Fasma Festival 2016

Το FASMA Festival έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος, και προσκαλεί όλους τους φίλους της ηλεκτρονικής μουσικής να το ζήσουν το τριήμερο 7-9 Απριλίου στην αθηναϊκή πρωτεύουσα.

Fasma Festival 2016 / we support

7 years ago
by

«φάσμα»: πεδίο συγκροτημένο σε σύνολο, τα στοιχεία του οποίου χαρακτηρίζονται από ποικιλία και διαφορετικότητα.

Μετά από δύο χρόνια παρουσίας το FASMA Festival επιστρέφει στις 7-9 Απριλίου 2016, φιλοξενώντας υπό την ομπρέλα του στην Αθήνα 30 εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες. Με στόχο να ενώσει το αθηναϊκό κοινό σε μια τριήμερη γιορτή της ηλεκτρονικής μουσικής, επεκτείνει τις δράσεις του σε μεγαλύτερα venues, προτείνοντας ένα από τα πλέον ενημερωμένα και επίκαιρα line-up.

Actress, Phurpa, Giganta, Lee Gamble, Miltiades και Benton, είναι μερικοί εκ των καλλιτεχνών που θα πρωταγωνιστήσουν επί σκηνής στα Six d.o.g.s, Romantso, Astron bar, Βυρσοδεψείο και στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου.

Εμείς για την ώρα θα σταθούμε σε τρία ονόματα που θεωρούμε σημαντικά στην φετινή διοργάνωση, ενώ αναλυτικότερη παρουσίαση θα υπάρχει τις επόμενες εβδομάδες.

Καταρχήν ο Actress, η παρουσία του οποίου στο φετινό Fasma είναι αυτή που βρίσκεται στο επίκεντρο και σίγουρα θα είναι πολλοί αυτοί που θα σπεύσουν στην παρακολούθηση του φεστιβάλ εξαιτίας του.

Ο Βρεττανός Darren Jordan Cunningham, αφεντικό της πολύ αξιόλογης δισκογραφικής Werk Discs, έχει πολλές φορές αποδείξει στα 10 περίπου χρόνια παρουσίας του στο μουσικό προσκήνιο το αναμφισβήτητο ταλέντο του σε ποιοτικές εγκεφαλικές παραγωγές, αλλά και πιο χορευτικές. Τα albums του Splazsh (2010) και R.I.P. (2012) είναι μάλλον οι καλύτερες μέχρι σήμερα ολοκληρωμένες δουλειές του, ενώ πολύ καλό ήταν και το Ghettoville (2014).

Watch
Actress - Maze (2010)

Έπειτα ο Αncient Methods, δηλαδή το one man πλέον project του Michael Wollenhaupt, καθώς ο Conrad Protzmann αποχώρησε από το εν λόγω σχήμα σπάζοντας το duo. Σταθεροί και πιστοί ως δίδυμο στην techno μουσική και στο ύφος και αισθητική του είδους, έχουν κυκλοφορήσει ως σήμερα περίπου 10 ΕP’s και singles, τα περισσότερα στην δικιά τους δισκογραφική που ίδρυσαν από το 2007 για ίδιες ανάγκες. Το live του Ancient Methods στο Βυρσοδεψείο θα αποτελέσει σίγουρα μία από τις κορυφαίες στιγμές της διοργάνωσης.

Τρίτο όνομα για το οποίο κάνουμε ειδική αναφορά σήμερα είναι ο Lee Gamble. Μεγαλωμένος στο Birmingham και κάτοικος Λονδίνου τα τελευταία χρόνια, ο Lee Gamble στοχεύει πάντα στο dancefloor με τις παραγωγές του να είναι ιδιαίτερα αξιόλογες και τα sets του να χαρακτηρίζονται από έντονα χορευτική techno, χωρίς όμως να παραμερίζεται το στοιχείο του πειραματισμού. Αυτήν την δεκαετία δραστηριοποίησής του στην δισκογραφία, έχει κυκλοφορήσει 4 + 1 albums, καθώς και τρία προσωπικά EP’s, δουλειές που βγήκαν μέσα από την σπουδαία Pan, ενώ ο ίδιος έχει ιδρύσει από το ’15 την δική του UIQ Records.

Watch
Lee Gamble - HMix (2014)

Το line-up τις φετινής διοργάνωσης διαμορφώνεται συνολικά ως εξής:

Actress (dj set)/ An-i/ Ancient Methods/ Archaic Space/ Benton/ Chevy/ Claudio PRC/ Coward/ Endlec/ Giganta/ Insom & Yinca/ Jesse Osborne – Lanthier/ June/ K.atou/ Kondaktor/ Lee Douglas/ Lee Gamble/ MCMXC/ Miltiades/ Mohammad/ Mr. Roussos/ Nicola Ratti/ Paul Bennett/ Phurpa/ Sawf/ Source Direct/ Umwelt/ Unit Moebius Anonymous/ Virginia/ Zorz

Παρακάτω βρίσκεται αναλυτικά το πρόγραμμα.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016
-> Αγγλικανική Εκκλησία Αγ.Παύλου
Phurpa (live)/ Mohammad (live)
*Αποκλειστική είσοδος στους κατόχους 3ήμερων εισιτηρίων

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016
-> Six D.o.g.s
Where To Now? Showcase
Jesse Osborne – Lanthier (live)/ Nicola Ratti (live)/ Kondaktor
-> Ρομάντσο
Live: Unit Moebius Anonymous/ June/ Archaic Space
Dj set: Virginia/ Umwelt/ Lee Douglas/ Paul Bennett/ Chevy/ Zorz
-> Αstron bar
K.atou/ Mr. Roussos

Σάββατο 9 Απριλίου 2016
Βυρσοδεψείο
Live: Ancient Methods/ An-i/ Claudio PRC/ Coward/ Endlec/ Giganta/ Miltiades
Dj set: Actress/ Lee Gamble/ Source Direct/ Benton/ Sawf/ Insom & Yinka/ MCMXC

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από τα viva.gr, residentadvisor.net, καταστήματα Public, Ιανός, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt. Προμηθευτείτε τα έγκαιρα και κλείστε θέση. be there!