Optiv 13/6 in Athens

Tην Παρασκευή 13 Ιουνίου η Werk Athens σε συνεργασία με την Darknet promotion παρουσιάζουν στο X-Battery στην Αθήνα ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της Drum & Bass σκηνής, τον Edward Holmes, γνωστό ως Οptiv.

Optiv 13/6 in Athens / we support

9 years ago
by

Το όνομα του Optiv φέρνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα στην επιφάνεια του μυαλού. Άμεσα η σκέψη τρέχει σε λέξεις όπως ποιότητα, ευρηματικότητα, καινοτομία. Απ’ όταν κυκλοφόρησε μουσική για πρώτη φορά, μια δεκαετία πριν (2004) μέχρι σήμερα έχει κερδίσει την αναγνώριση της προσφοράς του στην drum & bass.

Καθώς η Cause4Concern άρχισε να σχηματίζεται και να δείχνει τις δυνάμεις της στα τέλη των 90’s, ταυτόχρονα ανέτειλε το μοναδικό ταλέντο του Optiv. Πολυγραφότατος, εξερευνητής αγεωγράφητων ηχοτοπίων κι οραματιστής πολλών νέων ακουσμάτων άλλαξε κι ανανέωσε ριζικά το πρόσωπο της d&b.

Έχει συνεργαστεί με περισσότερα από 20 διαφορετικά labels και σε πάρα πολλά διαφορετικά στυλ. Κάθε φορά όμως ο αντίκτυπος είναι ο ίδιος κι απαράλλακτος. Τόσο για την βιομηχανία όσο και για τους οπαδούς είναι ο αδιαφιλονίκητα πρώτος μεταξύ των καλύτερων.

Αναμειγνύοντας βαθιά, σκοτεινά και σοβαρά vibes αποπνέει έναν αέρα ιδιαίτερου επαγγελματισμού κι υψηλών αξιών στην παραγωγή. Η μουσική του με ασύγκριτη τέχνη συνταιριάζει το φως με το σκοτάδι με μια προσεκτική αλλά ταυτόχρονα «θανατηφόρα» προσέγγιση. Χωρίς αμφιβολία ο Optiv έχει το καλό συνήθειο να παράγει τεράστια σε αξία κομμάτια.

Οι κυκλοφορίες του βρίσκονται πρακτικά σε κάθε υψηλής εμβέλειας label της σκηνής της d&b (Virus, Shogun, Renegade Hardware, Playaz και φυσικά C4C Recordings), φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο η μουσική του σε επίπεδο παραγωγής αλλά και djing στα 4 σημεία του ορίζοντα.

Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη ότι ο Optiv, μαζί με τον CZA και την ευρύτερη Cause4Concern κολλεκτίβα θεωρούνται ευρέως σεβαστοί και αναγνωρίζονται ως καινοτόμοι απ’ όλη την d&b κοινότητα.

Watch
Optiv & BTK - Jacknife (Official Video)

Χωρίς να εφησυχάζει ποτέ ο Optiv συνεχίζει να κυκλοφορεί υλικό με τον CZA. Επίσης, συνεργάστηκε με τον BTK, γεγονός που οδήγησε σε διάφορες άλλες συνεργασίες που με την σειρά τους είχαν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία του album Dirty Tricks στην Virus.

Σε κάθε νέα παραγωγή η εμπειρία συνδυάζεται με την καινοτομία και ριζοσπαστικές ιδέες πάντοτε κάνουν την εμφάνιση τους. Από τον ήχο των drums ως την έκρηξη του μπάσου κι από τις ατμοσφαιρικές αύρες μέχρι τα low down dirty grooves ο Optiv αποτελεί την κυρίαρχη δύναμη.

Ο μοναδικός, αληθινός βασιλιάς της drum ‘n’ bass ακούει στο όνομα Optiv και θα βρίσκεται στις 13 Ιουνίου στο Χ-Battery (Λεωφόρος Κηφισού 38, δίπλα από τον σταθμό των ΚΤΕΛ) στην Αθήνα για να μας χαρίσει ένα ανεπανάληπτο ηχητικό παλιρροϊκό κύμα.

Ακόμη, τα δικά τους dj sets θα παρουσιάσουν οι Disphonia, Cryogenics, Myselor, CubismYaz, Kenesis και Βaste.

Μία βραδιά με ηχοσύστημα 30KW Eastern Accoustics Line Array που πρόκειται να ξεκινήσει από τις 23.00 με την είσοδο να τιμάται στα 5 ευρώ. be there!

O Paranoise Radio από την πλευρά του στηρίζει την διοργάνωση και προσφέρει σε τυχερούς ακροατές του 3 προσκλήσεις, που θα κληρωθούν σε εκπομπές τις εξής μέρες/ώρες: 6/6 Παρασκευή 22.00-00.00 και 12/6 Πέμπτη 20.00-22.00.

Για να μπείτε στην κλήρωση συνδέεστε στον Paranoise και στέλνετε το ονοματεπώνυμό σας με θέμα “Optiv” στο contest@paranoiseradio.com αυστηρά στις παραπάνω ώρες, ενώ στο τέλος των εκπομπών ανακοινώνονται οι νικητές.