Aries in Athens

O Βρετανός παραγωγός και DJ από το Birmingham, επισήμως καλύτερος Jungle DJ για το 2016, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Αθήνα, την προσεχή Παρασκευή στον χώρο του LAB.

Aries in Athens / we support

7 years ago
by

Το 2ο Back A Yard party είναι γεγονός και λαμβάνει χώρα την Παρασκευή 17 Μαρτίου, και πάλι στο υπόγειο του LAB στην Αθήνα.

Αυτήν την φορά η A-Side Events, σε συνεργασία με το Bass Delight Crew, προσκαλεί τον Βρετανό Aries, έναν από τους πιο καταξιωμένους DJ’s/παραγωγούς της παγκόσμιας Jungle σκηνής, μέλος του φημισμένου Chopstick Dubplate Crew και καλύτερο Jungle DJ για το 2016 σύμφωνα με τα We Love Jungle Awards!

Μαζί του και οι ”δικοί μας” Blend Mishkin, Bass Delight, Blast’Em Bop, ενώ στο mic για άλλη μια φορά ο Big Shine.

Η reggae και η jungle είναι μουσικά είδη με δυνατές ρίζες στην Μ. Βρετανία και ο Aries έχει ενσωματώσει και τις δύο μουσικές κουλτούρες, οι οποίες έχουν καθορίσει σε μεγάλο βαθμό ολόκληρο το ήθος του γύρω από την παραγωγή και το DJing. Είναι η ακεραιότητα και αφοσίωση του στην ragga / jungle σκηνή, αυτά τα οποία έχουν κερδίσει τον σεβασμό μεταξύ των ομότιμών του, το οποίο σημαίνει ότι σηκώνει πλέον διεθνώς την σημαία του σύγχρονου sound-system, καθώς κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου Jungle DJ για το 2016!

Ο ήχος του Aries, συνδυάζει την vintage Jungle αισθητική με ‘’παραδοσιακή’’ reggae και όλα αυτά ‘’φινιρισμένα’’ με σύγχρονες τεχνικές παραγωγής. Το τελικό προϊόν είναι ο προσωπικός του Dubwise τόνος σε ένα αληθινά εγχώριο Βρετανικό μουσικό είδος, την Jungle.

Συγκαταλέχθηκε στην πρώτη γραμμή της Jungle, έπειτα από κυκλοφορίες του σε θρυλικά record labels, όπως στις Congo Natty, Dread και V Recordings, και επιπλέον ο Aries έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς καλλιτέχνες, που σε καμιά περίπτωση δεν σταματούν στις συνεργασίες με τους Top Cat, David Boomah, Solo Banton, Nanci & Phoebe, Demolition Man, Jah Mason και Johnny Osbourne! Τα dj sets του είναι περιζήτητα σε όλο τον πλανήτη, έχοντας παίξει στις περισσότερες μεγάλες χώρες.

Πίσω στο 1990, ο Aries ξεκίνησε να παίζει σε ένα πειρατικό σταθμό, στην γενέτειρά του, το Birmingham, όπου η reggae και η underground dance μουσική κυριαρχούσαν στα ερτζιανά. Εκεί έμαθε την τεχνική του σαν DJ. Έπειτα, ασχολήθηκε με την οργάνωση parties και τελικά κατέληξε στο studio ηχογράφησης απ’ όπου και δημιουργεί μουσική έκτοτε.

Watch
Aries & Murda - Ganja Farmer (DnB remix)

Τα projects του Aries ποικίλλουν, από προσωπικές του παραγωγές σε συνεργασίες με άλλους παραγωγούς, από τον Gold Dubs στους Kelvin 373, στο θρυλικό Chopstick Dubplate crew το οποίο είναι το πρώτο διεθνές Reggae / Jungle crew και αποτελείται από τον ίδιο, τον Jacky Murda και τον Tuffist. Πρόσφατα, πειραματίζεται πάνω και σε άλλα μουσικά είδη, όπως Hip Hop και Dubstep, και όλα καταλήγουν σε μια ωδή στις μουσικές ρίζες του.

Μέσα στις φημολογούμενα κλειστές πόρτες του Jungle Drum & Bass κόσμου, το να έχεις την αληθινή υποστήριξη της κοινότητας αυτής είναι αυτό που επικυρώνει την καριέρα σου. Ο Aries έχει αναγνωριστεί από ηγετικές φιγούρες της σκηνής. Στο πιο εμπορικό κομμάτι, ο Aries «παίζεται» στο BBC radio από τους Toddla T, Zane Lowe, Rob Da Bank και DJ Hype και επιπλέον τα Youtube views του αγγίζουν τα εκατομμύρια. Όλα αυτά προέρχονται από έναν από τους πιο ταπεινούς ανθρώπους που μπορεί να συναντήσεις στην μουσική βιομηχανία.

Είναι αναμφισβήτητα αλήθεια ότι ο Aries θα τηρήσει την συνεχή δέσμευσή του να “σερβίρει” τα πιο αυθεντικά Dubwise Jungle Dubplates στον κόσμο και να προωθεί τον ήχο που αγαπά, είτε μέσω προσωπικών του παραγωγών αλλά και συνεργασιών, είτε μέσω των record labels που τρέχει.

Μην χάσετε λοιπόν την προσεχή Παρασκευή, 17/3, την πρώτη εμφάνιση του Aries στην Ελλάδα. Η έναρξη στο LAB (Πλατεία Αβησσυνίας 10, Μοναστηράκι) ορίστηκε για τις 23.00 και η τιμή εισόδου στα 6 ευρώ. be there!

O Paranoise υποστηρίζει την διοργάνωση και προσφέρει 2 προσκλήσεις κατόπιν μίνι διαγωνισμού. Για να συμμετέχετε αρκεί να κοινοποιήσετε δημόσια την αφίσα, να αφήσετε ένα οποιοδήποτε σχόλιο από κάτω, και να έχετε κάνει Like εδώ, όλα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 16/3. Οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα ενημερωθούν μετά την λήξη του διαγωνισμού. stay tuned!