Rap on the Map / Evolution of Music

Μία πλήρης εκδήλωση γύρω από το Hip Hop και την κουλτούρα που το συνοδεύει έρχεται να λάβει χώρα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο του WE, στην Θεσσαλονίκη.

Rap on the Map / Evolution of Music / we support

7 years ago
by

Το Rap on the Map επιστρέφει στους ρυθμούς της πόλης με την πρώτη εκδήλωση της season, με τίτλο Evolution of Music στον Πολυχώρο WE (Λεωφόρος Γ’ Σεπτεμβρίου και Γρ.Λαμπράκη), το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.

Το line up αποτελείται από τους Billa Qause (ath), Avec Beats feat. Dead Wonderland (skg) και Shinobil (ath) στην μουσική επιμέλεια, όπως και τον Raund στο φόντο, να χρωματίζει την εκδήλωση σε live graffiti action.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της εξέλιξης της τέχνης της μουσικής και του Sketch / Graffiti. Η εκδήλωση θα έχει 2 διαγωνισμούς: ο ένας θα είναι Beatmaking και ο δεύτερος Sketch / Digital Paint.

Ο Billa Qause, γεννημένος στην Αθήνα το 1979, είναι beat maker, φτιάχνοντας instrumental hip hop παραγωγές, trip hop, downtempo, μέσω του MPC και του Η/Υ. Μέλος του τρίδυμου beatmaking group, Pad Trio, έχει ανοίξει lives όπως Gramatik, Wax Tailor, Herbaliser, Chinese Man, Ρόδες United κ.ά.. Ο Billa έχει συμμετάσχει σε συλλογές ξένων labels όπως Cold Busted, Millennium Jazz Music, The French Touch Connection, Riddim Fruits, Mushroom Jazz 7, Stephane Pompougnac: Night & Day, Pure Dopeness Vol.8.

To 2014 έβγαλε από την Beatquick το album Zentai Teki Ni (“Ολόγυρα” στα γιαπωνέζικα), βασισμένο σε ethnic μουσικές από χώρες της Ανατολής και όχι μόνο, σε downtempo και uptempo ρυθμούς. Επίσης, στο ίδιο ηχόχρωμα κινείται το νέο του Zentai Teki Ni The EP με πιο dub αισθητική, που κυκλοφόρησε από την Beatquick στις αρχές του 2016. Πριν από έναν χρόνο κυκλοφόρησε το Rest In Beats από την Cold Busted με περισσότερο soul και jazz ύφος. Αυτήν την περίοδο, μαζί με τον percussionist από τους Wolfy Funk Project, Νίκο Μαρτζιόκα, θα κυκλοφορήσει το BeatBop Streets από την Cold Busted, ένα instrumental hip hop album βασισμένο σε samples και ρυθμούς από Λατινική Αμερική.

Ο Avec Beats είναι από την Θεσσαλονίκη, όπου και δραστηριοποιείται από το 2006 σαν beat maker, κυρίως πάνω σε hip hop παραγωγές. Έχει συνεργαστεί με διάφορα σχήματα, όπως οι Flow Advantage, Asylum Seekas, Χαμηλού Προφίλ, καθώς και με τον Δ.Π.Θ. των Ψυχόδραμα07. Aπό το 2011 αρχίζει την ενασχόληση του με το DJing και η βασική μουσική που παίζει είναι hip hop, breaks & downtempo. Τον Δεκέμβριο του 2011, μαζί με τον “Σαρκαστή” και τον “Wisper” στους στοίχους και την ερμηνεία, δημιουργούν τους Dead Wonderland (Νεκρή Θαυμάτων Χώρα), στους οποίους είναι ενεργός μέχρι και σήμερα, σαν dj και beatmaker.Παράλληλα, αποτελεί μέλος του Paranoise εδώ και τέσσερα χρόνια όπου παρουσιάζει κάθε δεύτερη Παρασκευή την εκπομπή Rap On The Map.

Ο Shinobil είναι μέλος της ομάδας Beat Elite που διοργανώνει συναυλίες και άλλα events. Έχει βρεθεί πίσω από αναρίθμητα decks τα τελευταία χρόνια στο Λεκανοπέδιο, όπως και σε άλλες πόλεις, όπως Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος και στην Κρήτη. Μεγαλωμένος στον Βόλο, αλλά για πολλά χρόνια πλέον κάτοικος της πρωτεύουσας, “κόλλησε” με το hip hop το ’97. Στα sets του παρουσιάζει ένα μείγμα από τις τελευταίες κυκλοφορίες και όχι μόνο, από hip hop beats, rap, dancehall αλλά και funky breaks, ragga jungle, συνδυάζοντας διάφορα μουσικά είδη με μοναδικό σκοπό τον χορό. Έχει μοιραστεί τα decks με σημαντικούς καλλιτέχνες του εξωτερικού, όπως οι Dub Pistols Soundsystem, Dj Cut La Vis, Dirty Dubsters κ.ά. όπως και με πολλούς εγχώριους. Το 2015 προστέθηκε στην παρέα του Paranoise Radio με την εκπομπή Cramp Your Style όπου παρουσιάζει κάθε δύο εβδομάδες τις πιο πρόσφατες hip hop κυκλοφορίες.

Listen
Διαγωνισμός Beatmaking / Yποψήφια Beats

Διαγωνισμός Beatmaking
Θα δοθεί 1 δείγμα (sample) που μπορείτε να το επεξεργαστείτε, χωρίς περιορισμό στον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσετε, με ελάχιστη διάρκεια του Beat το 1.20 min, ενώ τα τρία καλύτερα κομμάτια (voting) θα παιχτούν στο event. Ο νικητής θα κερδίσει ένα midi controler (Korg Nanokey) και 1 free pass. Για συμμετοχή στείλτε email με θέμα “Beatmaking” και το nickname σας στο raponthemap@hotmail.com , για να λάβετε έπειτα το δείγμα και τις λεπτομέρειες. Έναρξη στις 27 Αυγούστου, λήξη διαγωνισμού στις 21 Σεπτεμβρίου.

Διαγωνισμός Sketch / Digital Paint
Στον διαγωνισμό θα υπάρχουν 2 κατηγορίες: style, character/τοπίο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε χρωματίζει (και ασπρόμαυρα), ενώ τα 6 καλύτερα (voting) θα είναι στην έκθεση της εκδήλωσης (3 από κάθε κατηγορία). Για συμμετοχή στείλτε email με θέμα “Sketch”, το nickname και μια φωτογραφία του Sketch σου στο raponthemap@hotmail.com για να σας έρθουν οι λεπτομέρειες. Έναρξη διαγωνισμού στις 27 Αυγούστου και λήξη στις 21 Σεπτεμβρίου. Οι νικητές θα κερδίσουν από 1 free pass για την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση και στο facebook θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κληρώσεις:
(α) 2 Tattoo (1 στην εκδήλωση αξίας 50 ευρώ, 1 στο facebook), (β) 2 βινύλια (Apollo Brown – Grandeur LP στην εκδήλωση, Jaylib (J Dilla & Madlib) – Champion Sound στο facebook), (γ) 1 CD Billa Qause – Zentai Teki Ni the EP στην εκδήλωση.

Για τον διαγωνισμό που γίνεται μέσω facebook δες εδώ.

Όλα αυτά λοιπόν σε μια πλήρη μουσική εκδήλωση, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο WE. Έναρξη στις 20.00 και είσοδος έναντι 3 ευρώ. be there!