Ancient Methods & Vril live in Thessaloniki

Δύο μεγάλα ονόματα από την Techno σκηνή της Γερμανίας επισκέπτονται προσεχώς την Θεσσαλονίκη, καλεσμένοι του Synthetic και του Goethe Institut της πόλης. To ερχόμενο Σάββατο, 31 Μαρτίου, στον πολυχώρο WE!

Ancient Methods & Vril live in Thessaloniki / we support

5 years ago
by

Το Synthetic, σε συνεργασία µε το Goethe-Institut Thessaloniki, παρουσιάζει δύο από τους σπουδαιότερους Γερµανούς καλλιτέχνες της Techno µουσικής σκηνής το Σάββατο 31 Μαρτίου στον πολυχώρο WE (Λεωφόρος Γ’ Σεπτεµβρίου & Γρ.Λαµπράκη) στην Θεσσαλονίκη.

Ο Ancient Methods, κατά κόσµον Michael Wollenhaupt, αποτελεί εµβληµατική µορφή του industrial ήχου και είναι πιο ενεργός και περιζήτητος από ποτέ. Ο µυστηριώδης Vril από την άλλη, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για το live set του, ώστε να παρουσιάσει τις εξαιρετικές συνθέσεις του. Αυτές κυκλοφορούν σε κάποιες από τις πιο σηµαντικές δισκογραφικές ετικέτες (Giegling, Delsin, Dystopian κτλ) και ακούγονται στα διασηµότερα clubs και φεστιβάλ του πλανήτη.

Το event συµπληρώνουν µουσικά οι resident DJ’s του Synthetic, Thomas Numan και G.Kouros, µαζί µε τον Senka του Archaic Ways.

H µουσική που ο Ancient Methods δηµιουργεί είναι αυτή που σε κάνει να κουνάς το κεφάλι σου πάνω-κάτω και το “funk” στοιχείο, αυτού που ο ίδιος περιγράφει ως pitch-black-techno-war-funk.

O Michael Wollenhaupt εµφανίστηκε στην δισκογραφία, µαζί µε τον τότε συνεργάτη του Conrad Protzmann, το 2007. Μια µυστηριώδης σειρά marbled βινυλίων στην οµώνυµη ετικέτα, µε µεσαιωνικές γκραβούρες για artwork, έβαλε την µπάντα Ancient Methods στο προσκήνιο. Από τότε είναι πραγµατικά ασταµάτητος. Δεκάδες EP’s, περίπου 40 remixes και πολλές συνεργασίες το µαρτυρούν. Μία από αυτές είναι µε τον Regis, η οποία ξεκίνησε το 2009 και φέρει το όνοµα Ugandan Methods.

Αυτό όµως που τον έχει κάνει ιδιαίτερα γνωστό, αγαπητό και περιζήτητο είναι τα εκρηκτικά του DJ sets. Ο Ancient Methods έχει εξελιχθεί στον µεγαλύτερο πρεσβευτή της Industrial Techno, µε ένα διαρκές tour στα καλύτερα φεστιβάλ και club-nights του κόσµου.

Watch
Ancient Methods Boiler Room Berlin DJ Set 2015

 

O Vril είναι παραγωγός ηλεκτρονικής µουσικής από το Ανόβερο. Αποτελεί πραγµατικό φαινόµενο για την σύγχρονη Techno. H ποιότητα της δουλειάς του και µόνο, αποτέλεσε το κλειδί για κυκλοφορίες σε κάποιες από τις σηµαντικότερες δισκογραφικές εταιρείες του χώρου.

Αν και οι συνθέσεις του έχουν µεγάλες διακυµάνσεις, έχει καταφέρει να δηµιουργήσει και να διατηρήσει έναν πολύ προσωπικό και αναγνωρίσιµο ήχο. Από πιο low key ύφος στην πιο πολυσυζητηµένη ετικέτα των τελευταιών ετών, την Giegling, µέχρι αδυσώπητες Techno βόµβες για το dancefloor, το ηχόχρωµα είναι µοναδικό.

Το live του είναι µια πραγµατική εµπειρία. Παίζοντας ως επί το πλείστον ακυκλοφόρητη µουσική, καταφέρνει να δηµιουργήσει ένα φοβερό ambience που σε συνεπαίρνει.

Πρόκειται για την πρώτη εµφάνιση του Vril στην Ελλάδα.

Watch
VRIL playing live at Melt! Festival 2016 in Ferropolis

 

Ως βασική φιγούρα και εµπνευστής του Archaic Ways, ο Senka, ένα γνωστό όνοµα στην underground techno σκηνή της πόλης, θα παρουσιάσει τους σκοτεινούς, τελετουργικούς του ήχους συµπληρώνοντας το line-up. Το όνοµά του σηµαίνει σκιά. Από τον Μεσαίωνα, οι σκιές συµβολίζουν την σκοτεινή πλευρά των ανθρώπων. Την πλευρά εκείνη, στην οποία µπορούν να ξεφύγουν και να βρουν την απόλυτη ελευθερία δράσης και δηµιουργίας. Το µέρος εκείνο όπου γίνονται ο πραγµατικός τους εαυτός και αποκαλύπτουν την πιο ξεκάθαρη εκδοχή της φύσης τους. Βρες τον εαυτό σου κάτω από αυτήν την σκιά, νιώσε την έλξη της και άφησε ελεύθερα τα αρχαϊκά σου ένστικτα.

Ο Thomas Numan είναι ο εµπνευστής και resident disc jockey του Synthetic. Εδώ και χρόνια προσπαθεί να διαδώσει την ‘καλή πλευρά’ του ηλεκτρονικού ήχου στην Θεσσαλονίκη, µεταφέροντας τα βιώµατα που απέκτησε κατά την πολυετή διαµονή του στο Λονδίνο. Εκεί ξεκίνησε και η ενασχόλησή του µε το DJing αλλά και την διοργάνωση events. Χτίζει την δισκοθήκη του εδώ και 15 έτη, ενώ επιµένει να χρησιµοποιεί αποκλειστικά βινύλιο. Τα sets του δεν έχουν ταµπέλες, αλλά χαρακτηριστική αισθητική και feeling. Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει και πλαισιώσει καλλιτέχνες όπως οι Juan Atkins, Robert Hood, DVS1, Surgeon, The Black Madonna, Objekt, Helena Hauff, Gerd Janson και Palms Trax µεταξύ πολλών ακόµα.

Ο G.Kouros αποτελούσε, µέχρι προσφάτως, ένα καλά κρυµµένο µυστικό για την µουσική σκηνή της πόλης. Παρά τις επιλεκτικές του εµφανίσεις σε events όπως το Reworks Festival και Oldskool Themed Parties, επέλεξε να κρατήσει low profile. Με δισκοθήκη και skills που θα ζήλευαν ακόµα και top καλλιτέχνες του χώρου, αποτελεί µέλος της οµάδας και resident DJ εδώ και 2µιση χρόνια. Μαζί µε την σύζυγό του Νικόλ, ‘τρέχουν’ τον διαδικτυακό σταθµό Report2Dancefloor Radio, το οποίο πρεσβεύει µε τον καλύτερο τρόπο το old school ηλεκτρονικό στοιχείο.

Listen
Synthetic w/ Ancient Methods, Vril-live & more (promo teaser)

Η ώρα έναρξης του event το Σάββατο 31/3 στο WE ορίστηκε στις 23:30. Tην εκδήλωση θα πλαισιώσει με visuals ο Pixels On Space, ενώ τα γραφιστικά ανήκουν στον George Valmas.

Αναφορικά με τα εισιτήρια, μετά την εξάντληση των early bird, αυτά πλέον τιμώνται έναντι 12 ευρώ σε προπώληση ηλεκτρονικά εδώ και στα φυσικά σημεία πώλησης, πανελλαδικά στα: Seven Spots, Media Markt, Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, Viva Kiosks (Σύνταγµα και Τεχνόπολις), Reload Stores, Τηλεφωνικά στο 11876.

Ακόμη, στην Θεσσαλονίκη μπορείτε να βρείτε εισιτήρια και στα MicroXtreme (Αιµ.Γρεβενών 5), Stereodisc Record Shop (Πλ.Αριστοτέλους 4), WE (Λεωφόρος Γ’ Σεπτεµβρίου & Γρ. Λαµπράκη), ενώ στην Αθήνα θα τα βρείτε και στο Habeat Records (Παλλάδος 21, 2ος όροφος, Ψυρρή). Την ημέρα του event θα κοστίζουν 15 ευρώ στην είσοδο. grab yours now!

O Paranoise στηρίζει την διοργάνωση και προσφέρει 2 προσκλήσεις. Για να κερδίσετε αρκεί να κοινοποιήσετε δημόσια την αφίσα, να αφήσετε ένα οποιοδήποτε σχόλιο από κάτω, καθώς και να έχετε κάνει Like εδώ, ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 30/3. Οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα ενημερωθούν αμέσως μετά. stay tuned!