Athens Outlook Festival Launch Party

Η Αθήνα ετοιμάζεται να γιορτάσει με ένα μεγάλο Launch Party και εκλεκτό καλεσμένο τον Compa, την έναρξη της περιόδου αναμονής για το φετινό Outlook Festival 2014 που έρχεται ακόμη μια φορά, στο τέλος του καλοκαιριού στην όμορφη τοποθεσία του Punta Christo στις ακτές της Κροατίας.

Athens Outlook Festival Launch Party / we support

10 years ago
by

Με ένα γιγάντιο line-up όπου κάθε χρόνο φιλοξενούνται πολλά μεγάλα ονόματα της bass / dubstep / drum & bass / dub / reggae / jungle / hiphop σκηνής, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία το γνωστό πια φρούριο Punta Christo στα Αδριατικά παράλια της Pula, με πολλά και ιδιαίτερα stages, το Outlook Festival 2014 είναι σίγουρο ότι θα γίνει και πάλι πόλος έλξης για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Στα πλαίσια της προώθησης του φεστιβάλ στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαρτίου το Athens Launch Party στο ισόγειο του Bios, με καλεσμένο τον Compa (Deep Medi/Boka/Kokeshi/UK), πλαισιωμένο από τους Billy Widz b2b Jeph1, Bluez και Selecta Fred.

Μετά την εμφάνιση τους το ’12 και ’13 στο Outlook Festival και τα αντίστοιχα BigBang launch parties στην Αθήνα, οι Billy Widz & Jeph1 φέτος μοιράζονται τα πικάπ με την ομάδα Grimey Joe’s Collective, προσκαλώντας μαζί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έναν πολύ ανερχόμενο παραγωγό και DJ της dubstep σκηνής, τον Βρετανό Compa.

Έχοντας τη βάση του στο Μάντσεστερ, ο Compa τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργεί σκοτεινό και ατμοσφαιρικό ήχο με γιγάντια sub-bass lines, άμεσα επηρεασμένος από τον μέντορά του, Mala (Digital Mystikz), ενώ παράλληλα έχει περιοδεύσει σε Αμερική και Ευρώπη παίζοντας μια μίξη δικών του ακυκλοφόρητων dubplates, classic dubstep βινυλίων, acetate edits και white label remixes, κρατώντας τα DJ sets του πιστά στην αυθεντική παράδοση.

Έχει κυκλοφορήσει βινύλια στις δισκογραφικές Deep Medi, Boka, Kokeshi, Tuba και Moonshine, ενώ λειτουργεί και το δικό του WX/WL label, διατηρώντας παράλληλα ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή στον Sub.fm. Το Σάββατο 22 Μαρτίου θα βρεθεί για πρώτη στην Αθήνα για ένα μοναδικό DJ set στο Funktion-One Soundsystem του Bios.

Billy Widz & Jeph1 είναι DJs, παραγωγοί και event producers (BigBang) από την Αθήνα και έχουν μοιραστεί line-ups με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της σκηνής (Goth-Trad, VIVEK, Joe Nice, Commodo, Gantz, Pinch, Jack Sparrow κ.α.), με πολλές συμμετοχές σε parties και festivals σε Ελλάδα και εξωτερικό – με σημαντικότερες ίσως αυτές στο θρυλικό Outlook Festival της Κροατίας – εμμονή με dubplates και με παραγωγές που έχουν φτάσει μέχρι το airplay του Rinse FM, τα sets τους κινούνται γύρω από τον original σκοτεινό ήχο. Ταυτόχρονα αποτελούν μέρος της ραδιοφωνικής οικογένειας του Paranoise με την εκπομπή τους να μεταδίδεται ζωντανά από το 2011.

Οι Grimey Joe’s Collective είναι μια ομάδα διοργάνωσης εκδηλώσεων της διεθνούς ηλεκτρονικής σκηνής στην Αθήνα, με έδρα το Λονδίνο. Δύο μέλη τους θα αναλάβουν τo ζέσταμα και κλείσιμο του event.

Ο Selecta Fred θα ξεκινήσει την βραδιά με roots/dub/reggae επιλογές, ενώ στο τέλος θα αναλάβει ο παραγωγός Bluez με χαρακτηριστικά heavy bass/outta space vibes.

Όλα αυτά λοιπόν το ερχόμενο Σάββατο 22 Μαρτίου μετά τις 23.00 στο Bios (Πειραιώς 84) στην Αθήνα, με τιμή εισόδου στα 5 ευρώ. be there!

O Paranoise Radio από την πλευρά του στηρίζει το Athens Outlook Launch Party και προσφέρει σε τυχερούς ακροατές τους 2 προσκλήσεις. Για να συμμετέχετε στείλτε το ονοματεπώνυμό σας στο contest@paranoiseradio.com με θέμα “Outlook” στις εξής εκπομπές: Δευτέρα 10-12 και Πέμπτη 10-12. Μία πρόσκληση κληρώνεται στο τέλος κάθε εκπομπής.