Orfun Festival 2015

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία λαμβάνει χώρα φέτος, για 4η χρονιά, στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Δράμας. Είναι το Orfun Fest και μας προσκαλεί να το ζήσουμε 24 & 25 Ιουλίου.

Orfun Festival 2015 / we support

8 years ago
by

To Orfun Fest επιστρέφει φέτος για τον τέταρτο γύρο και μας προσκαλεί την προσεχή Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Ιουλίου να το ζήσουμε από κοντά.

Το Orfun Fest είναι ένα μουσικό φεστιβάλ που γίνεται στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Δράμας (Ιπποκράτους 45) και διοργανώνεται από τα ίδια τα παιδιά, μετρώντας ήδη 3 διοργανώσεις από το 2011 ως σήμερα.

Το line up του 4th Orfun Fest αποτελείται από:

Παρασκευή 24 / είσοδος: 4 ευρώ με μπύρα
Bill Kawskins Band (rock / metal)
Playground Circus (post punk)
Joey (καντάδες κτλ)
Ste & Northical SoundSystem (reggae / dub)
+after party Music cafe Barrio w/ MrDra&Polik

Σάββατο 25 / είσοδος: 5ευρώ με μπύρα
Υπόγειοι Διαβάτες (hip hop)
Chinese Basement (post punk & more)
Moriginal Champ System (hip hop)
+more t.b.a.

Εισιτήρια διημέρου βρίσκονται σε προπώληση από τα καταστήματα Γρανάζι έναντι 7.5 ευρώ. Η είσοδος πάντως, θα είναι ελεύθερη για τους νέους εώς 17 ετών και για ανέργους με επίδειξη ταυτότητας και κάρτας ανεργίας αντίστοιχα.

Παράλληλα όλη την εβδομάδα πριν το φεστιβάλ, το νεοσύστατο Φάμπριcα καφέ μπαρ (Στοά Βασιλειάδη – γωνία Κολοκοτρώνη, 19ης Μαΐου και Καραϊσκάκη) θα ετοιμάζει special cocktails και με κάθε αγορά ενός, 1 ευρώ πηγαίνει ως ενίσχυση του φεστιβάλ. Επιπλέον, εκεί θα λάβει χώρα και το warm up party μεθαύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου.

O Paranoise από την πλευρά του στηρίζει την διοργάνωση και προσφέρει 2 διπλές προσκλήσεις, μία για κάθε μέρα, σε φίλους – ακροατές του. Για να τις διεκδικήσετε απλά κοινοποιήστε την αφίσα και κάνετε Like εδώ ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 23/7. Οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα.

Ακολουθεί συνέντευξη που μας παραχώρησαν οι διοργανωτές του Orfun Fest.

Watch
Orfun Festival 2015 (teaser trailer #1)

Καταρχήν συγχαρητήρια! Δεν θυμάμαι να έχω ξανακούσει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα, δηλαδή διοργάνωση φεστιβάλ από τα ίδια τα παιδιά ενός ιδρύματος. Είναι μια ιδέα που είδατε από κάπου αλλού και την μεταφέρετε στα μέτρα σας ή είναι δικιά σας πρωτοπορία?

Ευχαριστούμε πολύ! Ήταν μια ιδέα που γεννήθηκε μέσα από μια σειρά ιδεών. Κάποιο τοπικό συγκρότημα έδειξε ενδιαφέρον ώστε να κάνει ένα live όπου τα κέρδη θα πήγαιναν στο Κέντρο και το μοιράστηκε μαζί μας. Μετά σκεφτήκαμε: και γιατί όχι στην αυλή μας; και γιατί μόνο ένα συγκρότημα και όχι πολλά; και γιατί μια μέρα μόνο κι όχι τρεις; Κάπως έτσι κάναμε το πρώτο Orfun Fest το καλοκαίρι του 2011.

Θα σου πω πάντως ότι ένα όνειρο μας είναι να γίνει το Orfun Fest σε διάφορα Κέντρα Προστασίας του Παιδιού! Το ονομάζουμε χιουμοριστικά Orfun Fest on Tour αλλά είναι πολύ μακρινό όνειρο.

Τι είναι αυτό που σας παρακίνησε να πάρετε αυτήν την πρωτοβουλία, και τι είναι αυτό που σας κάνει να την δυναμώνετε χρόνο με τον χρόνο?

Μας ενδιαφέρει να κάνουμε ένα αξιόλογο μουσικό φεστιβάλ. Κάθε χρόνο μας καταβάλει η κούραση και το άγχος (σκεφτείτε ότι το budget μας είναι 0 ευρώ) αλλά κάθε χρόνο βλέπουμε μια καινούρια ιδέα να πετυχαίνει και να γεννιούνται άλλες δέκα. Κάθε χρόνο είμαστε εξαντλημένοι αλλά σκεφτόμαστε ότι του χρόνου θα είναι ακόμα πιο ωραία!

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος σκοπός πίσω από το φεστιβάλ, ή απλά η δημιουργικότητα και το να περάσετε καλά?

Πρωταρχικός σκοπός είναι η επαφή του Κέντρου με τον κόσμο της Δράμας. Το Κέντρο έχει ghetto-ποιημένη φήμη, που δημιουργήθηκε μέσα από μεμονωμένα περιστατικά και την τάση του κόσμου να μεγαλοποιεί τα πάντα. Το φεστιβάλ αυτό είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να έρθει ο κόσμος της Δράμας, και συγκεκριμένα η νεολαία, σε επαφή με τον χώρο αλλά και τα παιδιά που μεγαλώνουμε εκεί μέσα.

Από την άλλη αν βγει ένα χρηματικό ποσό από τα έσοδα θα είναι μια καλή βοήθεια ώστε να περάσουμε ένα αξιοπρεπές καλοκαίρι, καθώς οι διακοπές είναι ακριβές και τα χρήματα που έχουμε μετρημένα.

Watch
Orfun Festival 2015 (teaser trailer #2)

Είστε ικανοποιημένοι από την στήριξη της προσπάθειάς σας από τους φορείς της πόλης και τους κατοίκους?

Οι φορείς της Δράμας πάντα στάθηκαν στο πλευρό μας αλλά το ίδιο και οι επιχειρήσεις. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα σε ικανοποιητικό βαθμό όσον αφορά την νεολαία (που ταυτίζεται περισσότερο με τα μουσικά είδη), αλλά εμείς θέλουμε να έχουμε μαζική αποδοχή. Γι’ αυτόν τον λόγο φέτος κάνουμε δωρεάν την είσοδο σε άτομα 17 χρονών και κάτω με σκοπό να έχουμε την νεολαία της πόλης δίπλα μας.

Κάνετε όνειρα περαιτέρω ανάπτυξης του φεστιβάλ ή έχετε πετύχει ήδη τον στόχο σας?

Φυσικά! Κάθε χρόνο θέλουμε να φέρνουμε όλο και μεγαλύτερα ονόματα, με την λίστα να μην τελειώνει ποτέ. Από θέμα οργάνωσης ποτέ δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι όσο καλά και να προσπαθούμε, θα στοχεύουμε να γίνουμε καλύτεροι, διαφορετικοί από τα άλλα φεστιβάλ της Δράμας, αλλά και συγχρόνως ένα κοινωνικό και πολιτιστικό δρώμενο που θα έχει όνομα στην πόλη και γιατί όχι και σε όλη την Ελλάδα.

Από την άλλη είναι και το Orfun Fest Οn Tour που είναι ένα σχέδιο που θα θέλαμε πολύ να γίνει πραγματικότητα.

Ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στα παιδιά που βρέθηκαν να μεγαλώνουν σε κέντρα προστασίας αλλά και γενικότερα στους νέους ανθρώπους?

Να δουν την ζωή τους μέσα στα Κέντρα σαν μια ευκαιρία να επιτύχουν στην ζωή τους. Είναι πολύ δύσκολο ως πιτσιρικάς να αποφασίσεις ότι πρέπει να προσπαθήσεις παραπάνω και με ελάχιστο υποστηρικτικό περιβάλλον ώστε να πετύχεις και να ξεκινήσεις μια αξιοπρεπή ζωή. Αλλά οι δυνατότητες υπάρχουν.

Τέλος, να αγαπάνε το μέρος όπου ζουν. Όποια συγκυρία και αν σε έχει φέρει σε ένα Κέντρο Προστασίας του Παιδιού, έχει κάνει εκείνο το μέρος πλέον σπίτι σου και τα παιδιά που μεγαλώνουν δίπλα αδέρφια σου.

Η λέξη Orfun είναι μια ένδειξη αυτής της αγάπης που έχουμε για το μέρος που ζούμε. Ο κόσμος ξέρει το Κέντρο ως “Ορφανοτροφείο” και εμείς το φωνάζουμε μεταξύ μας “Όρφαν”. Το λογοπαίγνιο με την μετατροπή του Orfan σε Orfun (fun=χαρά/διασκέδαση) και η τοποθέτηση του ως το όνομα του φεστιβάλ, δείχνει την περηφάνια για το μέρος που ζούμε και θα παρακινούσα όλα τα παιδιά που μένουν σε παρόμοια Κέντρα σε όλη την Ελλάδα να κάνουν το ίδιο.

Και αν οι συνθήκες δεν είναι καλές να προσπαθήσουν να τις αλλάξουν…

Ευχαριστούμε πολύ και καλή επιτυχία στο φεστιβάλ!

Ευχαριστούμε και εμείς!