Revolutions per Minute στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Revolutions per Minute: ένα πρωτοποριακό πολλαπλό event για το DJing και την γενιά του beat με την συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών, την ερχόμενη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Revolutions per Minute στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / we support

8 years ago
by

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φέρνει κοντά στο κοινό μια επιλογή από τους πιο «επιδραστικούς» selectors σε μια σπάνια ανταλλαγή μουσικής, απόψεων και εμπειριών.

Χορευτική μουσική, mixing και scratching έχουν την θέση τους σε αυτό το τολμηρό άνοιγμα προς τους νέους! Live showcases, DJ sets, workshops, συζητήσεις και παράλληλες δράσεις σε μία μοναδική εκδήλωση την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014.

Καλεσμένοι για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο παραγωγός-θρύλος A Guy Called Gerald και ο DJ και συγγραφέας Bill Brewster από την Αγγλία για live sets και ομιλίες.

Συμμετέχουν και εμφανίζονται οι Έλληνες Γιώργος Μπακαλάκος (NTEΙBINT), Sparky T & Royal K (DMC showcase), Junior SP., Petros Floorfiller, Christian Cambas, Black Athena, Chevy, Κατερίνα «Kafka» Καφετζή, Mr. Z και πολλοί άλλοι. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της επιτυχημένης Σειράς Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Revolutions per minute – Περιστροφές ανά λεπτό – Μια επαναστατική εκδήλωση για το DJing και την γενιά του beat!

Τα πικάπ και τα μηχανήματα αναπαραγωγής έχουν σηματοδοτήσει τα τελευταία 30 χρόνια την μουσική σκηνή και όλα έχουν ένα κοινό σημείο: την περιστρεφόμενη επιφάνεια στην οποία είναι αποτυπωμένοι οι ήχοι.

Το beat, η ρυθμική βάση που υπάρχει σε πολλά σύγχρονα ρεύματα μουσικής, ενώνει την disco με το house, την techno με το hip hop. Μια ολόκληρη «ομπρέλα» ακουσμάτων μοιράζεται τον ίδιο κώδικα.

Watch
Revolutions per Minute 8/12 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (promo video)

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις σε διαφορετικούς χώρους του Μεγάρου. Αρχίζει στις 17:00 με παζάρι δίσκων στο MShop, ενώ ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του δυναμικού DemoCrates session, θα υπάρχει στον χώρο μουσική επιλογή από το το κοινό, το οποίο θα μπορεί να υποβάλλει και να προτείνει τα κομμάτια που επιθυμεί να ακούσει.

Την ίδια ώρα, (17:00-18:00) στην Αίθουσα MC2 o Bασίλης «Chevy» Σεβδαλής εισάγει το κοινό στον κόσμο του βινυλίου και του δείχνει την τεχνική της μίξης δίσκων σε πικάπ, στο πλαίσιο του Workshop 1 How to mix με την υποστήριξη της SAE Athens.

Στο Workshop 2 (18:00-19:00), που πραγματοποιείται σε συνεργασία και πάλι με την SAE Athens, o Sparky T (Θοδωρής Σαρτζετάκης), πρωταθλητής του DMC Contest στην Ελλάδα και DJ Head Instructor στη SAE Athens, αποκαλύπτει τα μυστικά του scratching.

Στην συνέχεια, οι συντονιστές τoυ Meet ‘n’ Greet Session (19:00-19:45) Black Athena & Espeekay θα συστήσουν στο κοινό τούς διάσημους καλεσμένους τους Bill Brewster & A Guy Called Gerald, που θα ανοίξουν τα χαρτιά τους και θα δώσουν πληροφορίες για την καριέρα τους.

Ύστερα από ένα σύντομο διάλειμμα ενός τετάρτου, έχει προγραμματιστεί η ομιλία-συζήτηση «Η ιστορία του DJing στην Ελλάδα» (20:00-21:00), μια ανοιχτή συνεδρία με τους πιο επιδραστικούς Έλληνες DJs.

Την συζήτηση, η οποία θα επικεντρωθεί σε ιστορίες από την χορευτική σκηνή στην Ελλάδα, προσωπικές μαρτυρίες και απόψεις για το παρόν και το μέλλον του DJing, συντονίζει η Κατερίνα «Κάφκα» Καφετζή. Συμμετέχουν: Junior SP, Christian Cambas, Petros Floorfiller και άλλοι. Η είσοδος στα workshops και τις ομιλίες είναι ελεύθερη. To workshop των Bill Brewster και Α Guy Called Gerald θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά (χωρίς μετάφραση).

Watch
A Guy Called Gerald - Voodoo Ray [1988, Warlock Records - US, Rham! Records - UK]

Παράλληλα, από τις 18:30 έως τις 21:00, στο Φουαγιέ της Αίθουσας Banquet θα πραγματοποιηθεί DJ set, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με τη συμμετοχή του Mr. Z (ψυχεδέλεια και eclectic επιλογές, 19:30-20:45) και του Junior SP (25 years of electronic beats, 21:00-22:30).

Το κύριο live event τoυ Revolutions per Minute αρχίζει μέσα στην Aίθουσα Banquet στις 21:00 με το ημίωρο DMC showcase των Sparky T και Royal K (21:00-21:30). Την σκυτάλη θα πάρει στις 21:30 ο Γιώργος Μπακαλάκος ΝΤΕΙΒΙΝΤ (21:30 -22:10).

Το event θα κορυφωθεί με τους δύο ξεχωριστούς προσκεκλημένους DJs από την Βρετανία, τους Bill Brewster (22:10-23:30) και Α Guy Called Gerald (23:30-1:00) που θα ξεσηκώσουν το κοινό μετατρέποντας την αίθουσα σε dancefloor.

Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης Revolutions per Minute, θα λειτουργούν και τα δύο μπαρ της αίθουσας Banquet. H είσοδος στις συζητήσεις και τα workshops είναι δωρεάν.

Όλα αυτά λοιπόν σε μία ημέρα, την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Αθηνών από τις 17.00 και έπειτα. Η τιμή εισόδου είναι στα 15 ευρώ, ενώ υπάρχει ειδική προσφορά για φοιτητικό εισιτήριο στα 7 ευρώ.

Σημειώνεται όμως, πως η παρακολούθηση των workshops αλλά και των DJ sets στο φουαγιέ του Μεγάρου είναι δωρεάν και σας περιμένουν να τα απολαύσετε. be there!

O Paranoise Radio από την πλευρά του στηρίζει την εκδήλωση και προσφέρει 2 προσκλήσεις σε τυχερούς ακροατές – φίλους. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση δεν έχετε παρά να κοινοποιήσετε αυτό το αρχείο ως την Παρασκευή 5/12 στις 22.00 και να έχετε κάνει Like εδώ.