θράυση με το debut album Ruled by Passion, Destroyed By Lust.

Η συνέχεια ήρθε με την Crimes of the future, δισκογραφική εταιρεία που γεννήθηκε μέσω του ομώνυμου clubnight που διατηρούσε με τον φίλο του και συνιδιοκτητη της δισκογραφικής, Scott Fraser στο πασίγνωστο The Berkley Suite της Γλασκώβης, το οποίο έχει πλέον εξελιχθεί σε μηνιαίο residency στο Λονδρέζικο The Waiting Room. Η δισκογραφική Crimes of the future έχει προσθέσει στον κατάλογο της ηχηρά ονόματα όπως οι Betonkrust & Innershades, Black Merlin, DMTR DSTNT & LVRIN, Antoni Maiovvi και NOIA, Rubicon & Rude 66.

Εκτός των αμέτρητων collaborations που έχει κάνει ο Tim με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι Daniel Avery και Ivan Smagghe, έχει κυκλοφορήσει δικές του παραγωγές σε τεράστιες δισκογραφικές όπως οι Pinkman, Charlois, Knekelhuis, Höga Nord, Bird Scarer, Emotional Response, καθώς και στην επίσης δική του Centuriαns Of Rome, ενώ η νέα χρονιά τον βρίσκει να ξεκινάει με κυκλοφορίες στις Work Of Love, Nocta Numerica, Body Works και Weapons Of Choice.

Listen
Timothy J. Fairplay guest mix for 199 Radio (13/11/18)

Ο Άγγελος Μπαλτάς είναι ο άνθρωπος πίσω απ’ τα aliases Anatolian Weapons, Dream Weapons και Fantastikoi Hxoi. Παράγει μουσική για περισσότερο από μία δεκαετία, συνδυάζοντας τολμηρά την ψυχεδελική αντίληψη με στοιχεία διαφόρων μουσικών ειδών σε ένα ασυνήθιστο blending δικής του πρωτότυπης ηλεκτρονικής μουσικής με σπάνια samples.

Τα DJ sets του ακούγονται συχνά στα πιο ιδιαίτερα bars της Αθήνας όπως το Astron, το six d.o.g.s., το Romantso, το Bios Terrace, το Spinster και το Tailor Made, ενώ έχει κάνει πολλές εμφανίσεις, τόσο σε φεστιβάλ όπως το Ελληνικό Reworks Festival, το Insomnia Festival της Νορβηγίας και το Positive Education Festival της Γαλλίας, όσο και σε bars Ευρωπαϊκών πόλεων όπως το Βερολίνο και η Πράγα.

Στο παρελθόν έχει μοιραστεί τα decks με σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, όπως οι Red Axes, Manfredas, Modeselektor, Lena Willikens, Vladimir Ivkovic. Acid Arab, Maceo Plex, Ison, Miltiades, Octabot, Terra Exotica, Matt Walsh, Devika, Morah, Koehler, Morgan Hammer, Mick Wills, Jamie Tiller και πολλούς άλλους.

Το 2018 κυκλοφόρησε το δεύτερο release του στην Αθηναϊκή Lurid Music, ενώ φέτος έχει στα upcoming releases του ένα κομμάτι στο compilation Elsewhere LVI της Αγγλικής δισκογραφικής Emotional Response, καθώς και ένα remix στο τραγούδι της Lena Platonos, Cyaniris, που θα κυκλοφορήσει από την Αμερικάνικη Dark Entries Records. Οι παραγωγές του χαίρουν ευρείας εκτίμησης διεθνώς και παίζονται συχνά από διάσημους jockeys όπως οι Lena Willikens, Alexis Le-Tan, Tolouse Low Trax, Phuong Dan, Elena Colombi, Chida, Lipelis και Andrew Weatherall.

Listen
Anatolian Weapons guest mix for Serial Experiments - LAYER #168

Ο Thomas Numan ή αλλιώς Θωμάς Παπαχρήστου είναι ο εμπνευστής, ιδρυτής και resident disc jockey του Synthetic, ενός project μέσω του οποίου διοργανώνει events με καλεσμένους διεθνείς καλλιτέχνες. Εδώ και χρόνια προσπαθεί να διαδώσει την ‘καλή πλευρά’ του ηλεκτρονικού ήχου στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας τα βιώματα που απέκτησε κατά την πολυετή διαμονή του στο Λονδίνο. Εκεί ξεκίνησε και η ενασχόλησή του με το DJing αλλά και τη διοργάνωση events. Χτίζει τη δισκοθήκη του εδώ και μια 15ετία, ενώ επιμένει να χρησιμοποιεί αποκλειστικά βινύλιο. Τα sets του δεν έχουν ταμπέλες, έχουν σίγουρα όμως χαρακτηριστική αισθητική και feeling.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει και πλαισιώσει καλλιτέχνες όπως οι Juan Atkins, Robert Hood, Peggy Gou, Mall Grab, Surgeon, Objekt, Helena Hauff, DVS1, Gerd Janson, Palms Trax και Moodymann μεταξύ πολλών άλλων.

Listen
Thomas Numan guest mix for Paranoise Radio

Line up:
Timothy J. Fairplay (UK)
Anatolian Weapons (ATH)
Thomas Numan (SKG)
+ Local Support:
Afriend
Josh Roll
Nεpēnthε
~~~~~~~~~~~~~~~~
Order Of Business:
17:00 – 01:00
Afriend
Anatolian Weapons
Timothy J. Fairplay
01:00 – End
Thomas Numan
Josh Roll B2B Nεpēnthε
~~~~~~~~~~~~~~~~
Free Entrance
~~~~~~~~~~~~~~~~