Sónar Barcelona 2017

H 23η έκδοση του Sónar Barcelona πρόκειται να διεξαχθεί στα μέσα του Ιούνη, και πιο συγκεκριμένα από τις 15 έως τις 17, με τις ανακοινώσεις των πρώτων ονομάτων καλλιτεχνών να φτάνουν σιγά σιγά στα αυτιά μας.

Sónar Barcelona 2017 / we support

6 years ago
by

Μπορεί ο χειμώνας καλά καλά να μην έχει μπει αλλά οι ετοιμασίες των καλοκαιρινών φεστιβάλ καλά κρατούν με τα πρώτα ονόματα καλλιτεχνών να κάνουν  την εμφάνισή τους.  Οι επιλογές είναι πολυάριθμες, αλλά λίγα φεστιβάλ έχουν καταφέρει τόσα χρόνια να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, με σταθερή συνέπεια απέναντι στους fans τους.

Ένα από αυτά, και ίσως το πιο σημαντικό του Ιούνη, θα είναι και φέτος το Sónar Barcelona. Το Sónar αποτελεί πια έναν θεσμό του σύγχρονου πολιτισμού και της αστικής μουσικής κουλτούρας, καθώς έχει επηρεάσει αρκετά την αντίληψη που επικρατεί παγκοσμίως γύρω από την dance και ηλεκτρονική σκηνή.

Τo μεγαλύτερο “παιδί” του Sónar, αυτό της Βαρκελώνης, διανύει ήδη τον 23ο χρόνο ζωής του και όπως κάθε χρόνο, έρχεται και το 2017, 15-17 Ioυνίου, να μεγεθύνει και πιθανότατα να διαμορφώσει τις σύγχρονες μουσικές τάσεις.

Το όραμα του Sónar είναι υπεύθυνο για την τεράστια επιτυχία και αναγνώριση την οποία απολαμβάνει εδώ και δύο δεκαετίες: H συνεχής προσπάθεια εγκαθίδρυσης και ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ  της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας. Ένα όραμα που ξεπερνά τα εθνικά όρια και καθιστά το φεστιβάλ ως κορυφαίο μουσικό/ηλεκτρονικό γεγονός όπου δημιουργικά ταλέντα από πολλά διαφορετικά στρατόπεδα συναντώνται για να ανταλλάξουν και να μοιραστούν εμπειρία και γνώση.

Το line up του Sónar Barcelona 2017

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το Sónar+D, που προστέθηκε στο πρόγραμμα του φεστιβάλ το 2013. Στο πλαίσιο του Sónar+D πραγματοποιούνται μια σειρά εκδηλώσεων με ένα κοινό σκοπό, την ανάδειξη των αρχών του φεστιβάλ που προαναφέραμε. Δημιουργικότητα, τεχνολογία, κινητικότητα, καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Στο φετινό Sónar+D μπορεί για πρώτη φορά κεντρικό ρόλο θα παίξουν το Virtual Reality και οι immersive εμπειρίες, με σημαντικές παρουσίες της Google και του project VR Lab των Ηνωμένων Εθνών. Πέρα από αυτά μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ομιλίες επιλεγμένων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην προώθηση της έρευνας σχετικά με τον ρόλο των νέων μέσων (new media) στην παραγωγή και επεξεργασία δεδομένων.

Με άξονα το τρίπτυχο Μουσική, Δημιουργικότητα και Τεχνολογία το Sónar Barcelona πραγματοποιείται δίπλα σε μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Βαρκελώνης, την Plaza d’Espanya, ενώ οι διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις του εξαπλώνονται σε ολόκληρη την πόλη.

Watch
Sónar Barcelona 2017 Promo Video

Στο μουσικό κομμάτι, το Sonar και φέτος θα κινηθεί με βάση την αλληλεπίδραση της μουσικής και των multimedia. Η λίστα με τα πρώτα ονόματα καλλιτεχνών που ανακοινώθηκε προχθές αποτελείται από τους:

Justice, Nicolas Jaar, Moderat, Eric Prydz, De La Soul, Nosaj Thing + Daito Manabe, Nina Kraviz, Clams Casino, Fat Freddy’s Drop, The Black Madonna, Amnesia Scanner, Cashmere Cat, Damian Lazarus, Forest Swords, GAIKA, Kinder Malo & Pimp Flaco, LCC, Nadia Rose, Soulection, Stööki Sound και Tommy Cash, όπως επίσης και μία συναυλία από τους Stargaze βασισμένη στο “Death Speaks” του David Lang.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε ήδη και μπορείτε να τα προμηθευτείτε εδώ.

Ο Paranoise θα τηρήσει και φέτος την παράδοση και θα παρευρεθεί στην Βαρκελώνη για να καλύψει δημοσιογραφικά το φεστιβάλ. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες και περισσότερες ανακοινώσει καλλιτεχνών.

stay tuned!