Shifted in Thessaloniki

Ο Βρετανός μουσικός παραγωγός και DJ, επισκέπτεται την ερχόμενη Παρασκευή την Θεσσαλονίκη για ένα χορευτικό και γεμάτο δυναμισμό techno dj set στο άνοιγμα του νέου χώρου στην πόλη, που ακούει στο όνομα Gauss.

Shifted in Thessaloniki / we support

7 years ago
by

Η ομάδα Be Uncensored εγκαινιάζει το Gauss, έναν καινούργιο χώρο που ανοίγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου στην Ανδρέου Γεωργίου 21 (περιοχή Βίλκα) στην Θεσσαλονίκη. Καλεσμένος, ο Shifted από το Βερολίνο, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του για το album που κυκλοφόρησε προσφάτως.

Για να κατανοήσει κανείς πλήρως την παραγωγικότητα του Guy Alexander Brewer aka Shifted θα πρέπει να παρατηρήσει το περιβάλλον μέσα στο οποίο διαμορφώθηκε η καριέρα του. Οι ρίζες της χάνονται στις αρχές του 2000 όταν δημιούργησε τους Commix, ένα τρίο Drum ‘n’ Bass.

Το 2011, μετά από δεκάδες δισκογραφικές δουλειές και αφού σταδιακά είχε ολοκληρωθεί η καλλιτεχνική του μετάλλαξη, αφήνει μια για πάντα πίσω του την Drum ‘n’ Bass και αφοσιώνεται στην Techno. Το πρώτο του techno EP κυκλοφορεί στην Mote Evolver του Luke Slater και αμέσως αποσπά την προσοχή της techno κοινότητας.

Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί με το ψευδώνυμο Pacific Blue το Industry Part 1 & 2 με remixes από καλλιτέχνες της Sandwell District, όπως ο Silent Servant και ο Rrose. Ήταν θέμα χρόνου να δημιουργήσει το δικό του label, την Avian, της οποίας ο πρώτος δίσκος παιζόταν για καιρό από τους κορυφαίους techno DJ’s του πλανήτη. Από τότε μετράει 2 άλμπουμ και δεκάδες EP’s.

Οι εμφανίσεις στο Boiler Room, το Dommune, τα podcasts όπως αυτό στο Resident Advisor, αλλά και οι εμφανίσεις του στα καλύτερα clubs του κόσμου όπως το Berghain και το Fabric, απλά δείχνουν πόσο περιζήτητες είναι οι εμφανίσεις του. Με σκληρή, υπνωτική και πολλές φορές πειραματική techno, το set του στο Gauss αναμένεται να μας κάνει να χορέψουμε μέχρι το πρωί.

Watch
Shifted - Control [2011, Mote-Evolver]

Μουσικά θα πλαισιωθεί από τους resident DJs του Be Uncensored, KBLS και Rhyleb.
Η Be Uncensored είναι η ομάδα που από το 2012 στην Θεσσαλονίκη υπογράφει DIY parties ηλεκτρονικής μουσικής με καλεσμένους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης. Μέχρι στιγμής έχει διοργανώσει πάνω από 60 παραγωγές με ό,τι πιο cutting edge από όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής. Αποτελείται από τους KBLS (Ανδρέας Πάτσης), Rhyleb (Γρηγόρης Κορδελλάς) και Hearthink (Απόστολος Στεφανής).

Φιλοδοξία του Gauss είναι να αποτελέσει χώρο ελεύθερης έκφρασης της club κουλτούρας. Σκοπός του είναι να να την αναδείξει στην αληθινή και απλή της διάσταση. Θα ανοίγει τις πόρτες του μόνο όταν υπάρχει λόγος και κυρίως, για να φιλοξενεί καλεσμένους από ένα μεγάλο φάσμα της σύγχρονης ποιοτικής ηλεκτρονικής μουσικής. Ένας ζωντανός οργανισμός που θα αντικατοπτρίζει συγκεκριμένη αισθητική, συγκεκριμένες αξίες αλλά και που θα εξελίσσεται βασιζόμενος πάνω τους.

Εσείς, προκειμένου να είστε την Παρασκευή 18/11 στο Gauss, μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια σε προπώληση έναντι 10 ευρώ από τα Coo cafe bar (Βασιλέως Ηρακλείου 4), Smoked Barbeque (Ναυαρίνου 7), Rusty Razors (Ναυαρίνου 2), Device One (Παύλου Μελά 38), Πάροδος (Βοσπόρου 42), ενώ στην είσοδο την μέρα του event θα κοστίζουν 15 ευρώ. Σημειώνεται πως η χωρητικότητα είναι περιορισμένα στα 350 άτομα. be there!

Ο Paranoise στηρίζει την διοργάνωση και προσφέρει 2 προσκλήσεις κατόπιν μίνι διαγωνισμού. Για να συμμετέχετε αρκεί να κοινοποιήσετε δημόσια την αφίσα, να αφήσετε ένα οποιοδήποτε σχόλιο από κάτω και να έχετε κάνει Like εδώ, ως την Πέμπτη 17/11 στις 18.00. Οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα ενημερωθούν αμέσως μετά. stay tuned!