Beach Street Festival 2014

Ένα από τα καλύτερα ελληνικά festivals του φετινού καλοκαιριού είναι αναμφίβολα το Beach Street Festival που πλησιάζει επικίνδυνα καθώς διεξάγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο νησί της Λέσβου, φέτος στην πόλη της Μυτιλήνης, 1-3 Αυγούστου.

Beach Street Festival 2014 / we support

9 years ago
by

Η ΑΡΧΗ

Το Beach Street Festival ξεκίνησε το 2013 με αφορμή ένα εγκατελελλειμένο ξενοδοχείο, πανω στην παραλία των Βατερών Λέσβου. Η βασική ιδέα ήταν να μαζευτούν graffiti-φίλοι και μουσικοί από όλη την Ευρώπη, να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές, να γιορτάσουν και να γεμίζουν με χρώμα και μουσική το τεράστιο ξενοδοχείο.

BEACH STREET FESTIVAL

Το Beach Street Festival είναι μία γιορτή, ένα ξεχωριστό διεθνές φεστιβάλ μουσικής και graffiti που συνδυάζει τις καλοκαιρινές διακοπές με τις αστικές τέχνες και την παράδοση. Στόχος του beach street είναι να δημιουργηθεί ένα νέο μουσικό-καλλιτεχνικό σταυροδρόμι μεταξύ ανατολής και δύσης που θα γίνει θεσμός, σημείο αναφοράς για καλλιτέχνες, ένα meeting point για νέους και φίλους.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η βασική τοποθεσία του Beach Street Festival 2014, είναι το Ιστορικό Κάστρο της Μυτιλήνης και η ευρύτερη περιοχή του με το δάσος και την παραλία Τσαμάκια. Για να καταφέρουμε το BSF να είναι ένα διαδραστικό φεστιβάλ υπάρχουν διάφορες δράσεις,- όπως και το graffiti, που πραγματοποιούνται σε όλο το μήκος της πόλης!

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι κύριοι μουσικοί άξονες του Beach Street Festival είναι:
Hip Hop / Trap / House / Techno / D’n’B / Dubstep / Dub / Reggae
Το φεστιβάλ έχει 3 stages που φιλοξενούν πάνω από 50 μουσικά ονόματα σε 3 ήμερες.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Για να γίνει το Beach Street Festival πραγματικότητα υπάρχει μία μεγάλη ομάδα – παρέα νέων ατόμων και φίλων που προσπαθούμε για το καλύτερο, να πετυχαίνουμε τους στόχους του φεστιβάλ και να περάσουμε όλοι αξέχαστα! sea, sun, music, graffiti and party!

LINE UP

Το μουσικό μέρος του Beach Street Festival θα λάβει χώρα σε 3 ξεχωριστά Stages. Αναλυτικά τα ονόματα που θα εμφανιστούν σε κάθε stage παρακάτω, ενώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το κάθε όνομα εδώ.

PHAROS STAGE (Powered by DubWise HIFI)

ANNA MYSTIC (DubWise HIFI, Greece)
ABEND (Enemies of the State, Greece)
AMP OUTERNATIONAL (DubWise HIFI, Greece)
ΑLPAN AYTEKIN (Turkey)
BASSCATZ (Bulgaria)
DUCKEM (Indigo Movement, Paranoise, Greece)
GANTZ (Deep medi / Innamind / System, Turkey)
INSOM (Urban Danja / Disturbed, Greece)
JEPH1 (Big Bang, Paranoise, Greece)
MJT (Good Looking,Greece)
MASHDOWN45 (DubWise HIFI, Greece)
MSDOS (Liquid Drops, Greece)
LOKI & DOP (Paranoise, Greece)
LOWKEY (Turkey)
THE ROOTS CORNER (Belgium)
VAIBONE (Heviweit, Greece)

FORTRESS STAGE

12ος ΠΙΘΗΚΟΣ (Tomahok, Greece)
ΒΗΤΑΠΕΙΣ (Greece)
XQUZE (Tomahok, Greece)
STATE OF DA BOOM (DJ ALX & KEBZER) (Ηχοκρατορία, Greece)
ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ (TOMAHOK, Greece)
ELEPHANT PHINIX (Beatquick, Greece)
KILL EMIL (Beatquick, Greece)
MONONOME (Beatquick, Greece)
THINK TWICE & MADNESS KEY (B-Muzic, Greece)
ΠΑΝΤΑΧΟΥ (Greece)
ΡΟΔΕΣ UNITED (Greece)
XPRESHONISTS (Ηχοκρατορία, Greece)
CUTBRAWL (Tomahok, Greece)

PLAZ STAGE (Powered by 348 Soundsystem)

ANGELOS KOUKLAKIS (Flippin radio, Greece)
ALLES KLAR (SaveAs Music, Turkey)
AND.ID (Mobilee Records, Berlin)
ANTONY PL & PAUL S (Act Natural Records, Greece)
AUDIORAMA SHOWCASE W/ ALEX DIMOU, BODJ, LEE BURTON (Audiorama, Greece)
DATA TRIBE (Greece)
ECHONOMIST (Dessous / Rotary Cocktail Recordings / Back n Forth, Greece)
ELIJAH SIMMONS (Greece)
9WEST ( Dessous, Greece)
JUST D (SaveAs Music, Turkey)
MIC MEIMAROGLOU (808 Recordings, Greece)
MARK K (Greece)
MARKA (Greece)
MANOLENTE (Greece)
NINO SANTOS & LIGHTEM (Genial Records, Greece)
NICK GIASSAKIS (Athens party, Greece)
OCEANVS ORIENTALIS (The Magic Movement, Turkey)
SALLI (SaveAs Music, Turkey)
THE DYSANIA COLLECTIVE (United Kingdom)
TONY SLICER (Dfr, Matame rec, Greece)
TOLIS KOUTRAS (Plasteline Recordings, Greece)
JEAN T (France)
VAS (Greece)
STERGIOS SIGMA (Greece)
MIKE T (Greece)
CHRISTOPHER FAFA (Greece)
ATSOU (Greece)
ZELJKA KASIKOVIC & ALEKSANDAR SAVKOVIC (BluDeepNights, Serbia)

Όμως, πέρα από αυτά, το Βeach Street Festival 2014 θα κηρύξει την έναρξή του την Παρασκευή 31 Ιουλίου με ένα μεγάλο Opening Concert από τον Maraveyas Ilegal, στο Fortress Stage στον χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ.

GRAFFITI

Το κομμάτι του graffiti είναι ελεύθερης συμμετοχής (open submission) με κύρια πηγή έμπνευσης τις τοιχογραφίες του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Στόχος είναι να δημιουργήθεί μία διαδρομή με τοιχογραφίες από το αρχαίο λιμάνι της Μυτιλήνης προς το μουσείο του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ-Teriade, τιμώντας τα 80 χρόνια από τον θάνατο του Μυτιληνιού ζωγράφου Θέοφιλου και τις τοιχογραφίες του (1870-1934).

Η διαδρομή θα συμβολίζει την σύνδεση και την μετάβαση από τις λαϊκές τοιχογραφίες στις μοντέρνες τοιχογραφίες με την τεχνική του Graffiti, από throw-ups μέχρι murals, μέσα από πολλά διαφορετικά styles και τεχνικές.

Επίσης, στα πλαίσια του Beach Street Festival θα υπάρχουν σεμινάρια graffiti για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να μάθουν την ιστορία του graffiti και να δοκιμάσουν τις δεξιότητες τους.

GRAFFITI ARTISTS

ALEX MARTINEZ (US/GR)
DM (NORWAY)
MOSA (PAL CREW/FR)
MR CENZ (UK)
OMICK (OSP/FR)
OVAL TDK (DE)
PAUSER (CZ)
YABOY (US)
ANOOSE CREW
NR4T CREW (ASOD/ FAKE / KENLAR / SCAR / VALES / VATO)
OFK CREW (CASER / JAMER / NERS)
USE CREW (ELZ / LUNE82 / TASER / URID )
YAKUZA CREW(RASEL / RISK / SIVE)
SAME84
SENOR (TBD)
TARTA (381)
ZOFOS

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Μετά την εξάντληση των early bird tickets, η τιμή προπώλησης του 3ήμερου εισιτηρίου είναι μόλις στα 20 ευρώ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το Viva.gr εδώ ή το Eventbrite εδώ. Σε διαφορετική περίπτωση, η τιμή του 3ήμερου εισιτηρίου στην είσοδο του φεστιβάλ θα είναι στα 25 ευρώ.

Η τιμή εισόδου στην εναρκτήρια συναυλία της 31ης Ιουλίου με τον Maraveyas Ilegal είναι στα 10 ευρώ και μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας από εδώ. Τονίζεται πως οι κάτοχοι 3ήμερου εισιτηρίου θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση και στο opening concert της 31/7.

Ωστόσο, η είσοδος στο Pharos Stage θα είναι δωρεάν για όλους, και εντάσσεται στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Πέλαγος Πολιτισμού». Σημειώνεται ακόμη πως το ποσό του εισιτηρίου είναι συμβολικό, καλύπτει τα έξοδα της διοργάνωσης του Beach Street και ενισχύει τον θεσμό, ενώ μεγάλο μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην ΑΜΚΕ Ηλιαχτίδα για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της Μυτιλήνης.

CAMPING

Θα υπάρχει δωρεάν διαθέσιμος χώρος ο οποίος έχει προβλεφθεί για την φιλοξενία των επισκεπτών του Beach Street Festival 2014. O χώρος θα μπορεί να δέχεται τον κόσμο από τις 31 Ιουλίου και πρόκειται να κλείσει στις 4 Αυγούστου, μία μέρα μετά την λήξη του φεστιβάλ.

Οι κάτοχοι του 3ήμερου εισιτηρίου θα έχουν δωρεάν διαμονή στο camping place, αλλά πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους εδώ για να την εξασφαλίσουν καθότι οι θέσεις είναι περιορισμένες.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ο Paranoise Radio στηρίζει και φέτος την συγκεκριμένη διοργάνωση όντας χορηγός επικοινωνίας του Beach Street Festival και εύχεται την επιτυχία αυτού του τόσο αξιόλογου εγχειρήματος για τα ελληνικά δεδομένα.

Ο σταθμός μας, προσφέρει 2 διπλές προσκλήσεις σε 2 τυχερούς φίλους – ακροατές, προσκλήσεις οι οποίες θα επιτρέπουν την είσοδο και τις τρεις μέρες σε όλους τους χώρους του φεστιβάλ.

Για να μπείτε στην κλήρωση, κοινοποιείστε αυτό το αρχείο και κάντε Like στην σελίδα του Paranoise στο fb (εδώ) ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης 29/7 προς Τετάρτη. Οι δύο νικητές θα ανακοινωθούν την Τετάρτη το μεσημέρι μέσα από την σελίδα μας στο facebook. stay tuned!