Paranoise Takeover at Uberdooze

Στο κατώφλι της Άνοιξης, οι παραγωγοί και DJ's του σταθμού ετοιμάζονται για το νέο επεισόδιο της σειράς events, την Παρασκευή 17 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη, και σας προσκαλούν να το ζήσετε!

Paranoise Takeover at Uberdooze / we support

6 years ago
by

Ένα νέο event της σειράς Paranoise Takeover έρχεται να λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη την προσεχή Παρασκευή 17 Μαρτίου, φιλοξενούμενο για πρώτη φορά σε έναν εξαιρετικό καινούριο χώρο, που έχει κάνει εμφάνιση στην νυχτερινή ζωή της πόλης το τελευταίο δίμηνο και φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα.

Με σταθερούς άξονες την μουσική καινοτομία και την ποιοτική διασκέδαση, τα Takeover nights του πρωτοπόρου σταθμού συνεχίζονται, αυτήν την φορά στο Uberdooze (Δαναΐδων και Σφέτσιου γωνία). Πρόκειται για έναν υπέροχο χώρο, σε μια εναλλακτική και σύντομα ανερχόμενη γειτονιά, ένα bar με ενδιαφέρουσα αισθητική και αέρα χώρων από το εξωτερικό, από αυτά που σπανίζουν.

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και DJ’s που θα εκπροσωπήσουν τον Paranoise ήχο την Παρασκευή είναι 6, συγκεκριμένα οι Flynt, Liana Zika, Loki, Margasv, Red, Tendts (dj set), και ανυπομονούν όλοι τους να λάβουν θέση πίσω από τα decks και να προσφέρουν μία ιδανική αποτύπωση των σύγχρονων μουσικών τάσεων, από ένα ευρύ φάσμα και με προσανατολισμό το dancefloor.

Έναρξη του πρώτο dj set στις 22.00 και είσοδος φυσικά ελεύθερη.

Ο FLYNT από μικρή ηλικία μέχρι και σήμερα αγοράζει την μουσική σε όλα τα format -δίσκους, κασσέτες, cds- χωρίς περιορισμό στα είδη, ενώ τα ακούσματά του ποικίλουν: new wave, psychedelic rock, kraut rock, disco, electronic. Του αρέσει να ανακαλύπτει νέα μουσικά σχήματα και projects. Από το 1992 κάνει εκπομπές σε ραδιόφωνα των FM και του διαδικτύου, ενώ συμμετέχει ενεργά στο project Supermoon Sessions. Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της ομάδας του Radio Akoome και εμπνευστής των πάρτυ “Cinedelica” στην Θεσσαλoνίκη. Φέτος τον ακούμε για δεύτερη συνεχή χρονιά κάθε Τετάρτη μεσάνυχτα στον αέρα του Paranoise με την εκπομπή Electric Sheep που έχει ως στόχο να αναδείξει νέους καλλιτέχνες και να εξοικειώσει το ακροατήριό της με ενδιαφέροντες νέους μουσικούς δρόμους. Την Πέμπτη θα αποχαιρετήσει μουσικά το 2016 με επιλεγμένα cosmic – tropical – psychedelic vibes.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Θεσσαλονίκη, η LIANA ZIKA μοιράζεται την αγάπη της για την μουσική τα τελευταία τρία χρόνια σε διάφορα στέκια της πόλης, ενώ φέτος παραμένει resident DJ στο Urban bar και στην Στοά. Έχοντας ως μεγαλύτερη αδυναμία τους tropical και afro ήχους, σε συνδυασμό με την εκπομπή της World Echoes στον Paranoise Radio για τρίτη συνεχή σεζόν, αυτό το Σάββατο στο Art House δεν θα μπορούσαμε να ακούσουμε τίποτε άλλο παρά μόνο μουσικές κατάλληλες για πολύ χορό. Υπόσχεται λοιπόν electronica house, afro house, footwork και πολλά ακόμη ηχητικά ταιριάσματα.

Ο LΟΚΙ, προερχόμενος από τον σκληρό πυρήνα Paranoise, DJ και ραδιοφωνικός παραγωγός του σταθμού ήδη από το 2008, δραστηριοποιείται πλέον μουσικά με βάση την Θεσσαλονίκη. Έχει συνδιοργανώσει μια σειρά από δεκάδες εκδηλώσεις με σκοπό την προώθηση μιας εναλλακτικής μουσικής άποψης. Φέτος, τον ακούτε κάθε δεύτερη Πέμπτη 8-10 το απόγευμα, στην εκπομπή Bass Focused. Τα dj sets του ποικίλουν σε χαρακτήρα και ρυθμό, αλλά κοινό στοιχείο είναι η κλίση στις χαμηλές συχνότητες και η προσπάθεια για μετάδοση χορευτικής διάθεσης μέσα από πιο πειραματικά μουσικά μοτίβα.

Ο MARGASV, κάτοικος Θεσσαλονίκης και ιδρυτικό μέλος του σταθμού, έχει πιστέψει όσο λίγοι στην αξία αυτού του εγχειρήματος στο οποίο πρωτοστάτησε πριν από την ίδρυσή του και ως σήμερα. Μέσα από πλούσια αρθρογραφία εκατοντάδων δισκοκριτικών και όχι μόνο, την εκπομπή Chillin’ Bass που μετράει περίπου 250 επεισόδια και επικεντρώνεται στα πιο σύγχρονα tunes της εποχής, αλλά και τα dj sets του που φιλοξενήθηκαν σε πολλά venues, κυρίως στον Βορρά της χώρας, έχει συμβάλει στην ανάδειξη σύγχρονων εκφάνσεων ποιοτικής μουσικής, αλλά και νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών, από την γέννησή τους ακόμη. Στο set της Παρασκευής αναμένεται να έχει τους δίσκους του μαζί για να δώσει το στίγμα του με φρέσκες, soulful ή πιο πειραματικές, ηλεκτρονικές επιλογές.

Ξεκινώντας ως DJ το 1998, ο RED, ασχολήθηκε από την αρχή με το turntablism, αργότερα άρχισε να παίζει σε διάφορα festivals, bars και clubs σε Θεσσαλονίκη και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, είτε solo, είτε ως μέλος των Αθηναίων SBE και έπειτα των FTF. Αρχικά, οι μουσικές του επιλογές κυμαίνονταν σε 90’s hip hop ήχους, με ολοένα περισσότερα σχετικά είδη να εμπλουτίζουν τα sets του, όπως funk, soul, jazz και breaks. Φτάνοντας στο σήμερα, σαν εξέλιξη αυτών, η κλίση του είναι προς τις μουσικές της αγγλικής bass σκηνής, 2-step, dubstep, grime, garage, uk funky, dnb, house, καθώς και πιο φουτουριστικά beats από το LA και γενικότερα της Αμερικής. Πέρα από το turntablism, ασχολείται με την μουσική παραγωγή φτιάχνοντας instrumental beats με κομμάτια του να κυκλοφορούν μέσα από τα labels των Disco Tocopilla και Black Athena, ενώ φέτος βρίσκεται στην τρίτη σεζόν του στον Paranoise όπου και παρουσιάζει την εκπομπή Future Joints, μία Δευτέρα τον μήνα.

Οι TENDTS, δύο ταλαντούχα αδέρφια, μετατρέπουν τις ιδέες τους σε ηλεκτρονική μουσική η οποία τείνει να γίνει εμμονή για τους ακροατές, όσο εμμονικοί είναι και οι ίδιοι με τον κάθε ήχο. Πέρα από τις κυκλοφορίες τους σε Project Mooncircle/Finest Ego και το εξαιρετικό φετινό τους album Cheap Poetry στην Fair Weather Friends, η πορεία τους περιλαμβάνει gigs στο εξωτερικό, συμμετοχή σε φεστιβάλ και φυσικά live σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά του Monthly Residency τους στον αέρα του Paranoise και μπορείτε να τους ακούτε κάθε τέσσερις Τρίτες 8-10 το απόγευμα. Στα dj sets τους συνήθως θα τους ακούσεις να παίζουν μια πληθώρα θεμάτων και επιρροών από φρέσκια Disco & jackin’ House μέχρι Bass και Uk Garage.

Friday 17 March 2017 @Uberdooz / * b e _ t h e r e !