Nutty Wombat Records Showcase

Η Nutty Wombat Records παρουσιάζει ένα πλήρες label showcase αυτό το Σάββατο 12 Μαρτίου στον χώρο του Ρομάντσο στην καρδιά της Αθήνας. Μην το χάσετε.

Nutty Wombat Records Showcase / we support

8 years ago
by

Η Nutty Wombat Records παρουσιάζει το Spondylolisthesis, την τέταρτη κατά σειρά κυκλοφορία της δισκογραφικής. Το Spondylolisthesis είναι ένα EP χαρακτηρισμένο από συχνοτικές αντιθέσεις, αισιόδοξες IDM πινελιές και σκοτεινά μουσικά ημιτόνια.

Το Σάββατο 12 Μαρτίου o δημιουργός του, Fragile Balloon, συντροφιά με τον electronic-lofi μουσικό Esoteric Sob θα επιμεληθεί ενός 30λεπτου live set αποτελούμενο από κομμάτια του Spondylolisthesis αλλά και από υλικό παλαιότερης δουλειάς του.

Την οπτική πληροφορία του live θα επιμεληθεί ο PAN PAN, σκιτσάροντας εικόνες, σε πραγματικό χρόνο, σε πλήρη αρμονία με το ηχητικό αποτέλεσμα. Μαζί τους o Τhe Hydra και οι The Rattler Proxy!

Fragile Balloon είναι το μουσικό ψευδώνυμο του Γιώργου Κοντογιαννίδη. Ο Γιώργος έχει σπουδάσει μουσική τεχνολογία στην Θεσσαλονίκη και από το 2007 συνθέτει μουσική με έμφαση στην πειραματική ηλεκτρονική μουσική. Ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδος coo (cooradio, coorecords), ενώ σήμερα είναι ένας από τους ιδρυτές και αρθρογράφος του μουσικού διαδικτυακού περιοδικού Breakaplate. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν το Lamprophonies, το οποίο κυκλοφόρησε από την δική του Numb Capsule Records.

Esoteric Sob είναι το ψευδώνυμο του μουσικού παραγωγού Γιάννη Τρυφωνόπουλου. Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Ορεστιάδα και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα. Τα πρώτα του βήματα στην μουσική παραγωγή έγιναν την περίοδο 2004-05 με την πρώτη του προσωπική δουλειά να κυκλοφόρεί το 2009. Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλές δισκογραφικές σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως οι 33 Recordings, From A Tree, Logarithm, Vim, Breathe Compilations, Vox Xov, Lumi. Έχει στο ενεργητικό του 2 albums, 4 EP’s και αρκετές συμμετοχές σε μουσικές συλλογές. Ο ήχος του συνδυάζει αρμονικά την electronica με την ambient, τα abstract beats και την glitch hop. Κύρια χαρακτηριστικά του αποτελούν οι νοσταλγικές και ρομαντικές μελωδίες αλλά και τα αφηρημένα ηχοτοπία που δένουν αρμονικά στο σύνολο των συνθέσεών του. Τελευταία απασχολείται με το Art Direction της δισκογραφικής Numb Capsule και ως γραφίστας στο διαδικτυακό μουσικό περιοδικό Breakaplate.

Listen
Fragile Balloon - Spondylolisthesis EP (March 2016, Nutty Wombat Records)

Οι Τhe Rattler Proxy είναι οι Μάκης Παπασημακόπουλος (φωνητικά) και o Λουκάς Σαββίδης (σύνθεση). Ο ήχος τους είναι ηλεκτρονικός και σκοτεινός με έντονες επιρροές από τους Suicide και τα soundtrack του John Carpenter. Πέρυσι κυκλοφόρησαν τα δυο πρώτα τους δωδεκάιντσα στην Lurid Music με remixes από τους Timothy J. Fairplay, Antoni Maiovvi και Jokers Of The Scene. To καλοκαίρι ηχογράφησαν το ντεμπούτο LP τους υπό την καθοδήγηση και παραγωγή του Thomas Bullock το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016 με τον τίτλο Vertebrata. Θα προηγηθούν ένα επτάιντσο και ένα δωδεκάιντσο από την Lurid Music, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται remix από τους Vox Low. Μέσα στην άνοιξη θα κυκλοφορήσουν ένα EP σε κασέτα στην Nutty Wombat Records.

The Hydra ονομάζεται ένα από τα πολλά projects του Δημήτρη Παπαδάτου γνωστό ως KU ή Jay Glass Dubs. Το εύρος του ήχου του καλύπτει ένα μεγάλο ηχητικό έδαφος από την techno, το grime και την kosmische ως τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και την σειριακή σύνθεση. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του project είναι η παράθεση αυτοσχεδιαστικών μορφών και ιδεών και η αναδιαμόρφωση τους σε ένα ενορχηστρωμένο συνθετικό αποτέλεσμα. Δουλειά του έχει κυκλοφορήσει σε εταιρείες όπως οι Nutty Wombat, Phinery, THRHNDRDSVNTNN, Hylé Tapes και RLRL, ενώ επερχόμενες κυκλοφορίες του έχουν προγραμματιστεί σε εταιρείες όπως η Infinite Waves και η Βοkeh Versions.

O Pan Pan συνθέτει μουσική με synth, samplers, tape recorders ενώ παράλληλα σκιτσάρει εικόνες σε πραγματικό χρόνο.

Όλα αυτά λοιπόν το ερχόμενο Σάββατο 12 Μαρτίου στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5) στην Αθήνα μετά τις 21.00 και με προαιρετικό αντίτιμο εισόδου στα 3 ευρώ. O Paranoise Radio στηρίζει το Showcase της Nutty Wombat και σας καλεί να το απολαύσετε από κοντά. be there!