Paranoise Takeover Σιδεράδικο

Στην καρδιά της Άνοιξης, η σειρά των Paranoise events εδώ και δύο χρόνια, γνωστή ως Takeover, μεταφέρεται για δεύτερη φορά στην Ξάνθη, όπου την ερχόμενη Παρασκευή θα λάβει χώρα σε ένα από τα καλύτερα bars του Βορρά.

Paranoise Takeover Σιδεράδικο / we support

6 years ago
by

Ο Paranoise επιστρέφει μετά από αρκετό καιρό στην αγαπημένη του από πολλά χρόνια Ξάνθη, παρουσιάζοντας ένα πολύ ενδιαφέρον gathering, με επίκεντρο το βινύλιο, αυτήν την Παρασκευή, 28 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, τρεις ραδιοφωνικοί παραγωγοί και DJ’s ενώνουν τις δυνάμεις τους και τις ετερόκλητες εν μέρει μουσικές καταβολές τους, επιλέγοντας ιδιαίτερους δίσκους από την δισκοθήκη τους με στόχο να αναδείξουν το μεγάλο εύρος της ηχητικής ταυτότητας του πρωτοπόρου σταθμού.

Οι Margasv και 45Dopé εκδράμουν από την Θεσσαλονίκη για να συναντήσουν τον Jacquez από την βάση της Ξάνθης, και πρόκειται να συμπαρασύρουν άπαντες που θα βρεθούν στο Σιδεράδικο (Κονίτσης 32) σε χορευτικά vibes μέσα από ποικίλους ρυθμούς και διαθέσεις.

Η έναρξη ορίστηκε για τις 22.00, ενώ η είσοδος φυσικά ελεύθερη.

O 45DOPÉ γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1995 όπου και μεγάλωσε, είναι μέλος του Paranoise Radio από το 2012 και φέτος παρουσιάζει την μηνιαία εκπομπή Telescopœ. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη αρκετά χρόνια που ασχολείται με την μουσική και το djing, ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας λόγω σπουδών, από όπου επηρεαζόμενος από την αγγλική σκηνή έχει ενσωματώσει καινούργιους ήχους και ιδέες στο εύρος των μουσικών επιλογών του. Κάθε dj σετ του έχει αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα, καθώς το βινύλιο αποτελεί το κύριο μέσο έκφρασης, δημιουργώντας ένα αστικό ηχοτοπίο που ξεκινάει από την αγάπη του για την αφρικανική μουσική σκηνή και τη νέα λονδρέζικη τζαζ, μέχρι την σύγχρονη club κουλτούρα και τον ήχο των 80’s.

Ο JACQUEZ, όντας DJ από το 2006, είχε την ουσιαστική γνωριμία του με την ηλεκτρονική μουσική στα χρόνια σπουδών του στο Λονδίνο, όπου έγινε μέλος στις ομάδες ηχοσυστήματος Outcry και Zootcircus, οργανώνοντας κυρίως squat parties. Συμμετέχοντας στην underground σκηνή του Λονδίνου στα χρόνια ανόδου πρωτότυπων ειδών κ ιδεών από την Αγγλία, φιλοξένησε γνωστούς και άγνωστους DJs της drum & bass και techno μουσικής σκηνής. Μετά από το 2011 και την επιστροφή του στην Ελλάδα, έγινε η εισαγωγή του στο πρόγραμμα του Paranoise Radio. Φέτος, μπορείτε να τον βρίσκετε μηνιαία τις Τετάρτες 10-12, μέσα από την εκπομπή του Underground Motif.

Ο MARGASV, κάτοικος Θεσσαλονίκης και βασικός συντελεστής του σταθμού, έχει πιστέψει όσο λίγοι στην αξία αυτού του εγχειρήματος στο οποίο πρωτοστάτησε πριν από την ίδρυσή του και ως σήμερα. Μέσα από πλούσια αρθρογραφία εκατοντάδων δισκοκριτικών και όχι μόνο, την εκπομπή Chillin’ Bass που μετράει πάνω από 250 επεισόδια και επικεντρώνεται στα πιο σύγχρονα tunes της εποχής, αλλά και τα dj sets του που φιλοξενήθηκαν σε πολλά venues, κυρίως στον Βορρά της χώρας, έχει συμβάλει στην ανάδειξη σύγχρονων εκφάνσεων ποιοτικής μουσικής, αλλά και νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών, από την γέννησή τους ακόμη. Στο set της Παρασκευής αναμένεται να δώσει το στίγμα του με φρέσκες, soulful ή πιο πειραματικές, ηλεκτρονικές κατά κύριο λόγο επιλογές.

Friday 28 April 2017 @Σιδεράδικο / * b e _ t h e r e !