Fasma Festival 2017

Η τέταρτη ετήσια διοργάνωση του φεστιβάλ που έχει καθιερωθεί πια ως θεσμός στην εγχώρια ηλεκτρονική σκηνή, έρχεται και φέτος, στην Αθήνα, 4-7 Μαΐου. Δείτε όλες τις πληροφορίες παρακάτω, το αναλυτικό πρόγραμμα και ετοιμαστείτε για την μεγάλη γιορτή!

Fasma Festival 2017 / we support

6 years ago
by

Από τις 4 μέχρι τις 7 Μαΐου 2017 και για τέταρτη συνεχή χρονιά, το FASMA Festival φιλοξενεί 40 διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες σε έξι χώρους στην Αθήνα, έχοντας ως στόχο να γεφυρώσει την σύγχρονη και καινοτόμα μουσική δημιουργία με τις ηλεκτρονικές τέχνες.

Δημιουργώντας μια νοητή διαδρομή ανάμεσα σε διαφορετικές γειτονιές της πόλης, από το ιστορικό Μικρό Χρηματιστήριο του 19ου αιώνα στο σύγχρονο place-to-be του κέντρου six d.o.g.s. και στην πρόσφατα ανακαινισμένη Δημόσια Αγορά της Κυψέλης, το FASMA παρουσιάζει τις δράσεις του σε αναγνωρισμένους αλλά και αντισυμβατικούς χώρους της αθηναϊκής πολιτιστικής ζωής. Από το διαχρονικό στέκι της techno σκηνής Astron bar και το δυναμικό πολυχώρο Χυτήριο στον ηλιόλουστο κήπο του διατηρητέου κτηρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης ενώνει με πολυσυλλεκτικό τρόπο μέρη με φαινομενικά ετερόκλητες ταυτότητες.

Καλλιτέχνες που καλύπτουν το ευρύ φάσμα της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής θα παρουσιαστούν στην πορεία τεσσάρων ημερών. O θρυλικός DJ Stingray των Drexcyia από το Ντιτρόιτ, ο πατέρας της cosmic disco Daniele Baldelli, και o καθηλωτικός Alessandro Cortini των Nine Inch Nails θα μοιραστούν την σκηνή με το είδωλο της queer rap Zebra Katz και τον αναγνωρισμένο connoisseur Tolouse Low Trax.

Σε μια συνάντηση κορυφής για τους λάτρεις της techno, o Perc σε ένα b2b σετ με τον Randomer, δίπλα στον ‘νονό’ της Μπρίστολ dubstep Pinch και στον ανερχόμενο Αθηναίο techno παραγωγό ANFS, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον σκληρό ήχο της νεαρής Toxe, το σκοτεινό electro-pop των Sixth June και τις εκλεκτικές μουσικές επιλογές του Jamie Tiller.

To FASMA σε μια συνεργασία με δύο από τις πιο καινοτόμες αθηναϊκές δισκογραφικές ετικέτες, Hypermedium και Lower Parts, παρουσιάζουν μια βραδιά γεμάτη αναλογικά μηχανήματα και συνθετικούς ήχους με εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες από τον κατάλογό τους. Δίπλα στον DJ Stingray εμφανίζονται ο EVOL και o Rubén Patiño (των N.M.O) με το νέο πρότζεκτ του ως Lag Os, φέρνοντας την mind-melting computer music τους στην Αθήνα.

Λειτουργώντας ως πλατφόρμα ανάδειξης ταλαντούχων εγχώριων καλλιτεχνών, το FASMA παρουσιάζει το οπτικοακουστικό ντεμπούτο του Costantine HADES w/ EFTD, τις κινηματογραφικές synth ατμόσφαιρες του Vercetti Technicolor, την αποδομιστική dub προσέγγιση του Jay Glass Dubs, το νέο πρότζεκτ του μάστερ της underground rap Hatemost, και τους hip-hop αυτοσχεδιασμούς του Kill Emil, μεταξύ πολλών άλλων.

Ακόμη, τεχνικά εργαστήρια, εγκαταστάσεις και διαλέξεις αγκαλιάζουν με παράλληλο τρόπο το φετινό πρόγραμμα, επεκτείνοντας ιδέες και σκέψεις πέρα από τον συναυλιακό χώρο και το dancefloor, αναδεικνύοντας την ηλεκτρονική μουσική κουλτούρα σε όλες τις εκφάνσεις της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για όλες τις ημέρες παρακάτω.

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ

Old Stock Exchange Market // Oι πόρτες ανοίγουν στις 20.30. Εισιτήρια προπώλησης στα 18 €, στην είσοδο 23 €.
line up: Alessandro Cortini (IT) – live A/V // Vercetti Technicolor (GR) – live // Constantine HADES w/ EFTD (GR) – live A/V debut

Astron bar // Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00. Ελεύθερη είσοδος.
line up: Lee Adams (UK) // BMSK (GR) // Tomash Ghz (CY)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΪΟΥ

Six d.o.g.s: Hypermedium x Lower Parts Showcase // Εισιτήρια μόνο στην είσοδο, προς 12 €.

-1 // Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
line up: EVOL (ES) – live // Lag Os (ES) – live // Xyn Cabal (GR) – live // Akis S (GR)

Gig space // Οι πόρτες ανοίγουν στις 00.00
line up: DJ Stingray (US) // DimDj (GR) – live // Liegota (GR) – live // Hydroessa (GR) – live // Kon001 (GR) – live

Astron bar // Oι πόρτες ανοίγουν στις 00.00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη
line up: Be Uncensored DJs (GR)

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΪΟΥ

Χυτήριο // Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30. Τα εισιτήρια σε προπώληση στα 20 €, ενώ στην είσοδο προς 25 €.

Garage
line up: Perc b2b Randomer (UK) // Eomac (IE) – live // Tolouse Low Trax (DE) – live // Sixth June (RS) – live // Alienata b2b Kondaktor (ES) (GR) // ANFS (GR) – live A/V // Jay Glass Dubs (GR) – live // Αnalogue DJs (GR) // Dead Gum (GR) – live

Theater
line up: Zebra Katz (US) – live // Pinch (UK) // Toxe (SE) // Kill Emil (GR) – live // Polygrains (GR) – live // PRINCE XXIII w/ DWMND (GR) – live // Mr. Statik b2b Runner (GR) // Angelos Kyriou (GR) – live

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΪΟΥ

Κήπος του κτηρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων // Οι πόρτες ανοίγουν στις 16.00. Εισιτήρια θα πωλούνται μόνο στην είσοδο, προς 7 €.
line up: Daniele Baldelli (ΙΤ) // Jamie Tiller (UK) // Breakin Moves (GR) // Anatolian Weapons (GR)

Αναφορικά με τα εισιτήρια, αυτά διατίθεται ηλεκτρονικά μέσω του viva.gr εδώ, από το RA εδώ, καθώς και από όλα τα φυσικά σημεία προπώλησης του viva.gr, δηλαδή τα Ευριπίδης βιβλιοπωλείο, καταστήματα Seven spots, Media Markt, Reload. Πέρα από τα ημερίσια εισιτήρια, υπάρχει και το εισιτήριο 3ημέρου (5-7/5) έναντι 35 € – σε αυτό δεν περιλαμβάνεται η εναρκτήρια συναυλία (4/5).

be there!