Paranoise Takeover @Art House

Μην χάσετε το ερχόμενο Σάββατο 9 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη το πρώτο ανοιξιάτικο Paranoise Takeover, με καλεσμένο εξ Αθηνών και δύο ακόμη σημαίνοντες DJ's του σταθμού να συναντιούνται στα decks του Art House!

Paranoise Takeover @Art House / we support

7 years ago
by

Ένα νέο δυνατό Paranoise Takeοver έρχεται σε λίγες μέρες για να δώσει συνέχεια στην επιτυχημένη σειρά των φετινών events του πρωτοπόρου σταθμού στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, αυτό το Σάββατο 9 Απριλίου, 3 Paranoise DJ’s θα καταλάβουν διαδοχικά, αλλά και σε b2b sessions, τα decks του Art House gallery bar (Βέροιας 3, περιοχή Βαλαωρίτου).

Ένα εξέχων μέλος του Paranoise από την πολυπληθή βάση της Αθήνας, ο Tsourkoko, ανηφορίζει παρέα με το Roland SP-404sx του και επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη, δύο χρόνια μετά το τελευταίο του dj set στην πόλη, για να συναντήσει τους Red και Margasv σε μία μπασσάτη και εκρηκτική βραδιά που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Μεγαλωμένος στα ανατολικά προάστια της Αθήνας, ο TSOURKOKO, αποφάσισε την ενασχόληση με τα decks όταν ήταν 17 χρονών, παίζοντας σε συνοικιακά μαγαζιά. Στα Χανιά όπου ήταν φοιτητής, δραστηριοποιήθηκε ως DJ, από resident στα 2 lux, guest dj sets στο Bios, μέχρι πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής σε ελεύθερους χώρους με την πρώην ομάδα του, Octopush Noise Federation. Από το 2008 ασχολείται με την ηλεκτρονική hip hop και τα φουτουριστικά beats. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ένα ιδιαίτερο μπέρδεμα των μουσικών ειδών, πάντα με γνώμονα το beat. Τα τελευταία 3 χρόνια διατηρεί την εκπομπή Όπως Το Ακούς στον Paranoise, κάθε δεύτερη Τετάρτη 22.00-24.00. Τα τελευταία δύο χρόνια, στα events που λαμβάνει μέρος, παίζει μουσικά sets με ένα ιδιαίτερο στυλ και με την βοήθεια του Roland Sp-404sx, ένα μηχάνημα που εκφράζει στις μέρες μας τους νέους παραγωγούς hip hop beats. Στην Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει ένα μονόωρο set από το roland και στην συνέχεια παραδοσιακά dj sets μαζί με Margasv και Red SBE.

Ο MARGASV, κάτοικος Θεσσαλονίκης και ιδρυτικό μέλος του σταθμού, έχει πιστέψει όσο λίγοι στην αξία αυτού του εγχειρήματος στο οποίο πρωτοστάτησε πριν από την ίδρυσή του και ως σήμερα. Μέσα από πλούσια αρθρογραφία εκατοντάδων δισκοκριτικών και κάθε μορφής άρθρου, την εκπομπή Chillin’ Bass που μετράει περισσότερα από 220 επεισόδια και επικεντρώνεται στα πιο σύγχρονα tunes της εποχής, αλλά και τα dj sets του που φιλοξενήθηκαν σε περισσότερα από 30 venues, κυρίως στον Βορρά της χώρας, έχει συμβάλει στην ανάδειξη σύγχρονων εκφάνσεων ποιοτικής μουσικής, αλλά και νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών, από την γέννησή τους ακόμη. Στο set της Παρασκευής, αναμένεται να έχει τους δίσκους του μαζί για να δώσει το στίγμα του με φρέσκες, soulful ή πιο πειραματικές, ηλεκτρονικές επιλογές.

Ξεκινώντας ως DJ το 1998, ο RED, ασχολήθηκε από την αρχή με το turntablism, αργότερα άρχισε να παίζει σε διάφορα φεστιβάλ, bar και clubs σε Θεσσαλονίκη και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, είτε solo, είτε ως μέλος των Αθηναίων SBE και έπειτα FTF. Αρχικά οι μουσικές του επιλογές κυμαίνονταν σε 90’s hip hop ήχους με ολοένα περισσότερα σχετικά είδη να εμπλουτίζουν τα sets του, όπως funk, soul, jazz και breaks. Φτάνοντας στο σήμερα, σαν εξέλιξη αυτών, η κλίση του είναι προς τις μουσικές της αγγλικής bass σκηνής, 2-step, dubstep, grime, garage, uk funky, dnb, house, καθώς και πιο φουτουριστικά beats από το LA και γενικότερα της Αμερικής. Πέρα από το turntablism, ασχολείται με την μουσική παραγωγή φτιάχνοντας instrumental beats με κομμάτια του να κυκλοφορούν μέσα από το digital label Disco Tocopilla, ενώ φέτος βρίσκεται στην δεύτερη σεζόν του στον Paranoise όπου και παρουσιάζει την εκπομπή Future Joints, μία Δευτέρα τον μήνα.

Saturday 09 April 2016 @Art House / * b e _ t h e r e !