Athens Video Art Festival 2014

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων, μια διοργάνωση που έχει αγαπηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει θεσμός από καιρό, βρίσκεται στην 10η έκδοσή του φέτος και μας περιμένει να το ζήσουμε από τις 2 ως 5 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη.

Athens Video Art Festival 2014 / we support

9 years ago
by

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων, Athens Video Art Festival 2014 τελειοποιεί το “πλέγμα” του περιεχομένου του και ετοιμάζεται να διασχίζει για ακόμη μια χρονιά τις πόρτες της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων από την ερχόμενη Πέμπτη 2 έως και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα της φετινής επικείμενης τετραήμερης γιορτής τέχνης, τεχνολογίας και δημιουργικότητας πρόκειται να συνθέσουν καλλιτέχνες από την Ελλάδα και εξωτερικό με κοινή αναφορά τις άπειρες δυνατότητες που προσφέρουν τα νέα Μέσα αλλά και το πώς μπορούν αντίστοιχα να αξιοποιηθούν από κάθε ηλικία.

Με αφετηρία την πρώτη ημέρα και την παρουσίαση της παραστατικής δράσης των Nonotak με τίτλο Late Speculation, διαμορφώνεται η κατάλληλη ατμόσφαιρα για την υποδοχή της αισθητηριακής εγκατάστασης 80 prepared dc-motors, cotton balls, cardboard boxes του Zimoun.

Παράλληλα ο ακαδημαϊκός χαρακτήρας του φεστιβάλ ενισχύεται μέσα από εργαστήρια εκ των οποίων και το ειδικά αφιερωμένο στην ενότητα της Glitch Art από τον Phillip Stearns, η δυναμική του οποίου παρουσιάζεται και από την αντίστοιχη έκθεση με έργα Glitch Art Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών τα οποία πρόκειται να διακοσμούν τους χώρους των Συγκοινωνιών της Αθήνας.

Στην ενότητα των screenings κυριάρχο ρόλο θα παίξει η προβολή του ντοκιμαντέρ Codebreaker ως μνεία στην προσφορά του Bρετανού μαθηματικού, καθηγητή της λογικής και κρυπτογράφου Alan Turing για τον ψηφιακό κόσμο.

Το ηχητικό προφίλ της διοργάνωσης θα διαμορφώσουν μεγάλες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής συμπεριλαμβανομένων του πολυτάλαντου Γερμανού πιανίστα και συνθέτη Volker Bertelmann, γνωστoύ και ως Hauschka.

Επίσης, περισσότεροι από 20 ακόμη ταλαντούχοι και πιο αναγνωρισμένοι Έλληνες και ξένοι μουσικοί θα παρουσιάσουν το έργο τους, συνθέτοντας μία ολοκληρωμένη, πολύπλευρη και αυθεντική φεστιβαλική εμπειρία.

Με αυτό τον τρόπο η δημιουργικότητα επεκτείνεται στα άκρα και παρουσίαζεται συνολικά και αναλυτικά μέσα από τις παρακάτω εμπλουτισμένες ενότητες της διοργάνωσης:

– Προβολές (Video Art, Animation, Συνεργαζόμενα Φεστιβάλ)
– Εκθέσεις (Web Art, Digital Image, Εγκαταστάσεις, Video Εγκαταστάσεις, Applications)
– Παρουσιάσεις & Διαλέξεις (Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Διεθνείς & Εγχώριοι Οργανισμοί)
– Εργαστήρια & Ανοιχτές Συζητήσεις (Λογισμικά, Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Νέες Τεχνικές & Τάσεις)
– Live Acts (Συναυλίες, DJ – VJ Sets, Performances)

Το 10ο Athens Video Art Festival μας προσκαλεί να το επισκεφθούμε από την ερχόμενη Πέμπτη 2 ως την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, καθημερινά από τις 11.00 ως τις 23.00 στους χώρους της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

Αναφορικά με την είσοδο στον χώρο, το ημερήσιο εισιτήριο τιμάται προς 6 ευρώ, ενώ με την επίδειξη εισιτηρίου ή κάρτας από τις συγκοινωνίες Αθηνών μειώνεται η τιμή στα 3 ευρώ (έκπτωση 50%).

Όσο για το τετραήμερο πάσο αυτό κοστίζει 16 ευρώ, ενώ με την επίδειξη εισιτηρίου ή κάρτας από τις συγκοινωνίες Αθηνών έχουμε μείωση τιμής μόλις στα 8 ευρώ (έκπτωση 50%).

Παρακάτω παραθέτουμε το μουσικό μέρος του φετινού Athens Video Art Festival, ενώ για να δείτε το πραγματικά πολύ πλούσιο πρόγραμμα των υπόλοιπων ενοτήτων της διοργάνωσης καθώς και τους δεκάδες καλλιτέχνες που συμμετέχουν φέτος, ανατρέξτε εδώ στο site του φεστιβάλ.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου
/ Αίθουσα Δ 7
Νοnotak | Late Speculation @ 11 π.μ. (FR)

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου
/ Αίθουσα Δ 9
Nikos Kiriazopoulos | Anahata for synthesizer @ 11 π.μ. (GR)
Yorgo Yeorgiou | Untitled @ 10:30 π.μ. (GR)
Afroditi Psarra | Lilitronica @ 10 π.μ. (GR)
Tasos Stamou | VHSynth @ 8 μ.μ. (GR)
Sean Rogg | Wonderful Little Creatures 9 μ.μ. (UK)

Σάββατο 4 Οκτωβρίου
/ Αίθουσα Δ 9
Sonia Ntova | Sunhopers @ 7 μ.μ. (GR)
Jay Gilligan | Performance on Reactable Table @ 7:45 μ.μ.. (SE)
Romvos | Untitled @ 11:30 μ.μ. (GR)
Julien Ottavi | Untitled @ 10:30 μ.μ. (FR)
Phillip Stearns | Fluorescene, Apeiron/Peras @ 08:45 (USA)
Joe Gilmore | Untitled @ 8:30 (UK)
/ Αμφιθέατρο 9.84
Hauschka | Abandonded cities @ 10 μ.μ. (DE)

Κυριακή 5 Οκτωβρίου
/ Αίθουσα Δ 7
Cesare Saldicco | Still Life @ 7:30 μ.μ. (IT)
Michalis Rakitzis & Vj Codec | Audiovisual Performance @ 9:30 μ.μ. (GR)
Pepper 96,6 & Up radio 88,6 | After Party (GR)

Μία ολοκληρωμένη πρόταση καινοτόμας ψυχαγωγίας και ανάδειξης των νέων τάσεων στις σύγχρονες τέχνες και τα σύγχρονα μέσα, για 4 μέρες στην Αθήνα. Ζήστε το!

Ο Paranoise Radio στηρίζει την διοργάνωση και προσφέρει σε δύο φίλους του δύο διπλές προσκλήσεις, μία για το Σάββατο και μία για την Κυριακή. Για να κερδίσετε, πρέπει απλά να έχετε κάνει Like εδώ και να κοινοποιήσετε αυτό το αρχείο ως το Σάββατο στις 17.00 για την διπλή πρόσκληση του Σαββάτου, κι έπειτα ως την Κυριακή στις 17.00 για την ίδια μέρα. Οι νικητές θα ανακοινωθούν ακριβώς στην ώρα λήξης του διαγωνισμού τις δύο μέρες.