Dervisis & Ice_Eyes live at Romantso

Ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό event έρχεται την Παρασκευή, 18 Μαΐου, στην Αθήνα και το Ρομάντσο, εκεί όπου θα παίξουν live δύο αξιόλογα ονόματα της εγχώριας ηλεκτρονικής σκηνής.

Dervisis & Ice_Eyes live at Romantso / we support

5 years ago
by

Την ερχόμενη Παρασκευή, 18 Μαΐου, ένα πολύ ωραίο event πρόκειται να λάβει χώρα στο Ρομάντσο, εκεί όπου θα εμφανιστούν για live ο Dervisis και οι Ice_eyes.

Μετά από αρκετές εμφανίσεις στο εξωτερικό, όπως στο ολλανδικό Eurosonic, ο Dervisis (fka Kid Flicks), θα εμφανιστεί στην Αθήνα, σε ένα live μαζί την drummer Δανάη Παλάκα, λίγο πριν το mini-tour τους σε Ελλάδα – Ιταλία – Τουρκία και την κυκλοφορία του πρώτου του EP, με τίτλο EP, στις 25 Μαΐου.

Το duo των Ice_eyes, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του New Frame στο αγγλικό label Seagrave και εμφανίσεις σε tracklists καλλιτεχνών όπως οι Lee Gamble, Bill Kouligas, Zuli, Renick Bell κ.ά., θα παρουσιάσουν live καινούριο, ακυκλοφόρητο υλικό.

Dervisis feat. Danae Palaka | Ο Νίκος Δερβίσης (fka Kid Flicks) είναι παραγωγός και songwriter από την Αθήνα. Στην μουσική του προσπαθεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου επιρροές από την παγκόσμια ποπ κουλτούρα και την Ανατολική Μεσόγειο μπορούν να συνυπάρξουν. Το βασικό του όργανο και studio είναι το λάπτοπ. Στο καινούριο του EP που αυτό-κυκλοφορεί στα τέλη του μήνα, ανακατεύει σύγχρονο sound design, με ποπ τραγουδοποιΐα και μοτίβα βασισμένα σε ρυθμούς της νταρμπούκας.

Η μουσική του ως Dervisis, αλλά και ως Kid Flicks, έχει αποσπάσει θετικές κριτικές από μέσα όπως Clash, Paste, DIY, 405, CBC Arts, Kaltblut, GoldFlakePaint κτλ. Τα live του έχουν αλλάξει διάφορες μορφές ανά τα χρόνια, από solo με ipod και μικρόφωνο μέχρι κουαρτέτο με 2 drummers, αλλά τον τελευταίο καιρό παίζει με την drummer Δανάη Παλάκα.

Η Δανάη Παλάκα είναι drummer και μουσικός. Στο παίξιμό της συνδυάζει επιρροές από από jazz, funk και ανατολίτικα στοιχεία, εφαρμοσμένα σε pop και αυτοσχεδιαστική μουσική. Έχει συμμετάσχει σε σχήματα όπως Dervisis, Post Lovers, Microondas κτλ.

Listen
Dervisis live & Ice_Eyes live at Romantso (promo teaser)

Ice_eyes | Το duo των Ice_eyes συνεχίζει να εξερευνά τις σύγχρονες τάσεις της ηλεκτρονικής μουσικής, προχωρώντας έτσι από τις αρχικές ιδέες που εφήρμοσαν στην εναρκτήρια κυκλοφορία της Nutty Wombat, Quartz LP, σε πιο abstract μοτίβα, όπως αυτά διατυπώνονται στην κυκλοφορία της αγγλικής Seagrave Records, New Frame.

Προσφάτως, κομμάτια, remixes, καθώς και ακυκλοφόρητο υλικό τους εμφανίζονται σε πολλές tracklists καλλιτεχνών, όπως οι Lee Gamble, Bill Kouligas, Zuli, Renick Bell κ.ά., αποδεικνύοντας μια προσέγγιση προς τις νέες τάσεις της club κουλτούρας, αλλά και της αναθεωρημένης musique concrète ambient.

Μην χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να απολαύσετε δύο αξιόπιστα εγχώρια σχήματα της ηλεκτρονικής σκηνής, αμφότερα σε live εμφανίσεις, την Παρασκευή 18/5 στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5).

Το αντίτιμο εισόδου είναι στην καθόλα προσιτή τιμή των 5 € και ώρα έναρξης ορίστηκε στις 21:00. be there!

Για να προετοιμαστείτε κατάλληλα μπορείτε να ακούσετε εδώ το αποκλειστικό mix που χάρισε ο Dervisis στους ακροατές του Paranoise το περασμένο Σάββατο, αλλά και αυτό που είχαν χαρίσει οι Ice_eyes πριν ενάμιση χρόνο εδώ.

O Paranoise στηρίζει την διοργάνωση και προσφέρει διπλή πρόσκληση. Για να κερδίσετε αρκεί να κοινοποιήσετε δημόσια την ανάρτηση του συγκεκριμένου άρθρου από το page μας, έχοντας κάνει Like εκεί και αφήνοντας ένα οποιοδήποτε σχόλιο από κάτω, ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 17/5. Οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα ενημερωθούν αμέσως μετά. stay tuned!