Vlastur full band & Fundracar live in Athens

Tην Παρασκευή 25 Απριλίου δύο πρωτοποριακές ηχητικά μπάντες για τα εγχώρια δεδομένα συναντώνται για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής, στο Kύτταρο Live σε μια κοινή σύμπραξη και παραγωγή που κανείς δεν πρέπει να χάσει...

Vlastur full band & Fundracar live in Athens / we support

9 years ago
by

Ο γνωστός σε όλους Vlastur επιστρέφει από το ταξίδι του στην Ινδία μετά από σχεδόν δύο μήνες ενεργής μουσικής παρουσίας και περιπλάνησης με live acts, dj sets και free jam gigs μεταφέροντας εδώ την ενέργεια και τις φρέσκες εμπειρίες του.

Το σύνολο της μέχρι τώρα μουσικής του πορείας καθώς και νέα ακυκλοφόρητα tracks από μελλοντικές δουλειές του θα είναι ο πυρήνας των όσων παρουσιάσει σε μια από τις σπάνιες φορές που θα βρίσκεται πλαισιωμένος από όλο το μουσικό δυναμικό του και όχι μόνο.

Οι Fundracar επιστρέφουν στο Κύτταρο Live με σκοπό να κάνουν για ακόμα μια φορά οριστικά γνωστή την ιδιαίτερη και ασυμβίβαστη νέα μουσική τους ταυτότητα. Ετερόκλητα μουσικά είδη που μπλέκονται μαζί αρμονικά, guests έκπληξη από όλο το φάσμα της μουσικής και μια προκλητική προσέγγιση για το τι σημαίνει πια ζωντανή εμφάνιση group είναι αυτό που περιμένουν ανυπόμονα να παρουσιάσουν…

Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την συγκεκριμένη βραδιά του Κύτταρο Live! Ψυχεδελικά σκηνικά, Χtra Sub Sound και special light show με lazer, flower και strobo σχεδιασμένο από το team του μετρ του είδους Μενέλαου ορφανού.

Η βραδιά έχει οριστεί να λάβει χώρα την Παρασκευή 25 Απριλίου με ώρα έναρξης μετά τις 22.00 και αντίτιμο εισόδου τα 8 ευρώ. Το intro και outro θα αναλάβει ο Sottokan.

Fundracar Live

Ο Vlastur ξεκίνησε το ταξίδι του στην μουσική σαν μπασίστας. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Cohash Funk. (Undreground επιρροές) Το 1998 μαζί με τον Frequency Freak aka Fefer (κιθαρίστας Cohash Funk) και τον Spiris σχημάτισαν ένα Dub πειραματικό εργαστήρι, τους Απευθείας Σύνδεση οι οποίοι σήμερα είναι γνωστοί σαν Direct Connection.

Tο 2007 κυκλοφόρησαν το Dub Infection (Candyflip Rec). Αν και ξεκίνησε σαν μπασίστας στους Direct Connection, συνέχισε σαν βασικός FX Sound Enginner του group. Παράλληλα σε όλο αυτό το διάστημα συνεργάστηκε σαν session μουσικός με διάφορους καλλιτέχνες και μπάντες. Μεταξύ 2004 έως 2007 συνεργάζεται με τους Palyrria σε συναυλιακό και στουντιακό επίπεδο Καρπός τής συνεργασίας τους το Methexy 2005 (Protasis Rec).

Το 2008 ξεκινά η συνεργασία με την Λένα Πλάτωνος σαν session μουσικός στο ρόλο του μπασίστα, η οποία συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας. Πρώτη τους δισκογραφική συνεργασία η Συναυλία στο Παλλάς 2010 (Lyra). Στα τέλη του 2010 έρχεται η γνωριμία με τον Γιάννη Αγγελάκα. Πρώτη τους συνεργασία στο party της All Together now στο Rockwave Festival (Iούλιος 2011). Τελευταία συνεργασία στο Γελαστή Ανηφόρα (Απρίλιος 2013) στον ρόλο του μπασίστα.

Επίσης έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες της διεθνούς Εlectro-Dub σκηνής
όπως Gaudi, Irina Mikhailova, Bombay Dub Orchestra, Ghetto Priest, Tengri, Jef Stott, Atriohm, Dub Salon, Tiburk.

Το InterAxion Dub 2009 (Eqnation Rec) είναι η πρώτη πρόσωπική δουλειά του Vlastur. Σε αυτό το album εμπεριέχεται όλο το απάνθισμα του μουσικού του ταξιδιού μέχρι και σήμερα, φιλτραρισμένο μέσα από μια Electro Dub Ethnic αισθητική. Με την βοήθεια 4 πεπειραμένων μουσικών, τον Δημήτρη Σαντά aka Fugitive Factor (synth, fx, mixing/master) τον Wee (guitars), τον Verix (sound engineering) και τoν Tolis (percussion and vox) ερμηνεύει το υλικό του ζωντανά στην σκηνή

O ρυθμός των Fundracar, ένα ψυχοτρόπο χαρμάνι “μαύρης μουσικής κουλτούρας” (psycho reggae punkstep) και διεστραμμένης βαλκανικής εκστατικότητας, διαμορφώνει ένα καθαρόαιμο μουσικό χαρακτήρα που, σε συνδυασμό με πόνο βγαλμένο από το δρόμο, σου αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι του. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν πλέον αλησμόνητα πάρτυ για χορό με αξέχαστα surprise στιγμιότυπα.

O Paranoise από την πλευρά του στηρίζει την διοργάνωση και προσφέρει στους ακροατές του 5 διπλές προσκλήσεις που θα κληρωθούν στις εκπομπές την Κυριακή 13/4 20.00-22.00 και 22.00 με 01.00. Για να κερδίσετε συντονιστείτε και στείλτε ονοματεπώνυμο στο contest@paranoiseradio.com με θέμα “Vlastur-Fundracar” στις ώρες των δύο εκπομπών.