Noisetape #44: Runner’s Realm mix

Duration: 1h 11mins , Date Released: November 2014
9 years ago by

Η σειρά Noisetapes που φιλοξενεί mixes των παραγωγών του Paranoise συνεχίζεται σήμερα το βράδυ με ένα Noisetape που περιμέναμε εδώ και αρκετό καιρό.Τα controls αναλαμβάνει ο Runner  από την Αθήνα με ένα αρκετά διαφορετικό mix από αυτά που τον έχουμε συνηθίσει.

Μεγαλωμένος μουσικά στο UK τα τελευταία 20χρόνια που το drum n bass και μετέπειτα το dubstep άνθιζαν και αργότερα θα εξελίσσοταν σε αυτό που όλοι γνωρίσαμε, ο Runner μαζί με τους a:formal και τον Boycott ήταν ένας απο αυτούς που οργάνωσαν τα πρώτα dubstep nights στην πρωτεύουσα . Ιtal Sounds η ονομασία αυτών στο πλέον defunct θρύλο του Guru/Jazz Upstairs με φιλοξενούμενους καλλιτέχνες όπως Loefah, Mala, Pinch, Martyn, Silkie, Quest και άλλους να εμφανίζονται για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας.

Ραδιοφωνικά ο Runner ξεκίνησε στον αγγλικό Phuture Frequency web radio του Guy Andrews μαζί με το d2 alter ego του Boycott για 5 συνεχή χρόνια μια φορά τη βδομάδα live & direct από το studio του Ekelon connecting the dots of jungle & drum n bass. Ταυτοχρονα μέσω του Εν Λευκώ το 2004 και μαζί με το Boycott είχανε την ευκαιρία να συνοδεύουν την DJ Free (RIP) στην εκπομπή της The Beat Goes On εβδομαδιαία ξημερώματα Σαββάτου, όπου και γεννήθηκε το “Lowdown” tag team που είχε να κάνει με εκλεκτικούς ηλεκτρονικούς ήχους από παντού κι αποτέλεσε τεράστια έμπνευση για αυτά που θα ακολουθούσαν μετά από λίγο καιρό (βλ. Ital Soundz nights και τους πρώτους Dubstep guests από εξωτερικό στην Ελλάδα από το 2007-2009 κ.ά).

Η εξέλιξη και το καινούργιο new wave of low frequency sounds επηρέασε  τον Runner ο οποίος γνωρίζοντας τον Mr.Statik δημιούργησαν μία καινούργια σειρά parties με την ονομασία Subbed Out στο club space του Six Dogs. Πολλοί local και international καλλιτέχνες εμφανίστηκαν σε αυτά προσφέροντας μία καινούργια εμπειρία στο κοινό της πρωτεύουσας και πάλι connecting those dots together, house, techno, garage, dubstep and then some.

Πλέον o Runner είναι τα τελευταία χρόνια ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Dimensions Festival διοργανώνοντας τα Launch parties του φεστιβάλ στη Αθήνα και παίζοντας στην Κροατία. Το καινούργιο του πρότζεκτ Jack your Body, κάνει πρεμιέρα στις 28 Νοεμβρίου με καλεσμένο τον Dj Klose One και θα ταυτιστεί με το 1ο Launch party του Horizon Festival στην πόλη. Το Horizon που διοργανώνεται στο Bansko της γειτονικής Βουλγαρίας τα τελευταία 3 χρόνια φιλοξενωντας τα πιο hot ονόματα της house/techno/bass αλλά και funk μουσικής σκηνής γίνεται μεταξύ 7-13 Μαρτίου φέτος.

Σήμερα το βράδυ, λίγο μετά τις 21.00 (gmt+02) μπορείτε να συνδεθείτε για να ακούσετε σε πρώτη μετάδοση το Realm mix. Μία μέρα έπειτα θα αναρτηθεί στο mixcloud με link για κατέβασμα και tracklist.

μετά απο καιρό ο Runner πάλι σε ενα νέο mix γύρω από τη jazz εξερευνώντας την εμμονή του με την περίοδο από τα τέλη του 60′ μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 70′. Βουτιά στο Realm της jazz/rock/funk/fusion εκείνης της εποχής με 2-3 πινελιές που συνδέουν το τότε με το σήμερα. Το mix αποτελεί φυσικό επακόλουθο του Kenneljazz mix πριν 1 1/2 χρόνο και έχει να κάνει με την πεποίθηση ότι χίλια μύρια όσα στο χώρο της ηλεκτρονικής και όχι μόνο μουσικής προήλθαν από τον οργασμό πειραματισμού και το χτίσιμο τιτάνιων grooves μέσα από αυτές τις μπάντες και μουσικούς της εποχής εκείνης. Ακούγεται μονορούφι με λίγο ταμπάσκο στην άκρη”

O Runner θα εμφανιστεί μαζί με τους Klose One και Mike LS στο Six Dogs για την σειρά Jack your body και το Launch party του Horizons Festival την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου.event link

download link