Vlastur in Xanthi

Το ερχόμενο Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, την πόλη της Ξάνθης επισκέπτεται για πρώτη φορά ο Vlastur, ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Direct Connection, για ένα εκρηκτικό dj set στο Σιδεράδικο Bar.

Vlastur in Xanthi / we support

8 years ago
by

Ο Vlastur ξεκίνησε το ταξίδι του στην μουσική σαν μπασίστας και στα τέλη της δεκαετίας του ’80 υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Cohash Funk, ενώ το 1998 μαζί με τον Frequency Freak a.k.a. Fefer (κιθαρίστας Cohash Funk) και τον Spiris σχημάτισαν ένα Dub πειραματικό εργαστήρι, τους Απευθείας Σύνδεση οι οποίοι σήμερα είναι γνωστοί σαν Direct ConnectionΤο 2007 κυκλοφόρησαν το Dub Infection (Candyflip Rec).

Αν και ξεκίνησε σαν μπασίστας στους Direct Connection, συνέχισε σαν βασικός FX Sound Engineer του group και παράλληλα σε όλο αυτό το διάστημα συνεργάστηκε σαν session μουσικός με διάφορους καλλιτέχνες και μπάντες. Μεταξύ 2004 έως 2007 συνεργάζεται με τους Palyrria σε συναυλιακό και στουντιακό επίπεδο με καρπό της συνεργασίας τους το Methexy (Protasis Rec, 2005).

Το 2008 ξεκινά η συνεργασία με την Λένα Πλάτωνος σαν session μουσικός που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας, με πρώτη δισκογραφική συνεργασία την Συναυλία στο Παλλάς (Lyra, 2010).

Στα τέλη του 2010 έρχεται η γνωριμία με τον Γιάννη Αγγελάκα και η πρώτη τους συνεργασία στο Rockwave Festival του 2011, ενώ τελευταία συνεργασία ήταν στο Γελαστή Ανηφόρα το 2013. Επίσης έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες της διεθνούς electro-dub σκηνής όπως Gaudi, Irina Mikhailova, Bombay Dub Orchestra, Ghetto Priest, Tengri, Jef Stott, Atriohm, Dub Salon, Tiburk.

Το InterAxion Dub (Eqnation Rec., 2009) είναι η πρώτη πρoσωπική δουλειά του Vlastur, όπου εμπεριέχεται όλο το απάνθισμα του μουσικού του ταξιδιού μέχρι και σήμερα, φιλτραρισμένο μέσα από μια electro dub ethnic αισθητική.

Listen
Vlastur in the mix

Στις αρχές του 2015, κυκλοφορεί το Parvati In Dub EP στην δανέζικη δισκογραφική Parvati Records. Πρόκειται για ένα remix project τεσσάρων γνωστών releases του label, σε dub-psydub και dubstep ρυθμούς, με το χαρακτηριστικό, πλέον, ηχόχρωμα του Vlastur να αποτυπώνεται και στα τέσσερα κομμάτια, εμπλουτισμένο πάντα με βαθύ μπάσο χαμηλών συχνοτήτων. Το δεύτερο μέρος του project αναμένεται στο άμεσο μέλλον.

Τον Αύγουστο του 2015, στο Ozora festival στην Ουγγαρία, έλαβε μέρος ως μπασίστας στην super band Noveltine Engine μαζί με καλλιτέχνες όπως Ajja, Cedric “Congo” Myton, R.ZEE Jackson, Steve Hillage (System 7), Miquette Giraudy (System 7), Dick Trevor, Ott και Dymons, παρουσιάζοντας ένα psy-reggae live set.

Το προσωπικό live project του ονομάζεται Vlastur Full Band, ενεργά μέλη του οποίου αυτήν την περίοδο είναι οι Dark Elf (Synth/Machines), Adil Smaali (Vox/Moroccian instruments), Tolis aka DreamMadeTeller (Percussions/Vox, Wee (Guitar) και G.Verix (Sound engineer), ενώ πολλοί ακόμα έχουν συμμετάσχει τα προηγούμενα χρόνια στην μπάντα, όπως οι Frequency Freak (Guitar/Synths), Spyro K. (Drums), Helena S. (Vocals), Pan Kaperneka (Flute), Akbar (Percussion), Or Balak (Drums) και Dinos Z. (sound consoles).

Listen
Parvati In Dub, by Vlastur

Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε σε ένα opening dj set στο live των θρυλικών High Tone στην Αθήνα. Ο Vlastur πιστεύει ότι ο ήχος εξελίσσεται συνεχώς, ενώ η ατμόσφαιρα παραμένει η ίδια, από το rock ‘n’ roll στο punk και από την dub στο psy.

To Σάββατο 12 Δεκεμβρίου ο Vlastur θα βρίσκεται στα decks του Σιδεράδικο Bar (Κονίτσης 32) στην Ξάνθη για ένα εκρηκτικό και πολυδιάστατο dj set, επιλέγοντας κομμάτια από το ευρύ φάσμα της dub, dubstep και drum & bass σκηνής, αλλά και από τις προσωπικές του παραγωγές και συνεργασίες.

Τον Vlastur θα πλαισιώσει μουσικά με opening και closing act o γνώριμος παραγωγός του σταθμού DoP στο κλασικό πλέον ύφος με dub, steppers, dubstep και drum & bass/neurofunk, ενώ την ατμόσφαιρα θα  απογειώσουν ρυθμικά live visuals. Η μουσική θα ξεκινήσει στις 22.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

be there!

Photo Credits:
poster by CryptiC