Ras G live in Athens

O φοβερός και τρομερός Αμερικανός beatmaker από το Los Angeles έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την ερχόμενη Παρασκευή εμφανίζεται σε μια μοναδική βραδιά στο Ρομάντσο στην Αθήνα. be there!

Ras G live in Athens / we support

9 years ago
by

Η αρχή της σεζόν μας βρίσκει με μια μεγάλη επίσκεψη – έκπληξη από την Plenty Projects και το Ρομάντσο στο κέντρο της πόλης. Από την Καλιφόρνια για πρώτη φορά, σε μια ειδική βραδιά, υποδεχόμαστε τον Ras G στην Αθήνα την προσεχή Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου.

Ένας από τους διαβόητους της γενιάς beat παραγωγών της δυτικής ακτής, σε μια βραδιά αφιερωμένη στο συγκεκριμένο ήχο, με ντόπιες συμμετοχές ακόμη, από τους Μononome και Spaced Cowboy.

Ο Αμερικανός Ras G έχει φτάσει το sampling σε άλλα επίπεδα, δημιουργώντας ένα ομιχλώδες jazz μίγμα, που θυμίζει άλλοτε Madlib και άλλοτε ομόσταυλούς του από το θρυλικό Low End Theory. Abstract ήχοι και ρευστές μελωδίες που συγκρούονται πάνω σε airhorn ριπές και χαμηλές μπασογραμμές.

Κύριος εκφραστής της beat σκηνής της δυτικής ακτής την τελευταία δεκαετία, πυρήνας και βασικό μέλος στην εταιρεία – σταθμός, την Brainfeeder με Flying Lotus και Gaslamp Killer, ο spaced out architect ξεκινάει από την πρωτεύουσα ένα μίνι tour στη χώρα μας, όπου θα μεταδώσει τις fusion bassbeat δονήσεις του μέσα από το sampler του.

Μυστικιστής, οπαδός του afrofuturism κινήματος και αρκετά παραγωγικός, έξω από πεπατημένες αλλά με οικουμενικό appeal. Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι είναι για την hiphop σκηνή ότι ο Sun Ra για την jazz, o George Clinton για το funk, ή ο Lee Scratch Perry για την reggae. Προετοιμαστείτε για lungs collapse & brain melt..

Αν θέλετε περισσότερα μπορείτε να δείτε την κριτική στο εξαιρετικό περσινό του άλμπουμ Back On The Planet εδώ και την πιο πρόσφατη στην κυκλοφορία του Seat Of The Soul εδώ που βγήκε στην Leaving Records το φετινό καλοκαίρι.

Watch
Ras G & The Afrikan Space Program - All Is Well... (official music video)

Την βραδιά ανοίγουν δύο άξιοι εκπρόσωποι της ελληνικής beat σκηνής. Από την μία ο βορειοελλαδίτης Mononome, με το mpc που κυριολεκτικά παίζει στα δάκτυλα, μας χαρίζει σταθερά πολύ ενδιαφέρουσες ρυθμικές προτάσεις και δικαιωματικά συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ακροατών σε κάθε ραδιοφωνικό airplay του, με φήμη που κλιμακώνεται.

Μαζί ο Spaced Cowboy, beatcrafter που καβαλά τον ρυθμό και δένει μεταξύ τους abstract και ψυχεδελικά samples με την ίδια ευκολία που έδειξε ο DJ Shadow στο Endtroducing. Μέσα από το alter ego του ο Παναγιώτης Μπράνης καταθέτει την πείρα που αποκτήθηκε με άπειρο digging, σε μίξεις και παραγωγές με αέρα σπάνιο για τα μέρη μας.

Εxclusive cd με κομμάτια των δύο Ελλήνων θα αποκτήσουν μαζί με το εισιτήριο τους οι 50 πρώτοι στο ταμείο το βράδυ της εκδήλωσης!

Όλα αυτά σε μια μοναδική νύχτα που δεν πρέπει να χάσει κανείς, την Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα) μετά τις 21.30.

Η προπώληση των εισιτηρίων έναντι 7 ευρώ γίνεται από το Tickethouse (Πανεπιστημίου 42), τηλεφωνικά στο 11876 αλλά και μέσω του viva.gr εδώ, ενώ στο ταμείο θα τα βρείτε προς 10 ευρώ.

Ο Paranoise από την πλευρά του στηρίζει την εκδήλωση και προσφέρει σε 2 τυχερούς φίλους του από ένα free pass. Δεν έχετε παρά να κοινοποιήσετε αυτό το αρχείο και να έχετε κάνει like στο page εδώ ως την Πέμπτη στις 19.00. Οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα ενημερωθούν το βράδυ της ίδιας ημέρας.