Paranoise Takeover Art House

Στην έναρξη του φετινού χειμώνα, ο Paranoise επιλέγει να σας ζεστάνει με ένα δυνατό event στην Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στον χώρο του Art House όπου θα πρωταγωνιστήσουν ολόφρεσκες μουσικές από ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων ακουσμάτων.

Paranoise Takeover Art House / we support

7 years ago
by

O Paranoise Radio στον 8ο κατά σειρά χειμώνα που βρίσκεται εν ζωή, τον φετινό, παρουσιάζει ένα event που έρχεται στο μέσο του Δεκέμβρη στην Θεσσαλονίκη, στην καρδιά της γενέτειρας πόλης του, για να ζεστάνει τους φίλους και ακροατές του ενόψει και των γιορτών.

Το ραντεβού συγκεκριμένα δίνεται για αυτήν την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στον χώρο του Art House (Βέροιας 3, περιοχή Βαλαωρίτου), ένα από τα παραδοσιακά αγαπημένα bars της πόλης που τα τελευταία χρόνια δείχνει να έχει αναζωογονηθεί στην νέα του τοποθεσία.

Προσφέροντας ασταμάτητα από το 2008 απλόχερα τις πιο φρέσκες τάσεις στην ηλεκτρονική μουσική του σήμερα και όχι μόνο, οι παραγωγοί του πρωτοπόρου σταθμού έχουν βάλει την δική τους σφραγίδα στην εξέλιξη της εγχώριας σκηνής και προώθησης των σύγχρονων ειδών μουσικής στην Ελλάδα.

Έτσι και τώρα, 5 Paranoise DJ’s θα αναλάβουν να φρεσκάρουν την ατμόσφαιρα του Art House, να φτιάξουν την διάθεσή σας και να σας συμπαρασύρουν σε χορευτικά vibes με ιδανικές επιλογές της μουσικής του σήμερα μέσα από το ευρύ φάσμα στο οποίο κινείται ο σταθμός.

Tendts, Red, Margasv, Loki, Avec στα decks, από τις 22.00 με είσοδο φυσικά ελεύθερη.

Ο AVEC είναι από την Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται από το 2006 σαν beat maker, κυρίως πάνω σε hip hop παραγωγές. Έχει συνεργαστεί με διάφορα σχήματα, όπως οι Flow Advantage, Asylum Seekas, Χαμηλού Προφίλ, καθώς και με τον Δ.Π.Θ. από τους Ψυχόδραμα07. Aπό το 2011 αρχίζει την ενασχόληση του με το dj-ing όπου επικεντρώνεται σε hip hop, breaks και downtempo. Τον Δεκέμβριο του ’11, μαζί με τον “Σαρκαστή” και τον “Wisper” σε στοίχους και την ερμηνεία, δημιουργούν τους Dead Wonderland (Νεκρή Θαυμάτων Χώρα), στους οποίους είναι ενεργός μέχρι και σήμερα, σαν dj και beatmaker. Παράλληλα, φέτος είναι η τρίτη του σεζόν στον Paranoise όπου και παρουσιάζει κάθε δεύτερη Παρασκευή 8-10 την εκπομπή Rap On The Map.

Ο LOKI, προερχόμενος από τον σκληρό πυρήνα Paranoise, όντας DJ και ραδιοφωνικός παραγωγός του σταθμού ήδη από το 2008, επέστρεψε φέτος στην Θεσσαλονίκη και ξαναπαίζει στην πόλη του έπειτα από περίπου 2 χρόνια. Είναι βασικός υπεύθυνος της μεγάλης βάσης του σταθμού στην πόλη της Ξάνθης όπου διέμεινε για 10 έτη, διοργανώνοντας μια σειρά από δεκάδες underground raves με προσανατολισμό στις ηλεκτρονικές μουσικές χαμηλών συχνοτήτων. Ακόμη, έχει αμέτρητες συμμετοχές σε πολλά events, κυρίως στην ακριτική πόλη αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, ανάμεσα στα οποία αυτά με τους Pinch, Goth-Trad, Gantz. Φέτος, τον ακούτε κάθε δεύτερη Πέμπτη 8-10 στην εκπομπή Bass Focused, ενώ το set του στο Art House θα κυμανθεί στα 160-170 bpm με dnb, juke, jungle στοιχεία.

Ο MARGASV, κάτοικος Θεσσαλονίκης και ιδρυτικό μέλος του σταθμού, έχει πιστέψει όσο λίγοι στην αξία αυτού του εγχειρήματος στο οποίο πρωτοστάτησε πριν από την ίδρυσή του και ως σήμερα. Μέσα από πλούσια αρθρογραφία εκατοντάδων δισκοκριτικών και κάθε μορφής άρθρου, την εκπομπή Chillin’ Bass που μετράει περισσότερα από 220 επεισόδια και επικεντρώνεται στα πιο σύγχρονα tunes της εποχής, αλλά και τα dj sets του που φιλοξενήθηκαν σε περισσότερα από 30 venues, κυρίως στον Βορρά της χώρας, έχει συμβάλει στην ανάδειξη σύγχρονων εκφάνσεων ποιοτικής μουσικής, αλλά και νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών, από την γέννησή τους ακόμη. Στο set της Παρασκευής, αναμένεται να έχει μαζί τα βινύλιά του για να δώσει το στίγμα του με φρέσκες, soulful ή πιο πειραματικές, ηλεκτρονικές επιλογές.

Ξεκινώντας ως DJ το 1998, ο RED ασχολήθηκε από την αρχή με το turntablism, αργότερα άρχισε να παίζει σε διάφορα φεστιβάλ, bar και clubs σε Θεσσαλονίκη και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, είτε solo, είτε ως μέλος των Αθηναίων SBE και έπειτα FTF. Αρχικά οι μουσικές του επιλογές κυμαίνονταν σε 90’s hip hop ήχους με ολοένα περισσότερα σχετικά είδη να εμπλουτίζουν τα sets του, όπως funk, soul, jazz και breaks. Φτάνοντας στο σήμερα, σαν εξέλιξη αυτών, η κλίση του είναι προς τις μουσικές της αγγλικής bass σκηνής, 2-step, dubstep, grime, garage, uk funky, dnb, house, καθώς και πιο φουτουριστικά beats από το LA και γενικότερα της Αμερικής. Πέρα από το turntablism, ασχολείται με την μουσική παραγωγή φτιάχνοντας instrumental beats με κομμάτια του να κυκλοφορούν μέσα από το digital label Disco Tocopilla, ενώ φέτος βρίσκεται στην δεύτερη σεζόν του στον Paranoise όπου και παρουσιάζει την εκπομπή Future Joints, μία Δευτέρα τον μήνα.

Οι TENDTS, δύο ταλαντούχα αδέρφια, μετατρέπουν τις ιδέες τους σε ηλεκτρονική μουσική η οποία τείνει να γίνει εμμονή για τους ακροατές, όσο εμμονικοί είναι και οι ίδιοι με τον κάθε ήχο. Πέρα από τις κυκλοφορίες τους σε Project Mooncircle/Finest Ego και το εξαιρετικό φετινό τους album Cheap Poetry στην Fair Weather Friends, η πορεία τους περιλαμβάνει gigs στο εξωτερικό, συμμετοχή σε φεστιβάλ και φυσικά live σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Ακόμη, φέτος ξεκίνησαν το Monthly Residency τους στον αέρα του Paranoise και μπορείτε να τους ακούτε κάθε τέσσερις Τρίτες 6-8 το απόγευμα. Στα dj sets τους συνήθως θα τους ακούσεις να παίζουν μια πληθώρα θεμάτων και επιρροών από φρέσκια Disco & jackin’ House μέχρι Bass και Uk Garage.

Friday 18 December @Art House

* b e _ t h e r e !