Mall Grab & Ross From Friends in Thessaloniki

Δύο καυτά ονόματα, από τους πιο ταλαντούχους DJ's και ανερχόμενους παραγωγούς της ηλεκτρονικής σκηνής, επισκέπτονται για πρώτη φορά την Θεσσαλονίκη. Μην χάσετε την Κυριακή 14 Μαΐου τους Mall Grab και Ross From Friends live στο roof garden του Porto Palace!

Mall Grab & Ross From Friends in Thessaloniki / we support

6 years ago
by

Η μέρα μεγαλώνει και ο ήλιος γίνεται ολοένα πιο φωτεινός. Η θερμοκρασία ανεβαίνει αλλά εναρμονίζεται με το ανοιξιάτικο αεράκι. Μαζί τους κλιμακώνονται όλες οι αισθήσεις και φυσικά η θετική μας διάθεση. Oι συνθήκες είναι λοιπόν ιδανικές για το πρώτο φετινό Synthetic rooftop party!

Κυριακή 14 Μαΐου. Το Synthetic μετατρέπει το roof garden του ξενοδοχείου Porto Palace σε club για μία μέρα και υποδέχεται τα 2 μεγαλύτερα ονόματα από την super hyped σκηνή της ‘lo fi house’.

Μετά το μαγικό του set στο πρώτο Synthetic party στην Αθήνα και το ανεπανάληπτο (ή μήπως όχι;) vibe που είχε δημιουργήσει, ο Mall Grab έρχεται επιτέλους και στην Θεσσαλονίκη. Μαζί με τον Αυστραλό DJ, έρχονται και οι Βρετανοί Ross From Friends για ένα super groovy live performance. Η τριμελής ηλεκτρονική μπάντα που συνδυάζει synthesizers και drum machines με σαξόφωνο και ηλεκτρική κιθάρα, υπόσχεται μια ξεχωριστή εμπειρία!

Τους πλαισιώνουν οι δικοί μας Thomas Numan και mrs.fttd. Κορυφαίες feel good μουσικές, απίθανη θέα στο φινετσάτο URSA MAJOR roof garden του Porto Palace μαζί με την σφραγίδα διοργάνωσης του Synthetic!

Ο μόλις 23 χρονών Αυστραλός Jordon Alexander, αλλιώς γνωστός ως Mall Grab, έχει ταρακουνήσει για τα καλά τα νερά στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Από τις αρχές του 2015 έχει ήδη κυκλοφορήσει 10 EP’s και άλλα τόσα remixes σε κάποιες από τις πιο hot δισκογραφικές εταιρείες (Shall Not Fade, 1080p, Unknown To The Unknown, HotHaus Recs). Η απήχηση όλων τους υπήρξε τεράστια. Τα περισσότερα έχουν γίνει ανάρπαστα, με πολλά απ’ τα βινύλια να πιάνουν ιλιγγιώδεις τιμές στο discogs. Από πέρυσι ‘τρέχει’ και την δική του δισκογραφική εταιρεία, με την ονομασία Steel City Dance Discs.

Κύρια στοιχεία στην παραγωγή του είναι η χρήση φωνητικών samples, η περίτεχνη εναλλαγή ήχων και τα old school breakbeats που προσδίδουν μια ρετρό rave αισθητική.
Το τεράστιο αυτό ταλέντο, είναι παράλληλα ένας εξαιρετικός DJ. Το αποδεικνύει το γεμάτο πρόγραμμα της 2ης ευρωπαϊκής τουρνέ του. Ξεσηκωτικοί ρυθμοί, χορευτικά baselines, ακυκλοφόρητα edits και η αστείρευτη του ενέργεια στο booth τον έχουν κάνει απίστευτα δημοφιλή. Μια ιδέα μπορεί να πάρει κανείς από το πρόσφατο Boiler Room του τον περασμένο Ιούλιο στο Παρίσι, που από αρκετούς έχει χαρακτηριστεί (και όχι άδικα) από τα καλύτερα όλων των εποχών.

Listen
Mall Grab & Ross From Friends 14/5 in Thessaloniki (promo video)

Όταν αναφερόμαστε σε special εμφανίσεις, τότε σίγουρα εννοούμε κάτι σαν το live του Ross From Friends. Οι Felix, Jed και John έρχονται πρώτη φορά στην Ελλάδα για ένα πραγματικό live performance. Πραγματικό, καθώς απουσιάζει από αυτό ο υπολογιστής και γιατί περιλαμβάνει ζωντανή ηλεκτρική κιθάρα και το σαξόφωνο, σε τέλεια αρμονία με synthesizers και drum machines!

Tα δύο τελευταία χρόνια κάποια από τα δημοφιλέστερα κομμάτια, του Lo-Fi ήχου, με εκατομμύρια views στο youtube, φέρουν την υπογραφή του Ross From Friends. Τελευταία τους δουλειά είναι το 12ιντσο Don’t Sleep, There Are Snakes που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο από την Lobster Theremin. Νοσταλγική House μουσική, old school φωνητικά samples, compressed breakbeats και τέλος, η απίστευτη ενέργεια που εκπέμπουν, αποτελούν τους λόγους που επιλέχθηκαν για να πλαισιώσουν τον Mall Grab. To μέλλον τους ανήκει και στις 14 Μαΐου θα καταλάβετε από κοντά το γιατί!

Αναφορικά με τα εισιτήρια, μπορείτε να τα βρείτε πλέον σε προπώληση έναντι 12 ευρώ από τα Stereodisc Record Shop (Αριστοτέλους 4), Δεντρόσπιτο (Πάρκο ΧΑΝΘ), Στέρεο (Βαμβακά 3-5), MicroXtreme (Δ.Γούναρη 19 και Αιμ.Γρεβενων 5), Camera A.E – Fruit of the Loom (Δ.Γούναρη 37), Seven Spots, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης. Ακόμη, μπορείτε να προμηθευτείτε διαδικτυακά από εδώ, ενώ η τιμή εισόδου με αγορά εισιτηρίου την Κυριακή 14/5 από το URSA MAJOR roof garden –
Porto Palace Hotel (26ης Οκτωβρίου 65) είναι στα 15 ευρώ. be there!

Ο Paranoise στηρίζει την διοργάνωση και προσφέρει 2 προσκλήσεις κατόπιν διαγωνισμού. Για να συμμετέχετε αρκεί να κοινοποιήσετε την αφίσα, να αφήσετε ένα οποιοδήποτε σχόλιο από κάτω, και να έχετε κάνει Like εδώ, όλα ως το Σάββατο 13/5 στις 19:00. Οι νικητές θα ανακοινωθούν αμέσως μετά. stay tuned.