
8 years ago
by Paranoise
Η θρυλική μπάντα της ευρωπαϊκής underground σκηνής καταφθάνει για δύο μοναδικές εμφανίσεις που περιμένουν πολύ καιρό οι φίλοι τους στην χώρα μας, στα πλαίσια της μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ.
Οι Γάλλοι High Tone, για πολλούς το κορυφαίο dub συγκρότημα στον κόσμο, πρόκειται να εμφανιστούν συγκεκριμένα την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στην Αθήνα στο Votanikos Live Stage (Κασσάνδρας 23 στην Ιερά Οδό) και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, στο Principal Club Theater (Γεωργίου Ανδρέου 56).
Με αφορμή την σπουδαία αυτή μουσική επίσκεψη, δύο μεγάλα parties θα στηθούν στις δύο πόλεις με την συμμετοχή μερικών από τα καλύτερα dub σχήματα της χώρας. Στην Θεσσαλονίκη οι Dubadventure θα πραγματοποιήσουν το πρώτο τους live, κάτι το οποίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ θα παίξουν και οι φοβεροί SKG’s Dub Alliance. Get ready people!
Μετά την κυκλοφορία του 11ου studio album τους Ekphron, οι High Tone πραγματοποίησαν μια εκτεταμένη περιοδεία στην Γαλλία και ενώ ήδη δούλευαν το επόμενό τους βήμα στα πλαίσια της συνεργασίας High Tone meets Oddateee. Το φθινόπωρο του 2015 ήρθε επιτέλους η στιγμή να ξεκινήσουν την πολυπόθητη ευρωπαϊκή περιοδεία και να συναντήσουν τους αναρίθμητους φίλους τους, μεταξύ άλλων και στην χώρα μας.
Από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ευρωπαϊκής underground σκηνής, οι High Tone δημιούργησαν την δικιά τους ιδιαίτερη μουσική ταυτότητα, επηρεασμένοι από το πνεύμα της rave και punk κουλτούρας, όμως πάντα κοντά στην ουσία της Dub, σε όλη την έκτασή της.
Αρχικά η μουσική τους είχε χαρακτηριστεί ethno-dub αλλά οι High Tone δεν σταμάτησαν ποτέ να εξερευνούν και να πειραματίζονται με τον ήχο της λεγόμενης bass music και πέρα από αυτόν. Οι επιρροές τους ήταν πάντα από την ανεξάρτητη σκηνή, διαλέγοντας στοιχεία από κάθε δεκαετία: 70’s κιθαριστικά μοτίβα, 80’s συνθεσάιζερ, samplers και turntablisms από τα 90’s και ηλεκτρονική μουσική των πρόσφατων δεκαετιών.
Πρωτοπόροι σε παγκόσμιο επίπεδο στο να παίζουν live dub μουσική, οι High Tone έχουν περιοδεύσει σχεδόν παντού σε όλο τον κόσμο, από τον Καναδά μέχρι την Κίνα και φυσικά στην Ευρώπη όπου βρίσκεται το πιο φανατικό κοινό τους.
Η μπάντα εξελίσσεται με κάθε νέα κυκλοφορία και κάθε μία από τις πολυάριθμες συνεργασίες της: με τους Kaly Live Dub, Improvisators Dub, Zenzile, Wang Lei, Brain Damage και αποδεικνύουν ότι παραμένουν μουσικά ανήσυχοι, κάτι που είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους από την αρχή.
Συνολικά από το 1998 που πρωτοεμφανίστηκαν έχουν κυκλοφορήσει ως σήμερα 9 studio albums και αρκετά 10ιντσα και 12ιντσα, σχεδόν όλα στην Jarring Effects. Άλλωστε, μέλη των High Tone είναι ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη της εν λόγω κολλεκτίβας – εταιρείας, ενός εκ των πιο επιδραστικών labels στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια dub σκηνή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μια αναλυτική συνέντευξη που είχαμε αποσπάσει παλιότερα από τον υπεύθυνο της JFX όταν βρεθήκαμε στα γραφεία τους στην Λυών.
Ο ήχος τους είναι πάντα εξαιρετικά δυναμικός, πειραματικός, καινοτόμος, αλλά και ψυχεδελικός ή υπνωτικός, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε – απολαύσετε και μόνοι σας στο παραπάνω video από παλιότερο live session των Γάλλων dub-άδων.
Τα live shows της μπάντας αποτελούν μία εξαιρετικά πλούσια ηχητικά dub εμπειρία που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν αυτόπτη και αυτήκοο μάρτυρα, αλλά αντιθέτως σε συμπαρασύρουν σε μία ουτοπική πανδαισία ηχοχρωμάτων.
Σίγουρα οι εμφανίσεις τους στην χώρα μας, σε Βορρά και Νότο, αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για να ζήσουμε την μαγική αυτή εμπειρία. be there!
Dubadventure ή αλλιώς dub-venture – εγχείρημα από μουσικούς της reggae/dub σκηνής της Θεσσαλονίκης με σκοπό να μπλέξουν σε dub περιπέτειες. Έχοντας ήδη κάνει τα πρώτα jam-live, συνεχίζουν να πειραματίζονται διασκευάζοντας και μιξάροντας τις επιρροές τους από reggae, hip hop, ragga, jazz, drum and bass και άλλα. Η πρόκληση είναι να αποδοθεί ηχητικά αυτό που γίνεται στα τζαμαρίσματα του studio και στο stage μιας συναυλίας, καθώς τα σήματα του μπάσου, των drums, των κρουστών και των πνευστών αλληλεπιδρούν μέσω της stage-dub κονσόλας.
Το line up τους είναι: Chris63 (drums), Μaquitto (bass), Northical (fx/vocals/melodica), Ste (rhythm guitar), Baglan (keyboards/synth/fx), Lemon (percussions), Lunar Moods (sax/wind instrument/fx), Steve (engineer).
Το Soundsystem των SKG’S Dub Alliance απαρτίζουν οι Big Shine, Digital Monk και Lorrd. Προερχόμενοι από διαφορετικά μουσικά projects ο καθένας (Ρόδες United – Moriginal Beats – Κακό Συναπάντημα), μα με κοινό παρονομαστή την αγάπη για την Bass κουλτούρα, συνθέτουν ένα δυναμικό τρίο που δεν άργησε να τραβήξει την προσοχή του κοινού.
Έχοντας στο ενεργητικό τους πολυάριθμες εμφανίσεις στην Ελλάδα και έχοντας μοιραστεί την σκηνή με μεγάλα ονόματα, όπως Dub Pistols, Soom T, Asian Dub Foundation, Taiwan Mc, Groundation, Alborosie, Zion Train, Amit κ.ά., υπόσχονται κάθε φορά ένα μοναδικό show με πολύ μπάσο, ζωντανά percussions, scratches και διπλούς χρόνους στα μικρόφωνα. Ξεχωριστά, αλλά και σαν ομάδα, έχουν κυκλοφορήσει δουλειές τους σε διάφορες δισκογραφικές εταιρείες: Breathe Records (GR), Reggaewise (GR), Gradient Audio (USA), Dubtribu Records (UK), Iron Shirt Records (UK).
Αναφορικά με τα εισιτήρια, για το live στην Αθήνα στο Votanikos Live στις 13/11 μπορείτε να βρείτε προς 10 και 13 ευρώ μέσω προπώλησης στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload Stores, διαδικτυακά στο viva.gr, ενώ στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα κοστίζουν 15 ευρώ.
Για την Θεσσαλονίκη στις 14/11 στο Principal, οι τιμές είναι ίδιες, δηλαδή προπώληση στα 10 και 13 ευρώ μέσω των Public – σε όλα τα καταστήματα, Ιανός, Seven Spots, Ticket House (Μητροπόλεως 102), Stereodisc (Αριστοτέλους 4), Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα), διαδικτυακά στο viva.gr, ενώ στο ταμείο θα τιμώνται στα 15 ευρώ.
Ο Paranoise από την πλευρά του στηρίζει τις εμφανίσεις των High Tone στην χώρα μας και προσφέρει 4 δωρεάν προσκλήσεις, από δύο σε κάθε πόλη, κατόπιν διαγωνισμού.
Για να συμμετέχετε δεν έχετε παρά να κοινοποιήσετε αυτήν την αφίσα αν ενδιαφέρεστε για την Αθήνα, να αφήσετε ένα οποιοδήποτε σχόλιο από κάτω, καθώς και να έχετε κάνει Like εδώ, όλα ως την Παρασκευή 13/11 στις 17.00. Οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα ενημερωθούν μετά την λήξη του διαγωνισμού.
Όσοι ενδιαφέρεστε για το event της Θεσσαλονίκης, χρειάζεται απλά να κοινοποιήσετε την αφίσα, να αφήσετε ένα οποιοδήποτε σχόλιο από κάτω και να έχετε κάνει Like εδώ, ως το Σάββατο 14/11 στις 15.00. Οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα ενημερωθούν μετά την λήξη του διαγωνισμού. stay tuned!