Default 03 / is this spring? in Volos

Το τρίτο επεισόδιο του default με τίτλο Ιs This Spring? ταξιδεύει στον Βόλο και σε συνεργασία με την σχολή Αρχιτεκτονικής της πόλης δοκιμάζει την διαφορετική ματιά της επόμενης γενιάς καλλιτεχνών.

Default 03 / is this spring? in Volos / we support

9 years ago
by

Το default είναι ένα σημείο τομής. Ένας τόπος σύζευξης τάσεων και ρευμάτων της σύγχρονης αστικής κουλτούρας όπου νέοι καλλιτέχνες με διαφορετικό υπόβαθρο, έρχονται σε επαφή, ανταλλάσσουν ιδέες και συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό πείραμα, μέσα από την παρουσίαση των έργων τους.

Η αρχιτεκτονική, η μουσική, η κινούμενη εικόνα, η φωτογραφία, η γραφιστική συνυπάρχουν χωρικά και χρονικά, δημιουργώντας μια σειρά αυτοτελών επεισοδίων.

Μετά από δύο πολύ πετυχημένα επεισόδια στην πρωτεύουσα, η ομάδα του default συνεχίζει με μία δράση το Σάββατο 31 Μαΐου στην πόλη του Βόλου.

Τριάντα και πλέον καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν έργα τους, εφαρμόζοντας νέες τάσεις μέσα από προβολές, χρήση δημιουργικών μέσων και μίξη διαφορετικών τεχνικών, συνοδευόμενες από σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο.

Την μουσική επιμέλεια και για πρώτη φορά στην Ελλάδα αναλαμβάνει ένας νέος υποσχόμενος μουσικός από την Ολλανδία, ο Nick Lapien με την παρουσίαση δύο διαφορετικών live projects “Lapien” και “Metropolis”, καθώς και ο Oldman Talkin’ από την Θεσσαλονίκη ο οποίος θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό live σε ρυθμούς electronica, σύγχρονου hip hop και broken beats.

Μαζί τους καλεσμένοι σε αυτό το επεισόδιο ο Lowjac (Bliq) και ο Mackenzie (Habeat records). Καθώς και οι εγχώριοι και βασικοί συντελεστές του default (Bu$$, i:Diom).

Ο Ολλανδός Lapien θα παρουσίαζει δύο live set projects στο Default 03

O Lapien έκανε το δισκογραφικό του ντεμπούτο το 2012, με τον δίσκο Anvers στη δισκογραφική εταιρεία Bliq. Ο δίσκος εκτός από την αυθεντική εκτέλεση Anvers συνδυαζόταν από διασκευές των καταξιωμένων Conforce και Fred P.

Το 2014 τον βρίσκει με μία νέα συνεργασία με την συμμετοχή του στην αμερικάνικη δισκογραφική Soul People Music του Fred P, όπου έργο του συμπεριλήφθηκε στην συλλογή Earth Tones & Selected.

Ο πειραματισμός με την τεχνική “delay”, πεντάλ κιθάρας και άλλα μέσα παίζουν κεντρικό ρόλο στη διαδικασία της σύνθεσης του και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ήχος του να έχει οργανική υφή.

Η συνεργασία με την Καναδή ερμηνεύτρια Giselle Mapp τον βοήθησε να αναπτύξει περαιτέρω τον ήχο του, χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνεργασίας αυτής είναι το κομμάτι Obsession που συμπεριλήφθηκε στην συλλογή της Soul People Music.

Metropolis, ένα audio project του Lapien εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία

Tο Metropolis του Lapien είναι εμπνευσμένο από την κλασική ταινία του 1927 και δίνει την ιδέα του για το πώς η πόλη θα έμοιαζε αν είχε δημιουργηθεί από μουσικά κύματα. Ο ήχος στο συγκεκριμένο project είναι ηλεκτρονικός, μηχανικός, ακατέργαστος και τόσο σκοτεινός όσο ένα φιλμ νουάρ.

Η πρώτη του κυκλοφορία βγήκε στην Βελγική δισκογραφική εταιρεία OtherHeights. Στο τέλος του 2013, ο δίσκος του χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους καλύτερους της χρονιάς από το δισκοπωλείο Dopejams της Νέα Υόρκης.

Ο δεύτερος του δίσκος βγήκε στην δισκογραφική εταιρεία Sequencias της Νέα Υόρκης και έδειξε μια πιο πειραματική πλευρά αυτού του project.

Στο οπτικό κομμάτι του Default 03 / Is This Spring? συμμετέχουν οι:

Αλέξανδρος Ψυχούλης, Κατερίνα Κουτσογιάννη, Εύα Παπαμαργαρίτη, Ιωάννης Σαλεσιότης, Κωνσταντίνος Δημητριάδης, Ανδρέας Πλατής, Χρίστος Ιωάννου, Ιωάννα Σωτηρίου, Lne Boubari, Dark Horse, Versaweiss, Space Under, Topotheque, Δώρα Κάραλη, Πάρης Παπαϊωάννου, Αλέξανδρος Τουλιόπουλος, Ιωάννα Πινιάρα, Χριστίνα Λιακάτη, Αναστασία Νεχαλιότη, Mirna Marianovits.

To Σάββατο 31 Μαϊου μετά τις 20.00 και με ελεύθερη είσοδο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πεδίον του Άρεως, Σέκερη, Βόλος, 38334.