
9 years ago
by Paranoise
Η Laurel Halo είναι μουσικός από το Ann Arbor του Michigan στις Η.Π.Α. Με αφετηρία τη μουσική παράδοση των κεντροδυτικών πολιτειών της Αμερικής, η Halo έχει αναπτύξει έναν προσωπικό ήχο έντονης μουσικότητας, συνδυάζοντας τις ψηφιακές δυνατότητες και την ατμοσφαιρική τεχνική του sampling για να δημιουργήσει μια αίσθηση φυσικής μουσικής ροής και εικονικής έντασης.
Έχοντας ασχοληθεί με ετερόκλητα μουσικά είδη μέχρι σήμερα (techno, house, bass, ambient και synth-pop), ο ήχος της καταφέρνει να ακούγεται ιδιαίτερα προσωπικός, συνδυάζοντας χορευτικά νευρικούς ρυθμούς, ετερόκλητες μελωδίες και ηχητικές υφές.
Στις ζωντανές της εμφανίσεις σε διάφορους χώρους της Β. Αμερικής, της Ευρώπης και πρόσφατα της Αυστραλίας, η μουσική της Halo επικεντρώνεται γύρω από τα ρυθμικά υβρίδια και τις ατμοσφαιρικές ανατροπές της club χορευτικής κουλτούρας.
Το ντεμπούτο της άλμπουμ Quarantine κυκλοφόρησε από την Hyperdub το 2012, λαμβάνοντας εξαιρετικές διακρίσεις όπως #10 Δίσκος της Χρονιάς για την The Washington Post και #1 Δίσκος της Χρονιάς για το περιοδικό The Wire.
Η εμφάνισή της στην Αθήνα έρχεται σε ιδανικό χρονικό σημείο, αμέσως μετά την κυκλοφορία του καινούργιου της άλμπουμ Chance of Rain, το οποίο επίσης έτυχε της διεθνούς αποδοχής κι εκτίμησης για το ιδιοσυγκρασιακό μίγμα club ρυθμών και χαοτικών, ατμοσφαιρικών jazz στοιχείων.
Ο Βασίλης Κουλιγκάς είναι μουσικός, γραφίστας και dj, ο οποίος τον τελευταίο καιρό κινείται μεταξύ Βερολίνου και Νέας Υόρκης. Είναι ο ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας PAN, label το οποίο με κάθε κυκλοφορία του επαναπροσδιορίζει το μουσικό χώρο ανάμεσα στην πρωτοποριακή και ηλεκτρονική χορευτική μουσική.
Η επιμονή, το πάθος και η αφοσίωση του Βασίλη στο εγχείρημά του έχουν κερδίσει την εκτίμηση μεγάλου φάσματος μουσικόφιλων ανά τον κόσμο, αναδεικνύοντας το όραμά του στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Μετά από πολλά χρόνια εκτέλεσης και παραγωγής πειραματικής μουσικής κάτω από διάφορα ονόματα, παρουσιάζει πια στις ζωντανές εμφανίσεις του ένα εξ ολοκλήρου καινούργιο -καθαρά ηλεκτρονικό- σετ.
Ο Δ Δ είναι ένας ηλεκτρονικός μουσικός από την Αθήνα. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2009, παίζοντας είτε dj set είτε live, με ονόματα όπως Lukid, Actress, Africa Hitech, Zomby, Oneohtrix Point Never, Loefah, Addison Groove, Boddika, Oneman και Awesome Tapes From Africa. Τον Αύγουστο του 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο του 12”, το Sportex, από την αμερικάνικη Pushing Red με remix από την Ikonika, ενώ η επόμενη κυκλοφορία του, το Skyway, ήρθε μέσα στο 2013 από τη Fourth Wave. Στα τέλη του 2013 αναμένεται η επόμενη δισκογραφική του δουλειά.
Όλα αυτά λοιπόν την Κυριακή 1/12 στο Six Dogs (Αβραμιώτου 6-8 στο Μοναστηράκι) με τις μουσικές να αρχίζουν μετά τις 21.00, τα εισιτήρια στην πόρτα να κοστίζουν 12 ευρώ, ενώ στην προπώληση στα 10 ευρώ από τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Vinyl Microstore, Seven Spots και στο τηλέφωνο 11876.
Ο Paranoise Radio από την πλευρά του στηρίζει την διοργάνωση και προσφέρει σε δύο ακροατές του δύο free passes στις εκπομπές που θα γίνουν την Πέμπτη 8-10 και την Παρασκευή 5-6. Εσείς για να συμμετέχετε στις κληρώσεις στείλτε ονοματεπώνυμα στις ώρες των δύο παραπάνω εκπομπών μέχρι λίγο πριν την λήξη τους στο contest@paranoiseradio.com με θέμα Laurel Halo.