Soundwave Croatia Festival 2014

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα festivals του καλοκαιριού στην Ευρώπη είναι το Soundwave Croatia το οποίο έρχεται 17-21 Ιουλίου στις ακτές του Tisno και αποτελεί μία από τις καλύτερες μουσικές προτάσεις για το φετινό καλοκαίρι.

Soundwave Croatia Festival 2014 / we support

9 years ago
by

To Soundwave Croatia Festival έρχεται και φέτος το καλοκαίρι, για 6η συνεχή χρονιά, σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία της πρωτοπόρας σε μουσικά festivals στα Βαλκάνια, Κροατίας.

Από την Πέμπτη 17 ως την Δευτέρα 21 Ιουλίου πρόκειται να λάβει χώρα στην ευρύτερη ειδυλλιακή περιοχή της πανέμορφης πόλης του Tisno, κάπου στην κεντρική περιοχή των ακτών της Κροατίας και ανάμεσα στις πόλεις Split και Ζadar, σε ένα μέρος φημισμένο για τα δάση του και τα καταγάλανα νερά της θάλασσας. Αποτελεί έτσι μια ακόμη πρόταση φεστιβαλικού – μουσικού τουρισμού, που συνδυάζει μια σπουδαία μουσική εμπειρία με καλοκαιρινές διακοπές.

Η ιδιομορφία του σε σχέση με άλλα γνωστά festivals της περιοχής έχει να κάνει με τον εναλλακτικό του μουσικό χαρακτήρα, καθώς πέρα από το ότι είναι μικρότερης κλίμακας, επικεντρώνεται περισσότερο σε συγκεκριμένα είδη με μια τάση να καλεί ανερχόμενους, ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες, ονόματα που την χρονιά μετά την εμφάνισή τους στο Soundwave θα απασχολήσουν την διεθνή μουσική σκηνή.

Το γεγονός αυτό, ότι το Soundwave δεν εστιάζει δηλαδή μόνο σε μεγάλα καταξιωμένα ονόματα αλλά φιλοδοξεί να αναδεικνύει νέα επιβεβαιώνεται με μια ματιά στα line up των προηγούμενων ετών.

Στην φετινή του έκδοση θα εμφανιστούν στα stages του περισσότερα από 70 ονόματα, μουσικοί παραγωγοί, μπάντες, dj’s και soundsystems, από Ευρώπη και Αμερική, κυρίως από τις σκηνές του uk garage και του hip hop, αλλά και όλο το ενδιάμεσο φάσμα, από house και dubstep ως την jazz και την reggae.

Watch
Soundwave 2014 Teaser

Για να αντιληφθείτε που κυμαίνεται, το Soundwave Croatia Festival 2014 έχει ως συνεργάτες μουσικά labels όπως οι Ninja Tune, Stones Throw, Ghostly International, Tru Thoughts, Eglo Records, First Word, Hyponik, Soundcrash και άλλα.

Αναφορικά με τους headliners του φετινού line up, αυτοί είναι οι δημοφιλείς Fat Freddy’s Drop, ο Madlib που έρχεται απευθείας από την Καλιφόρνια, ο σπουδαίος και ακούραστος, γνωστός για τα πολυσυλλεκτικά και μακροσκελή sets του Mr.Scruff, o φανταστικός Gold Panda στα καλύτερά του, ένας από τους καλύτερους rappers από το φρέσκο όνομα της LA σκηνής και μέλος της Stones Throw, Jonwayne, o συνήθης ύποπτος The Bug πάνω στην ώρα που βγάζει το καινούριο του άλμπουμ…

Φυσικά, οι παρουσίες των εξαιρετικών παραγωγών της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής Flako, Shigeto, Οm Unit αποτελούν μαγνήτες για την διοργάνωση, όπως και ο Alexander Nut του Rinse fm και ιδιοκτήτης της Eglo, ο σχεδόν βετεράνος Dele Sosimi σε ένα πολυαναμενόμενο tribute στον Fela Kuti, η απίστευτη 9-μελής μπάντα των Riot Jazz με frontman τον MC Chunky καθώς και οι Gentelman’s Dub Club, αλλά και πολύ φρέσκο ή μη αίμα, Souleance, Tawiah, Εliphino, Αnushka, Essa, Αndrew Ashong, Mr.Thing, Kidkanevil, Reso, Thelem, Mouse Outfit, Origin One και πολλοί ακόμα…

Τα stages που θα φιλοξενήσουν όλους αυτούς τους καλλιτέχνες είναι το main stage που βρίσκεται μέσα σε μια κατάφυτη μεγάλη arena, ένα άλλο ακριβώς δίπλα στην παραλία, το club, αλλά και καθημερινά θεματικά boat parties, όπου θα παίζουν ονόματα που τα περισσότερα παίζουν και σε κάποια από τα άλλα stages.

Όσοι τυχόν ενδιαφέρεστε, να είστε σίγουροι ότι πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη διοργάνωση, σε μικρότερη κλίμακα όπως είπαμε από άλλα ανταγωνιστικά fests της χώρας, αλλά πρέπει να κάνετε έγκαιρα τις κινήσεις σας για την αγορά εισιτηρίου και τον τρόπο μετάβασης. Για αναλυτικές πληροφορίες ανατρέξτε εδώ, ή αν θέλετε μπορείτε να απευθυνθείτε και σε μας που το έχουμε ψάξει.