Paranoise Takeover at Ypogeio

Το πρώτο Τake Over event για το 2017 στην Θεσσαλονίκη, έρχεται την Παρασκευή 3 Μαρτίου, με τέσσερα εκλεκτά μέλη του σταθμού να παίρνουν θέση στα decks στο Υπόγειο της Μελενίκου και να διαχέουν ισχυρές ηχητικές δονήσεις στην ατμόσφαιρα για μια χορευτική βραδιά.

Paranoise Takeover at Ypogeio / we support

6 years ago
by

O Paranoise θέλοντας να αποχαιρετήσει τον ένατο χειμώνα του, παρουσιάζει το νέο επεισόδιο της σειράς events Τake Over, που έρχεται στο μεταίχμιο αλλαγής της εποχής, μόλις πριν από το κατώφλι της άνοιξης.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο για το 2017 στην Θεσσαλονίκη, έρχεται την προσεχή Παρασκευή, 3 Μαρτίου, με 4 εκπροσώπους του σταθμού να λαμβάνουν θέση και δράση πίσω από τα decks στο Υπόγειο (Μελενίκου 13), με σκοπό να μοιραστούν απλόχερα fresh bass grooves μέσα από ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων ηλεκτρονικών μουσικών υφών.

Η έναρξη ορίστηκε για τα μεσάνυχτα και η είσοδος ελεύθερη.

Paranoise DJ’s οι Loki, Margasv, Nikos, Red.

Ο LΟΚΙ, προερχόμενος από τον σκληρό πυρήνα Paranoise, DJ και ραδιοφωνικός παραγωγός του σταθμού ήδη από το 2008, δραστηριοποιείται πλέον μουσικά με βάση την Θεσσαλονίκη. Έχει συνδιοργανώσει μια σειρά από δεκάδες εκδηλώσεις με σκοπό την προώθηση μιας εναλλακτικής μουσικής άποψης. Φέτος, τον ακούτε κάθε δεύτερη Πέμπτη 8-10 το απόγευμα, στην εκπομπή Bass Focused. Τα dj sets του ποικίλουν σε χαρακτήρα και ρυθμό, αλλά κοινό στοιχείο είναι η κλίση στις χαμηλές συχνότητες και η προσπάθεια για μετάδοση χορευτικής διάθεσης μέσα από πιο πειραματικά μουσικά μοτίβα.

Ο MARGASV, κάτοικος Θεσσαλονίκης και ιδρυτικό μέλος του σταθμού, έχει πιστέψει όσο λίγοι στην αξία αυτού του εγχειρήματος στο οποίο πρωτοστάτησε πριν από την ίδρυσή του και ως σήμερα. Μέσα από πλούσια αρθρογραφία εκατοντάδων δισκοκριτικών και όχι μόνο, την εκπομπή Chillin’ Bass που μετράει περίπου 250 επεισόδια και επικεντρώνεται στα πιο σύγχρονα tunes της εποχής, αλλά και τα dj sets του που φιλοξενήθηκαν σε πολλά venues, κυρίως στον Βορρά της χώρας, έχει συμβάλει στην ανάδειξη σύγχρονων εκφάνσεων ποιοτικής μουσικής, αλλά και νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών, από την γέννησή τους ακόμη. Στο set της Παρασκευής αναμένεται να έχει τους δίσκους του μαζί για να δώσει το στίγμα του με φρέσκες, soulful ή πιο πειραματικές, ηλεκτρονικές επιλογές.

Η ενασχόληση του Golpe aka NIKOS με την μουσική ξεκίνησε από μικρή ηλικία, όταν πήρε για δώρο την πρώτη του κλασσική κιθάρα. Όντας δραστήριος με την cover band Miss R πειραματίστηκε αρκετά με τον post και alternative ήχο μέχρι το 2007. Από το 2008 μέχρι και το 2011 αποτέλεσε μέλος του σκληρού πυρήνα Paranoise και ασχολήθηκε με το DJing, με συμμετοχές σε αρκετά events σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Το 2016 επέστρεψε και επίσημα στην οικογένεια του σταθμού, πραγματοποιώντας την εκπομπή Oscillated Patterns, όπως επίσης και στο djing, παρουσιάζοντας τις μουσικές του επιλογές μέσα από δυνατά sets σε ένα ευρύ φάσμα γύρω από την ηλεκτρονική μουσική, χορευτική και μη.

Ξεκινώντας ως DJ το 1998, ο RED, ασχολήθηκε από την αρχή με το turntablism, αργότερα άρχισε να παίζει σε διάφορα festivals, bars και clubs σε Θεσσαλονίκη και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, είτε solo, είτε ως μέλος των Αθηναίων SBE και έπειτα των FTF. Αρχικά, οι μουσικές του επιλογές κυμαίνονταν σε 90’s hip hop ήχους, με ολοένα περισσότερα σχετικά είδη να εμπλουτίζουν τα sets του, όπως funk, soul, jazz και breaks. Φτάνοντας στο σήμερα, σαν εξέλιξη αυτών, η κλίση του είναι προς τις μουσικές της αγγλικής bass σκηνής, 2-step, dubstep, grime, garage, uk funky, dnb, house, καθώς και πιο φουτουριστικά beats από το LA και γενικότερα της Αμερικής. Πέρα από το turntablism, ασχολείται με την μουσική παραγωγή φτιάχνοντας instrumental beats με κομμάτια του να κυκλοφορούν μέσα από τα labels των Disco Tocopilla και Black Athena, ενώ φέτος βρίσκεται στην τρίτη σεζόν του στον Paranoise όπου και παρουσιάζει την εκπομπή Future Joints, μία Δευτέρα τον μήνα.

Friday 3 March 2017 @Ypogeio / * b e _ t h e r e !