Paranoise Takeover The Residents Bar

Το 2015 θα το αποχαιρετήσουμε στην Θεσσαλονίκη με τον πλέον ιδανικό τρόπο: 6 Paranoise DJ's αναλαμβάνουν δράση και θέση στα decks του Residents Bar αυτό το Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου.

Paranoise Takeover The Residents Bar / we support

8 years ago
by

O Paranoise Radio σας προσκαλεί τη νύχτα της δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων, το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, σε ένα μεγάλο πάρτυ που θα λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη για να κλείσει το έτος με τον καλύτερο τρόπο.

6 παραγωγοί και DJ’s του σταθμού πρόκειται να βρεθούν στα decks του Residents bar (Στρατηγού Καλλάρη 4Α) με σκοπό να μοιραστούν μαζί με εσάς ποιοτικά tunes της σύγχρονης χορευτικής αστικής μουσικής, κομμάτια ολόφρεσκα και ανωτέρας αισθητικής, μουσικές που σε λίγα events μπορoύμε να ακούμε.

Το line up απαρτίζουν συγκεκριμένα οι 45Dope, Isker, KingA, Plughead, Red, Rhyleb, οι οποίοι και θα αποδώσουν ιδανικά τον πολύπλευρο ήχο του σταθμού, είτε με προσωπικά dj sets είτε με back to back sessions.

Η έναρξη ορίστηκε στις 22.30, η είσοδος ελεύθερη και η λήξη στις πρωινές ώρες.

O 45DOPE γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1995 όπου και μεγάλωσε, είναι μέλος του Paranoise από το 2012 και φέτος παρουσιάζει την μηνιαία εκπομπή Brique Terruer, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια κατοικεί στο Birmingham, UK. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη αρκετά χρόνια που ασχολείται με την μουσική και το djing, ενώ ήταν ο νεαρότερος vinyl dj της χώρας. Κάθε σετ του έχει αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα, καθώς οι μουσικές επιλογές περιορίζονται στη πλατφόρμα του βινυλίου και συνδυάζονται με βάση την κοινή αισθητική του, επονομαζόμενη από τον ίδιο και ως brick (brique:τούβλο).

Οι ΙSKER & KINGA είναι δύο djs από την Θεσσαλονίκη. Την άνοιξη του 2010 φιλοξενούν, ως μέλη του Dupstep.gr, για πρώτη φορά στην ελλάδα τον Πολωνό παραγωγό Radikal Guru. Παράλληλα ιδρύουν το soundsystem τους και ξεκινούν κάνοντας κάποια residencies σε bars όπως Στοά (μοδιάνο), Σκνίπα, Συγγρουόμενα. Τα 6 χρόνια ζωής τους έχουν εμφανιστεί πριν από καλλιτέχνες όπως οι Asian Dub Foundation, Goth-Trad, Gantz, Disphonia, Jeph1, Anna Mystic κ.ά. Αγαπημένα τους είδη μουσικής: Roots Reggae Dub Dubstep. Είναι μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας του Paranoise από τον Σεπτέμβριο του 2011 και φέτος μπορείτε να τους ακούτε κάθε δεύτερη Πέμπτη στις 20.00.

Ο PLUGHEAD ή Στέφανος ξεκίνησε να παίζει μουσική σε ένα μπαρ σε ένα νησί πριν 10 χρόνια. Από τότρ το κοντέρ έχει γράψει μαραθώνιους πάνω από decks και ατέρμονες ώρες digging σε εύρος και βάθος. Και ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί από την ενεργό DJ δράση, το μουσικό trip συνεχίζει και αφήνει αποτυπώματα με την μορφή θεματικών επεισοδίων, κάθε κυριακή βράδυ στον αέρα του paranoise και την concept εκπομπή Nervous Tribe: μουσικές από τις τελετές μιας φυλής που λατρεύει ένα πεινασμένο ηχοσύστημα… Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε από το σετ του το Σάββατο και μάλλον ούτε ο ίδιος γνωρίζει.

RED, ξεκινώντας ως DJ το 1998, ασχολήθηκε από την αρχή με το turntablism, αργότερα άρχισε να παίζει σε διάφορα φεστιβάλ, bar και clubs σε Θεσσαλονίκη και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, είτε solo, είτε ως μέλος των Αθηναίων SBE και έπειτα FTF. Αρχικά οι μουσικές του επιλογές κυμαίνονταν σε 90’s hip hop ήχους με ολοένα περισσότερα σχετικά είδη να εμπλουτίζουν τα sets του, όπως funk, soul, jazz και breaks. Φτάνοντας στο σήμερα, σαν εξέλιξη αυτών, η κλίση του είναι προς τις μουσικές της αγγλικής bass σκηνής, 2-step, dubstep, grime, garage, uk funky, dnb, house, καθώς και πιο φουτουριστικά beats από το LA και γενικότερα της Αμερικής. Πέρα από το turntablism, ασχολείται με την μουσική παραγωγή φτιάχνοντας instrumental beats με κομμάτια του να κυκλοφορούν μέσα από το digital label Disco Tocopilla, ενώ φέτος βρίσκεται στην δεύτερη σεζόν του στον Paranoise όπου και παρουσιάζει την εκπομπή Future Joints, μία Δευτέρα τον μήνα.

Ο RHYLEB γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1989. Από νεαρή ηλικία άρχισε να συλλέγει δίσκους και να ακολουθεί την ηλεκτρονική club σκηνή της πόλης. Στην ηλικία των 15 ετών έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του DJing, ενώ είναι και αυτός ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας Be Uncensored. Ο ήχος του διαμορφώνεται από την Chicago house που είναι η μεγάλη του αδυναμία, την techno του Detroit και την acid, μέχρι την disco, την dub και την electro. Λάτρης του αναλογικού ήχου των drum machines και της προσωπικής επαφής που έχει ο κάθε DJ με τα αυλάκια του βινυλίου, τα sets του περιλαμβάνουν ένα μουσικό ταξίδι με βαριά κρουστά, παιχνιδιάρικες μπασογραμμές και sexy ατμόσφαιρες.

Saturday 26 December 2015 @Residents Bar / * be there!