Dekmantel in Thessaloniki

To Street Outdoors υλοποιεί μια σπουδαία συνεργασία φέρνοντας στην Θεσσαλονίκη το Dekmantel, μία υπερ-δραστήρια κολλεκτίβα και μουσικό label από την Ολλανδία, υπεύθυνη για μία από τις πιο άρτιες και forward thinking διοργανώσεις φεστιβάλ στην Ευρώπη. Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 2 σκηνές του Μύλου με 9 καλλιτέχνες από 6 χώρες. be there!

Dekmantel in Thessaloniki / we support

7 years ago
by

Ό,τι κι αν βάλουν οι άνθρωποι του Dekmantel κατά νου, φαντάζει ιδιοφυές. Μέχρι τώρα, η ολλανδική κολεκτίβα ξεχωρίζει στο μουσικό στερέωμα (πάρτυ, φεστιβάλ, δισκογραφία), αναμειγνύοντας παθιασμένους ήχους, έντονη δημιουργικότητα, και συνεχώς διαφορετικές καλλιτεχνικές προοπτικές.

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου το Dekmantel Festival προσγειώνεται για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος και επιλέγει να αναμειχθεί με την κουλτούρα του θεσσαλονικιώτικου Street Outdoors, το οποίο έχοντας εδραιώσει την φήμη του εντός Ελλάδας, αποφασίζει να “κυνηγήσει” φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη. Η συνάντηση των δύο, αναμένεται επική.

Τόσο το Dekmantel, όσο και το Street Outdoors ξεκίνησαν διοργανώνοντας πάρτυ σε απρόσμενους εξωτερικούς χώρους και εχουν εξελιχθεί σε φορείς ενδελεχούς και ποικίλης μουσικής ανασκόπησης.

Το line up εστιάζει στην πιο εκλεκτή, σύγχρονη πειραματική και διαχρονική underground μουσική, μπλέκοντας ήχους φαινομενικά ετερόκλητους μα εσωτερικά συνδεδεμένους με τα άρρηκτα δεσμά της ηλεκτρονικής κουλτούρας που ενώνει Ολλανδία και Ελλαδα. Palms Trax, Makam, Juju & Jordash, Dekmantel Soundsystem και Central, μαζί με τέσσερις από τους πιο ενεργούς Έλληνες DJ.

To Dekmantel Festival αποτελεί τον πλέον επιτυχημένο μουσικό οργανισμό στην Ευρώπη. Με έδρα το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, οι άνθρωποι του Dekmantel βρισκόνται πίσω από μια πολυδιάστατη δισκογραφική εταιρεία, αλλά και την διοργανώση τεσσάρων παγκόσμιου εμβέλειας μουσικών φεστιβάλ με άξονα την παρουσίαση της πιο σύγχρονης και φρέσκιας ηλεκτρονικής μουσικής. Μετά από χρόνια και δεκάδες party, το 2009, οι Thomas Martojo και Casper Tielrooij, αποφάσισαν να μεγαλώσουν τα event τους και με γνώνομα πάντα την αγάπη τους για την ποιοτική χορευτική μουσική ιδρύουν το Dekmantel. Τέσσερα χρόνια αργότερα, μέλος της ομάδας γίνεται ο στενός τους φίλος και συνεργάτης Matthijs Theben Terville, και το 2013 διοργανώνουν το πρώτο τους φεστιβάλ.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν, η ομάδα διοργανώνει το Dekmantel Festival και το Lente Kabinet Festival στο Άμστερνταμ, το Selectors Festival στην Κροατία αλλά και το Dekmantel Festival στο Sao Paolo της Βραζιλίας, και παράλληλα έχει καθιερωθεί όχι μόνο ως ο κορυφαίος οργανισμός ηλεκτρονικής μουσικής στην Ευρώπη, αλλά και ως μια οργάνωση που εκτιμάται για το βαθύ και γνήσιο πάθος της για την underground μουσική και την dance κουλτούρα.

Το Street Outdoors ξεκίνησε ως ένας δημιουργικός προβληματισμός την άνοιξη του 2012 και γρήγορα εξελίχθηκε σε συνώνυμο των DIY parties και της απογευματινής διασκέδασης στην Ελλάδα. Με την προσοχή όλων των διοργανωτών εκδηλώσεων να έχει πέσει αποκλειστικά στα νυχτερινά events, η ομάδα του Street Outdoors αποφάσισε να συνδυάσει την αγάπη της για την ποιοτική ηλεκτρονική μουσική και να δημιουργήσει ένα απογευματινό party, ένα μικρό αυτοσχέδιο φεστιβάλ στα πρότυπα εκδηλώσεων του εξωτερικού, που θα εκμεταλλεύεται τον ελληνικό ήλιο και θα αλλάζει διαρκώς πόλη και τοποθεσία.

Από το 2012 άλλαξαν πολλά, το Street Outdoors εξελίχθηκε σε ίσως το κορυφαίο block party της Ελλάδας, αλλά ο στόχος να παρουσιάζει την πλέον σύγχρονη και παγκοσμίως ανερχόμενη ηλεκτρονική μουσική παρέμεινε σταθερός. Για τα μέλη του Street Outdoors, η στασιμότητα δεν αποτέλεσε ποτέ επιλογή και τον Νοέμβριο του 2016 ενώνει τις δυνάμεις του με το Dekmantel Festival και διοργανώνει για πρώτη φορά ένα night event σε έναν από τους πιο ιστορικούς χώρους της Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκεύη 4 Νοεμβρίου, το Street Outdoors επισκέπτεται για πρώτη φορά τον ιστορικό πολυχώρου του Μύλου και σε 2 stages, το Principal Club Theatre και το Club του Mύλου, και παρουσιάζει 1 κορυφαίο μουσικό φεστιβάλ και 9 καλλιτέχνες από 6 διαφορετικές χώρες. Η επιλογή του χώρου αλλά και των καλλιτεχνών δεν είναι τυχαία. O πολυχώρος του Μύλου αποτελεί τον πλέον ιστορικό χώρο εκδηλώσεων στην Θεσσαλονίκη, με δύο stages ευρωπαικών προδιαγραφών και σε απόσταση μόνο 5 λεπτών από το κέντρο της πόλης.

Watch
Palms Trax DJ Set at Boiler Room x Dekmantel Festival 2016

Αντίστοιχα, το line up επιλέχθηκε με στόχο να παρουσιάσει μερικά από τα πιο φρέσκα και διεθνώς ανερχόμενα ονόματα του 2016 και θέλοντας να αναδείξει όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής από την Disco μέχρι την House και την Techno. Το Dekmantel Festival παρουσιάζει τους Palms Trax, Makam, Juju & Jordash, Dekmantel Soundystem και Central, ενώ η ελληνική ηλεκτρονική σκηνή εκπροσωπείται από τους resident DJ και δημιουργούς του Street Outdoors, Jiles John, Jose Amba και Polatof, μαζί με τον πλέον sophisticated DJ και selector της Θεσσαλονίκης, τον Phon.

Γεννημένος στο Μπρίστολ, με βάση του το Βερολίνο, ο Palms Trax θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες της εποχής μας. Φανερά επηρεασμένος από την σκηνή του Σικάγο και του Ντιτρόιτ, “μαγειρεύει” τους ήχους των synthesiser, των κρουστών και των basslines και δημιουργεί το φρέσκο κύμα της House και της Techno. Φέτος, άφησε το στίγμα του με δύο εντυπωσιακούς δίσκους στην Dekmantel Records, ενώ τα DJ sets του στο Dekmantel Festival αποτέλεσαν μερικές από τις κορυφαίες εμφανίσεις του τριημέρου.

Ο Makam ή κατά κόσμον Guy Blanken, είναι ένας από τους πιό γνώριμους καλλιτέχνες του Dekmantel και residents του θρυλικού πλέον club Trouw και του club De School στο Άμστερνταμ. Δηλώνει επηρεασμένος από την Αμερικάνικη House σκηνή, αλλά αρνείται να μπεί σε καλούπια. Στα DJ set του μπορεί κανείς να ακούσει από playful jazz μέχρι smoky deep house αλλά και hard hitting techno.

Watch
Makam DJ Set at Boiler Room x Dekmantel Festival 2013

Και τα δύο μέλη των Juju & Jordash, προέρχονται από διάφορα μουσικά υπόβαθρα που τους οδήγησαν από τους post-rock, jazz και ethnic ήχους σε μια μακρόχονια περιπλάνηση στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή. Ένας Αμερικανός και ένας Ισραηλινός καλλιτέχνης συναντιούνται και μέσα από Techno και House στοιχεία δημιουργούν ένα εξαιρετικό χορευτικό σύνολο που μεταδίδεται στο κοινό μέσα από τις αναλογικές τους live εμφανίσεις, με πρωταγωνιστές τα Roland drum-machine, τα Korg synthesiser και τις ηλεκτρικές κιθάρες. Εκτός από το project Juju & Jordash, οι Gal Aner και Jordan Czamanski βρίσκονται πίσω από διάφορα aliases ως Magic Mountain High, Azab, Crybaby J και Jordan GCZ.

Οι Dekmantel Soundsystem έχουν καθιερωθεί σταθερά στην κορυφή της ποιοτικής ηλεκτρονικής σκηνής με περισσότερους από έναν τρόπους. Η ολλανδική κολλεκτίβα, αποτελείται απο τους Thomas Martojo και Casper Tielrooij, τους δημιουργούς της μουσικής ετικέτας Dekmantel, υπεύθυνη για μια underground δισκογραφική εταιρία, τρία festival ηλεκτρονικής μουσικής και ένα DJ crew. Έρχονται με τις τσάντες τους γεμάτες βινύλια εκπλήξεις και επιδίδονται σε πολύωρα back to back DJ sets.

O Central είναι το alter ego του Natal Zaks. Ταλαντούχος παραγωγός, μεταπτυχιακός φοιτητής στην σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής, μουσικός και DJ με καταγωγή από το Aarhus της Δανίας. Είναι το νεότερο μέλος της Dekmantel Records, με την πρώτη του κυκλοφορία να παρουσιάζει ένα φρέσκο και καινοτόμο House και Techno ήχο.

Watch
Juju & Jordash Live Set at Online Radio Festival x Boiler Room 2015

Μην χάσετε λοιπόν μία σπουδαία βραδιά, από αυτές που αναμένεται να αποτελέσουν σημείο αναφοράς τον φετινό χειμώνα στην νυχτερινή Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στον Μύλο (Ανδρέου Γεωργίου 56, Σφαγεία). Οι πόρτες ανοίγουν στις 23.00. be there!

Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ στην προπώληση και μπορείτε να τα προμηθευτείτε Πανελλαδικά από τα Public, Seven Spots, Media Markt, Reload Stores, στην Θεσσαλονίκη από τα DeviceOne, Δεντρόσπιτο, Pizza Please, Plaisir Cafe – Patisserie Panorama, Λωτός Recordstore, Rollit, στην Αθήνα από τα Μπελ Ρέυ, Kasseta Record Shop, Neon Raum, στην Λάρισα από τα Beκουτί και Las Ramblas coffee bar. Ηλεκτρονικά εδώ.

O Paranoise στηρίζει την διοργάνωση και προσφέρει 5 προσκλήσεις. Για να έχετε ευκαιρία να τις κερδίσετε, αρκεί να κάνετε δημόσια κοινοποίηση της αφίσας, αφήνοντας ένα οποιοδήποτε σχόλιο από κάτω και έχοντας κάνει παράλληλα Like εδώ, ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 2/11. Οι νικητές θα ανακοινωθούν με σχόλιο κάτω από την αφίσα μετά την λήξη του διαγωνισμού. stay tuned!