
9 years ago
by Paranoise
Το default είναι ένα σημείο τομής. Ένας τόπος σύζευξης τάσεων και ρευμάτων της σύγχρονης αστικής κουλτούρας όπου νέοι καλλιτέχνες με διαφορετικό υπόβαθρο, έρχονται σε επαφή, ανταλλάσσουν ιδέες και συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό πείραμα μέσα από την παρουσίαση των έργων τους.
Η αρχιτεκτονική, η μουσική, η κινούμενη εικόνα, η φωτογραφία, η γραφιστική συνυπάρχουν χωρικά και χρονικά, δημιουργώντας μια σειρά αυτοτελών “επεισοδίων”.
Με το τέταρτο επεισόδιο του default να πραγματοποιείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και με μια δυναμική πορεία τριών διοργανώσεων στις πόλεις της Λάρισας, Αθήνας και Βόλου – κλείνει ο πρώτος ετήσιος κύκλος των επεισοδίων του default.
Το default4 θα λάβει χώρα στις 25, 26 και 27 Οκτωβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε δύο διαφορετικούς χώρους που προσδιορίζουν τόσο αρχιτεκτονικά όσο και πολιτισμικά την πόλη.
Τριάντα και πλέον καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν έργα τους, εφαρμόζοντας νέες τάσεις μέσα από προβολές, χρήση δημιουργικών μέσων και μίξη διαφορετικών τεχνικών, συνοδευόμενες από σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο.
Οι χώροι στους οποίους θα φιλοξενηθούν οι δραστηριότητες θα είναι ο εκθεσιακός χώρος του Bensoussan Han (Εδέσσης 6, περιοχή Βαλαωρίτου) και το Club Division (Κατούνη 30).
Την μουσική επιμέλεια αναλαμβάνουν οι: V.I.A., Oldman Talkin’, Ρένα Ρασούλη, Archaic Space και tall.F, καθώς και οι εγχώριοι και βασικοί συντελεστές του default (Bu$$, i:Diom, Mackenzie), κινούμενοι σε ρυθμούς πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής, techno, pop electronica, minimal και house.
Το τέλος του επεισοδίου και για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη θα πλαισιωθεί μουσικά από την εμφάνιση μίας εμβληματικής μορφής της διεθνούς ηλεκτρονικής σκηνής, του μουσικού παραγωγού και dj, Rhadoo από το Βουκουρέστι της Ρουμανίας.
Art Exhibition // Audio // 25-26-27 Οκτωβρίου
Bensoussan Han // 3 ημέρες Εικαστικών και Μουσικών δράσεων / Έναρξη: 18.00
Συμμετέχοντες:
Katerina Koutsogianni / architect / link
Eva Papamargariti / visual artist / link
Paris Giachoustides / visual artist / link
Ioannis Salesiotis / architect / link
Andreas Platis / architect, cg generalist / link
Christos Ioannou / architect, cg generalist / link
Joanna Sotiriou / visual artist / link
Dark Horse / Lary / photography, painting / link
Space Under / digital crafts, 3D printing / link
Maria Valla / artist / link
Alexandros Touliopoulos / visual artist / link
Aloego / impressions of painting / link
James Enox / drawing / link
Vasilis Alexandrou / artist / link
Monokini / graphic design / link
Maria Zisopoulou / artist / link
Propaganda / graphic design / link
Hlias Basilos / artist / link
Zves kostantinos / architect / link
Swop / photoframe / link
Nico Stephou / graphic design / link
Zamie / street artist / link
Elena Marinou / visual artist / link
Rostav / cg generalist, vfx artist / link
Bensoussan Han // Audio // live PA // 25 Οκτωβρίου / Έναρξη: 21.00
Archaic Space [live] (DE) / music producer
Μέρος της κολλεκτίβας των Distant Drummers, ο Archaic Space παράγει ενεργά μουσική τον τελευταίο χρόνο, οι υφές που δημιουργεί χαρακτηρίζονται από δυνατά grooves μέσα σε ένα ηλεκτρο-ακουστικό περιβάλλον.
Ρένα Ρασούλη [live] / songwriter, singer
H Ρένα Ρασούλη γεννήθηκε στην Κρήτη το 1990. Ξεκίνησε να παίζει πιάνο στην ηλικία των 7, παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού, μουσικής θεωρίας και αρμονίας. Ήταν η βασική τραγουδίστρια σε διάφορα συγκροτήματα στην Κρήτη. Στην ηλικία των 19, μετακόμισε στην Αθήνα για να φοιτήσει στη σχολή “Θεατρικών Σπουδών” στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει διαλέξεις και υποκριτική με την Σοφία Φιλιππίδου.
Αυτήν την στιγμή, παρακολουθεί μαθήματα τραγουδιού με την Νατάσα Φλουρή στο Studio Spot, μαθήματα βιολοντσέλου με τον Άρη Ζέρβα και “Ανώτερων Μουσικών Θεωρητικών Σπουδών” στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Τώρα ετοιμάζει το ντεμπούτο album της “Lovers”.
Bensoussan Han // Audio // live PA // 26 Οκτωβρίου / Έναρξη: 21.00
Oldman Talkin’ [live] / Playground records
Μέλος των Anopolis, o Oldman Talkin’ είναι ένας χαρισματικός παραγωγός από την Θεσσαλονίκη, η μουσική του αποτελείται από ηλεκτρονικά broken beats προερχόμενα από samplers και drum machines.
V.I.A. [live] / Granny records
Οι V.I.A. είναι μια συνεργασία μεταξύ του Σάββα Μεταξά, του Βασίλη Λιόλιου, του Άρη Γκιάτα και του Σπύρου Εμμανουηλίδη. Δημιουργούν μουσική με semi modulars και ψηφιακά συνθεσάιζερ, ηχογραφήσεις, κλαρινέτο και τρομπέτα. Αυτήν την περίοδο ηχογραφούν το πρώτο τους album.
27 Οκτωβρίου // Closing Party / Club Division / Έναρξη: 23.00
Rhadoo (RO) / [a:rpia:r] / cadenza
Ο Rhadoo δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εισαγωγή και επαίνους, είναι ένα από τα πιο οικεία ονόματα της ακμάζουσας ηλεκτρονικής club σκηνής. Είναι δύσκολο να κατηγοριοποιήσεις το προσωπικό του στυλ. Αφού αναδείχθηκε σχεδόν αμέσως στην χώρα του, το πρωτοποριακό του στύλ και η ξεχωριστή του προσωπικότητα τον εδραίωσαν στην κορυφαία λίστα των καταξιωμένων underground καλλιτεχνών.
Έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα πιο γνωστά club του κόσμου, όπως το Robert Johnson (Offenbach), το Fabric (London), το Concrete (Paris) και το DC10 (Ibiza), καθώς και σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ όπως στα BPM (Mexico), Kazantip (Ukraine), Weather Festival (France), Sunwaves (Romania) κλπ. Το ταλέντο του δεν περιορίζεται στο DJing αλλά επεκτείνεται και στην παραγωγή μουσικής. Μαζί με τους φίλους και συνεργάτες του, Raresh και Pedro, έχουν την δισκογραφική εταιρεία [a:rpia:r].
Bu$$ / default / Bliq / link
i:Diom / default / link
Mackenzie / default / Habeat records / link
tall.F / Complex / link
Πληροφορίες default 4 // 25-26-27 Οκτωβρίου
Σάββατο 25/10 – Bensoussan Han
Έναρξη Έκθεσης: 18.00
Έναρξη Audio: 21:00 Rena Rasouli (Live)
23.00 Archaic Space (Live)
01.00 End
Είσοδος Ελεύθερη
Κυριακή 26/10 – Bensoussan Han
Έναρξη Έκθεσης: 18.00, είσοδος ελεύθερη
Έναρξη Audio: 21.00 V.I.A. (Live)
23.00 Oldman Talkin’ (Live)
01.00 End
Δευτέρα 27/10 – Bensoussan Han
Έναρξη Έκθεσης: 18.00
Είσοδος Ελεύθερη
Closing Party – Δευτέρα 27/10 – Club Division
Έναρξη: 23.00. Είσοδος: 10 ευρώ.
be there!