Om Unit in Thessaloniki

Ένας από τους πρωτοπόρους της Bass σκηνής τα τελευταία χρόνια, με καθόλα επιδραστική παρουσία στην εξέλιξη του ήχου, ο Βρετανός Om Unit, για πρώτη φορά επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη σε μια βραδιά που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Om Unit in Thessaloniki / we support

6 years ago
by

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου οι Not Now υποδέχονται στην Θεσσαλονίκη και στο πολυχώρο του WE τον Βρετανό Om Unit, έναν από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής και ιδιαίτερα της Bass.

O DJ και μουσικός παραγωγός από τo Bristol, έχει εδραιωθεί εδώ και χρόνια ως ένας από τους πιο συνεπείς και πρωτότυπους εκπροσώπους της bass κουλτούρας, ένα σημείο αναφοράς στην σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική.

Ο Jim Coles, αλλιώς Om Unit, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Με χαρακτηριστικά την ποικιλομορφία και την ευρηματικότητα, ο ήχος του κινείται συνήθως ανάμεσα σε dubstep, footwork, jungle και drum ‘n’ bass, αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά.

Άλλωστε μετράει πολλά χρόνια πορείας στην δισκογραφία, έχοντας χρησιμοποιήσει κι άλλα aliases, όπως το hip hop project του, 2Tall, βγάζοντας αρκετά albums αλλά και συμμετέχοντας στο παγκόσμιο DMC Championship, ή το footwork προφίλ του, Philip D Kick, με το οποίο ήταν απ’ αυτούς που εκτόξευσαν το εν λόγω ιδίωμα πριν 7 χρόνια.

Οι κυκλοφορίες του στις θρυλικές Metalheadz, Exit Records, Planet Mu, Civil Music, στο προσωπικό του label, την Cosmic Bridge, και σε άλλες ακόμη, αποτελούν αδιαμφισβήτητα διαπιστευτήρια ενός μεγάλο σύγχρονου καλλιτέχνη που έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στην εξέλιξη της μουσικής, με κύριο χαρακτηριστικό του την έμφαση στις χαμηλές συχνότητες.

Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί σε επίπεδο εμφανίσεων, remixes ή κοινών δίσκων με κορυφαίους καλλιτέχνες της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, όπως οι Mark Pritchard, Doc Scott, Sam Binga, Machinedrum (κυκλοφορώντας ως Dream Continuum * στην Planet Mu), V.I.V.E.K, Danny Breaks, Daedelus, Om’Mas Keith, Fracture, Starkey, Ital Tek, Kromestar, Dabrye, Foreign Beggars, μεταξύ άλλων, ενώ είναι και στο ιδιότυπο σχήμα Richie Brains στην Exit Records.

Listen
Not Now present Om Unit in Thessaloniki (promo teaser)

Το επερχόμενο album του Om Unit θα φέρει τον τίτλο Self και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου, ενώ θα παρουσιάσει κομμάτια από αυτό για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό στην εμφάνισή του στην Θεσσαλονίκη.

Οι πόρτες την Παρασκευή 3/11 στο WE (Γ’ Σεπτεμβρίου και Γρ.Λαμπράκη) ανοίγουν στις 22:00, ενώ το support θα αναλάβουν οι Not Now residents Radio Εtc, Spare Me και George Next, καθώς και ο Raj Pannu, DJ της θρυλικής δισκογραφικής Ninja Tune και μέλος της Me Me Me Records.

εισιτήρια διατίθενται σε προπώληση από τα Λωτός Record Store (Σκρα 7) και Το Πικάπ (Ολύμπου 57) προς 6 ευρώ, ενώ την μέρα του event θα κοστίζουν 8 ευρώ στην είσοδο. be there!

O Paranoise από την πλευρά του στηρίζει την διοργάνωση και προσφέρει 2 προσκλήσεις κατόπιν μίνι διαγωνισμού. Για να συμμετέχετε αρκεί να κοινοποιήσετε δημόσια την αφίσα, να αφήσετε ένα οποιοδήποτε σχόλιο από κάτω, και να έχετε κάνει Like εδώ, όλα ως την Πέμπτη 2/11 στις 15:00. Οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα ενημερωθούν μετά την λήξη του διαγωνισμού. stay tuned!