Beach Street Festival 2014

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής & Graffiti, Βeach Street Festival, έρχεται φέτος το καλοκαίρι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε νέο, ακόμη καλύτερο χώρο και με μεγαλύτερο line up, στην Μυτιλήνη.

Beach Street Festival 2014 / we support

9 years ago
by

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής & Graffiti Beach Street Festival συνεχίζει δυναμικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και πρόκειται να διεξαχθεί 1-2-3 Αυγούστου στο νησί της Λέσβου και την πρωτεύουσα, Μυτιλήνη.

Η συμμετοχή των καλλιτεχνών θα ξεπερνά τα 50 μουσικά ονόματα και τους 100 graffiti artists από όλη την Ευρώπη και την Τουρκία.

Η ομάδα του BSF 2014 φιλοδοξεί για ακόμη μια χρονιά, να παντρέψει το ελληνικό καλοκαίρι, τις σύγχρονες αστικές τέχνες (μουσική και graffiti) με την παράδοση, πλαισιωμένα με ήχους και χρώματα από όλο τον κόσμο.

Η βασική τοποθεσία των μουσικών εκδηλώσεων του Beach Street Festival 2014, είναι το Ιστορικό Κάστρο της Μυτιλήνης και η ευρύτερη περιοχή, ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα Κάστρα της Μεσογείου.

Προς το παρόν έχει ανακοινωθεί ένα μεγάλο μέρος του line up, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλα ονόματα που θα πλαισιώσουν καθένα από τα 3 stages.

Επίσης, έχουν τεθεί σε κυκλοφορία εδώ και λίγο καιρό τα εκπτωτικά early bird εισιτήρια, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε περιορισμένο αριθμό μέχρι τις 31 Μαΐου μόλις προς 18 ευρώ εδώ και έπειτα η προπώληση θα συνεχιστεί στα 20 ευρώ. Στην είσοδο του φεστιβάλ τα εισιτήρια θα τιμώνται στα 25 ευρώ.

Σημειώνεται πως το ποσό του εισιτηρίου είναι συμβολικό, καλύπτει τα έξοδα της διοργάνωσης του Beach Street και ενισχύει τον θεσμό, ενώ μεγάλο μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην ΑΜΚΕ Ηλιαχτίδα για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της Μυτιλήνης.

Το μουσικό τμήμα του φεστιβάλ θα αποτελείται από 3 μουσικές σκηνές. Το μέχρι στιγμής ανακοινωθέν Line up (σε αλφαβητική σειρά) είναι το παρακάτω, ενώ στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι νέες προσθήκες:

REGGAE DUB DUBSTEP DNB STAGE
Abend (Enemies of the State, Greece)
Amp Outernational (DubWise HIFI, Athens)
Anna Mystic (DubWise HIFI, Athens)
Duckem (Indigo Movement, Greece)
Gantz (Deep medi / Innamind / System,Turkey)
Insom (Urban Danja / Disturbed, Greece)
Jeph1 (Big Bang, Greece)
Mashdown45 (DubWise HIFI, Athens)
Msdos (Liquid Drops, Greece)
The Roots Corner (Brussels, Belgium)
Vaibone (Heviweit, Greece)

HIP HOP – TRAP STAGE
12ος Πίθηκος (TOMAHOK, Greece)
Βηταπείς (Αthens, Greece)
DJ Alx & Kebzer (Ηχοκρατορία, Greece)
DJ Xquze (Ηχοκρατορία, Greece)
Εισβολέας (TOMAHOK, Greece)
Elephant Phinix (TOMAHOK, Greece)
Πανταχού (Mytilene, Greece)
Ρόδες United (Athens, Greece)
Xpreshonists (Ηχοκρατορία, Greece)

HΟUSE – TECHNO STAGE
A.Kouklakis (Flippin radio, Greece)
Alles (SaveAs Music, Turkey)
And.Id (Mobilee Records, Berlin)
Antony & Pauls (Act Natural Records, Greece)
Audiorama Showcase W/ Alex Dimou, Bodj, Lee Burton (Audiorama, Greece)
Echonomist (Dessous / Rotary Cocktail Recordings / Back n Forth, Greece)
Just D (SaveAs Music, Turkey)
Mic Meimaroglou (808 Recordings, Greece)
Nino Santos & Lightem (Genial Records, Greece)
Oceanvs Orientalis (The Magic Movement, Turkey)
Salli (SaveAs Music, Turkey)
Tolis Koutras (Plasteline Recordings, Greece)
Vas (Mytilene, Greece)

Graffiti

Μετά την επιτυχημένη αποστολή του Beach Street Festival να γεμίσουμε χρώμα και ζωή το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην παραλία των Βατερών, στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι να γίνουν μια σειρά από πολύχρωμες τοιχογραφίες, τιμώντας τα 80 χρόνια από το θάνατο του Θέοφιλου (1870-1934).

Σκοπός του graffiti τμήματος είναι να δημιουργηθεί μία διαδρομή σε όλο το μήκος της πόλης, με τοιχογραφίες σε συγκεκριμένες τοποθεσίες από το αρχαίο λιμάνι της Μυτιλήνης και τελικό προορισμό το Μουσείο του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ-Teriade. Η διαδρομή αυτή θα συμβολίζει την σύνδεση και την μετάβαση από τις λαϊκές τοιχογραφίες του Θεόφιλου στις μοντέρνες τοιχογραφίες με την τεχνική του Graffiti.

Η είσοδος για το graffiti είναι δωρεάν και η συμμετοχή για τους καλλιτέχνες είναι ανοιχτή (open submission) και ΟΛΟΙ μπορούν να λάβουν μέρος στέλνοντας ένα email στο graffiti@beachstreetfestival.gr, υπάρχει χώρος για όλους!

Επίσης στα πλαίσια του Beach Street Festival θα υπάρχουν σεμινάρια graffiti για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να μάθουν την Ιστορία του graffiti και να δοκιμάσουν τις δεξιότητες τους. Οι ακριβείς τοποθεσίες και τα ονόματα όλων των graffiti-writer θα ανακοινωθούν έναν μήνα πριν την έναρξη του festival.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου μέσα από τα πολιτιστικά προγράμματα «Πέλαγος Πολιτισμού» και «Λεσβιακό καλοκαίρι» αντίστοιχα.