Reggae Unity vol.3

Τείνει να καθιερωθεί πλέον. Για τρίτη συνεχή χρονιά, τέτοια εποχή, σημαντικές μπάντες της Reggae σκηνής της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία μεγάλη live βραδιά. Το Reggae Unity volume 3 έρχεται αυτήν την Παρασκευή, 12/1, στο WE.

Reggae Unity vol.3 / we support

6 years ago
by

Για τρίτη φορά τα τελευταία τρία συναπτά έτη τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της reggae σκηνής της Θεσσαλονίκης ενώνονται για μια εκρηκτική συναυλία. Φέτος το line up αποτελούν οι Κακό Συναπάντημα, Bailemos και Lostre Community.

To Reggae Unity Vol.3 έρχεται την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στον φιλόξενο πολυχώρο WE (Λεωφόρος Γ’ Σεπτεμβρίου και Γρ.Λαμπράκη) και σας καλεί να ζήσετε και φέτος την καθιερωμένη γιορτή της reggae στην πόλη.

H τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στην προσιτή τιμή των 5 €, οι πόρτες πρόκειται να ανοίξουν στις 21:30, ενώ οι συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 22:00. be there!

Το Κακό Συναπάντημα ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2001 σαν low bap group ύστερα από την συνένωση δύο συγκροτημάτων, των GFN (από 1996, Καστοριά και μετέπειτα Καβάλα) και των Real Side (από 1999, Σέρρες). Τον Σεπτέμβριο του 2002 κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος με τίτλο Το Κακό Συναπάντημα από το ανεξάρτητο label Octagon και την Freestyle Productions. Είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος σε κυκλοφορία από συγκρότημα της επαρχίας στην χώρα μας στο συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Οι επιρροές από την reggae και την dub, καθώς και η δημιουργία της μπάντας έφεραν τον δεύτερο δίσκο με τίτλο Κακό συναπάντημα* το 2008 . Ανεξάρτητη παραγωγή όπως και όλα όσα ακολούθησαν. Είναι ο πρώτος ελληνόφωνος reggae δίσκος!

Το 2012 κυκλοφορεί ο τρίτος δίσκος Pressureality*, ενώ το 2014 ο τέταρτος, Children*. Το 2015 και το 2016 κυκλοφορούν τα concept albums Babylon και The Taleporians, ενώ το 2017 ο δίσκος Πωλείται σε soundsystem versions που αποτελεί την 7η δουλειά του σχήματος.

Το συγκρότημα έχει κάνει από το 2001 ως σήμερα εμφανίσεις σχεδόν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, σε συναυλιακούς χώρους, bars, festivals κλπ. Επίσης έχει κάνει support σε καλλιτέχνες και μπάντες του εξωτερικού όπως στους Mykal Rose, Groundation, Dub Incorporation, Asian Dub Foundation, Panda Dub και πολλούς ακόμη.

Οι Bailemos είναι ένα μουσικό συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη. Το όνομά τους, προερχόμενο από το ισπανικό ρήμα «bailamos», σημαίνει «ας χορέψουμε». Το συγκρότημα δημιουργείται τον Σεπτέμβρη του 2014 όταν οι Πάνος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Βαρελάς συναντώνται σε ένα live και βρίσκουν την ευκαιρία να ανέβουν επί σκηνής για πρώτη φορά και να τζαμάρουν για περίπου 15 λεπτά, κυρίως γύρω από την reggae μουσική. Αυτό λοιπόν το 15-λεπτο τζαμάρισμα ήταν η αφορμή για τους τρεις να δημιουργήσουν τους Bailemos.

Το καλοκαίρι του 2016 ηχογραφούν στο studio Blueberry Co. Productions στην Θεσσαλονίκη 4 δικά τους κομμάτια (Isolation, Ο Σκύλος, Αντιπολεμικό και Σ.Κ.Α.) και έτσι προκύπτει το 1ο τους EP με τίτλο Vibration. Το EP βρίσκεται τόσο στο youtube όσο και στο bandcamp με την δυνατότητα free download. Τους στίχους και την «μαγιά» της σύνθεσης των 3 από τα 4 κομμάτια έγραψε ο Γιώργος Βαρελάς και στην συνέχεια στις πρόβες η μπάντα εμπλούτισε περαιτέρω την σύνθεση των κομματιών. Τους στίχους από το κομμάτι «Ο σκύλος» έγραψε ο Κυριάκος Μιχαηλίδης κι αφού έφτιαξε την «μαγιά» της σύνθεσης μαζί με τον Γιώργο, στην συνέχεια, όπως και στα άλλα κομμάτια, τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας εμπλούτισαν περισσότερο το κομμάτι. Επίσης το 2018 αναμένεται ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος του συγκροτήματος.

H Lostre Community είναι μια μπάντα που έρχεται να μας παρασύρει με την μουσική της και τον δυνατό της ήχο. Ξεκίνησαν να τζαμάρουν παρέα το 2009. Η μουσική τους δίνει την δύναμη και την ενέργεια για να συνεχίσουν να δίνουν συναυλίες, να δοκιμάζουν και να γράφουν τραγούδια. Θεωρούν ότι η μουσική είναι το μόνο όπλο ενάντια στην βιαιότητα αυτού του συστήματος. Μια από τις καλύτερες στιγμές τους συναυλιακά ήταν η εμφάνισή τους με τους Israel Vibration τον Οκτώβριο του 2010. Τα μέλη των LOSTR3 έχουν συμμετάσχει σε διάφορα άλλα συγκροτήματα όπως οι Soul Fire, οι One Drop Forward, τα Μωρά στη Φωτιά κτλ.

Δείτε ζωντανά τις τρεις μπάντες επί σκηνής, την Παρασκευή στο WE!

O Paranoise από πλευράς του στηρίζει την διοργάνωση και προσφέρει ένα διπλό free pass κατόπιν μίνι διαγωνισμού. Για να κερδίσετε αρκεί να κοινοποιήσετε την αφίσα, να αφήσετε ένα οποιοδήποτε σχόλιο από κάτω, καθώς και να έχετε κάνει Like εδώ, όλα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 11/1. Ο νικητής θα ανακοινωθεί αμέσως μετά την λήξη. stay tuned!