Fasma Festival 2015

Επιστρέφει στα δρώμενα της Αθήνας για δεύτερη συνεχή χρονιά μία από τις πιο φιλόδοξες και εκκεντρικές πολιτισμικές διοργανώσεις στην Ελλάδα. Το Fasma Festival, έρχεται 13-15 Μαρτίου στην ελληνική πρωτεύουσα και μας προκαλεί να το ζήσουμε!

Fasma Festival 2015 / we support

8 years ago
by

Το FASMA Festival επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 13-15 Μαρτίου στην Αθήνα, παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο το εύρος της ηλεκτρονικής μουσικής.

Από τους Valerio Tricoli, Svarte Greiner και Kangding Ray, μέχρι τους Headless Horseman και Delta Funktionen, μεταξύ άλλων, το FASMA 2015 συνθέτει ένα από τα πλέον επίκαιρα και ενημερωμένα line-up στον χώρο της ψηφιακής τέχνης.

H φετινή έκδοση του ίσως έχει λιγότερα «ηχηρά» ονόματα στο line – up του αλλά φαίνεται πιο συγκεντρωμένη και ουσιαστική, χωρίς αυτό να επιδρά αρνητικά στην πολυμορφία δράσεων που υπονοεί το όνομα του, κάθε άλλο.

Στο πλευρό των διεθνών καλλιτεχνών, το FASMA προβάλλει μια προσεκτικά επιλεγμένη γκάμα εγχώριων ονομάτων, όπως τους Morah, Dream Weapons και Terra Exotica μαζί με τους resident του φεστιβάλ, Kondaktor και ANFS, λειτουργώντας έτσι ως μέσο ανάδειξης της ακμάζουσας Αθηναϊκής πειραματικής και techno σκηνής.

Εμείς σκοντάψαμε στην εμφάνιση του Beneath, o oποίος με τις παραγωγές του έχει καταφέρει να μεταγγίσει τις συχνοτικές αξίες της «χρυσής» περιόδου της dubstep σε χαμηλότερα και πιο χορευτικά tempo, σχεδόν δημιουργώντας ένα υπό-είδος το οποίο δεν φαίνεται να έχει ακόμα όνομα.

Πολύ ενδιαφέροντα αναμένεται να είναι και τα sets των πιο πειραματιστών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, όπως ο Svarte Greiner και ο Valerio Tricoli.

Watch
Beneath. Σάββατο 14/3 στο Astron Bar.

Από την εγχώρια σκηνή αξίζει να αναφερθεί η συμμετοχή του Dream Weapons aka Φανταστικοί Ήχοι με την νεωτεριστική του kraut, το μυστήριο project Υπάρχει πρόβλημα Αμαλία, η τέκνο της οικογενείας Modal Analysis και το γενικότερο τοπικό «ισχύς εν τη ενώσει» κλίμα, με αρκετές ομάδες με ανεξάρτητη δράση να συνυπάρχουν κάτω από το φάσμα.

Επεκτείνοντας τις δράσεις του πέρα από τα live gigs και DJ sets, το FASMA Festival συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμά του μια σειρά από οπτικο-ακουστικές εγκαταστάσεις και προβολές.

Επίσης σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό φορέα SAE Athens διοργανώνει τρία τεχνικά εργαστήρια με καταξιωμένους διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες από τον κλάδο των ψηφιακών τεχνών.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν και να παρακολουθήσουν το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στο ανεξάρτητο κέντρο έρευνας Space Under καινοτόμες εφαρμογές πολυμέσων και λειτουργικών προγραμμάτων που πρωταγωνιστούν στην ψηφιακή δημιουργία.

Το ολοήμερο πρόγραμμα κοσμούν οι Andrew Quinn, Tomash Ghz, Λάμπρος Πηγούνης, Michela Pelusio και Στράτος Μπιχάκης.

Watch
Kangding Ray Boiler Room Berlin Live Set (2014)

Δύο προβολές συμπεριλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα του FASMA Festival, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη οπτική στην techno και πειραματική σκηνή.

Το “Άγιο Δισκοπότηρο” της ηλεκτρονικής μουσικής και σπάνιο ντοκιμαντέρ Sähkö The Μovie, καταγράφει την φινλανδική techno ετικέτα Sähkö Recordings στην πιο ακμάζουσα περίοδό της, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ενώ η ταινία The Sound of Belgium εξερευνά την πλούσια αλλά ανείπωτη ιστορία της Βελγικής χορευτικής σκηνής.

Φέτος, σε μια σύμπραξη δυνάμεων με μερικές από τις πιο δραστήριες πλατφόρμες διοργάνωσης event, την Habeat Records, Phormix και Reform, το FASMA τοποθετεί τις δράσεις του σε διάφορα σημεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα αυτοί οι χώροι θα είναι τα Six d.o.g.s, Art Tower, Astron Bar και Space Under, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει μια διαφορετική όψη της πόλης μέσα από την σύγχρονη αστική κουλτούρα.

Watch
The Sound Of Belgium (theatrical trailer)

Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες παρακάτω:

Παρασκευή 13 / Six d.o.g.s. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι) / είσοδος 12€

@Basement:

Προβολή: The Sound of Belgium (19.00 – 20.15)
Live Acts: Valerio Tricoli, Svarte Greiner, Virilio (21.00 – 00.00)

@Gig Space (μετά τα μεσάνυχτα):

Kangding Ray (live), Headless Horseman (live), ANFS (live), Kondaktor, Morah

@Bar:

Chris OD, Υπάρχει Πρόβλημα Αμαλία

Παρασκευή 13 / Astron Bar  (Τάκη 3, Ψυρρή) / είσοδος ελεύθερη

DJ TLR, Unmoved mover, Saradis (έναρξη στις 00.00)
Σάββατο 14 / Space Under (Νοταρά 49, Εξάρχεια) / Workshops, Screening, Installations

Workshops:

11.30 – 13.30: Max/MSP – A graphical real-time Music Programming Environment
Εισηγητής: Λάμπρος Πηγούνης

Αριθμός συμμετεχόντων: 15
Για κράτηση θέσεων στείλτε email στο info@fasmafestival.com με θέμα “FASMA Workshop Max/MSP”, με το ονοματεπώνυμό σας και τηλέφωνο επικοινωνίας.

14.00 – 16.00: Οι κρυφοί θόρυβοι της καθημερινότητας – Κατασκεύασε το δικό σου μικρόφωνο επαφής
Εισηγητής: Tomash Ghz

Αριθμός συμμετεχόντων: 15
Κράτηση θέσεων με συνεισφορά 10€ μέσω PayPal

16.30 – 19.30: Introduction in TouchDesigner – Creating Real Time Content
Εισηγητής: Andrew Quinn

Αριθμός συμμετεχόντων: 15
Για κράτηση θέσεων στείλτε email στο info@fasmafestival.com με θέμα “FASMA Workshop TouchDesigner”, με το ονοματεπώνυμό σας και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Για αναλυτικές πληροφορίες των εργαστηρίων και συμμμετοχή επισκεφθείτε το: http://athens.sae.edu/fasmafestival

Προβολή στις 20.00-21.00:

Sähkö The Μovie – Documentary on Finnish techno label Sähkö Recordings in its mid-90s prime

Installation στις 21.15:

SpaceTime Helix: performance by Michela Pelusio & Stratos Bichakis

Watch
Svarte Greiner - Black Tie (2013, Miasmah)

Σάββατο 14 / Artower Agora (Αρμοδίου 10, Πλατεία Βαρβάκειου Αγοράς) / είσοδος 10€

Μετά τα μεσάνυχτα: Delta Funktionen, Skatebård, Dream Weapons, Hydroessa, Mackenzie

Σάββατο 14/ Αstron Βar (Τάκη 3, Ψυρρή) / είσοδος ελεύθερη

Μετά τα μεσάνυχτα: Beneath, John Templeton, Nemmett

Κυριακή 15 / Secret Afternoon Closing Party / Αποκλειστική είσοδος στους κατόχους τριήμερου εισιτηρίου

XDB, Terra Exotica, Be Uncensored DJs

Αναφορικά με τα εισιτήρια σε προπώληση, διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό εισιτήρια τριημέρου προς 20€, αποκλειστικά από εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ και τις δραστηριότητές του, επισκεφθείτε την σελίδα του εδώ.

Ο Paranoise από την πλευρά του στηρίζει την διοργάνωση και προσφέρεις 2 δωρεάν προσκλήσεις (από μία για Παρασκευή και Σάββατο) σε φίλους-ακροατές του κατόπιν διαγωνισμού.

Για να λάβετε μέρος δεν έχετε παρά να κοινοποιήσετε αυτήν την αφίσα και να έχετε κάνει Like εδώ, αμφότερα ως την Πέμπτη 12/3 στις 22.00. Οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα ενημερωθούν μετά την λήξη του διαγωνισμού.