Exclusive interview with Au Revoir Simone

Το τρίο από την Νέα Υόρκη δίνει μια αποκλειστική συνέντευξη στον Ars, για λογαριασμό του Paranoise!

Exclusive interview with Au Revoir Simone / interviews

13 years ago
by

Ο Paranoise Radio με μεγάλη χαρά στην 2η του παρουσία σε τεύχος του Κ free magazine σας παρουσιάζει μία αποκλειστική συνέντευξη μιας από τις καλύτερες και δημοφιλέστερες indie bands των τελευταίων ετών.

Οι Au Revoir Simone είναι 3 γυναίκες από το Brooklyn της Νέας Υόρκης που έχουν καταφέρει από το 2003 ως σήμερα να γίνουν γνωστές ανά τον κόσμο και να ξεχωρίσουν κινούμενες σε indie pop και ηλεκτρονικούς ήχους.

Οι Erika, Annie και Heather τον τελευταίο καιρό γυρίζουνε από την Λατινική Αμερική στο Μεξικό, από την Κίνα στην Ιαπωνία κι από την Ευρώπη ξανά Αμερική δίνοντας live στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου έχοντας στις αποσκευές τους και την φετινή κυκλοφορία του 3ου κατά σειρά album τους.

Το Still Night, Still Light όπως τιτλοφορείται, απέσπασε από μεγάλες γνωστές μουσικές πηγές κολακευτικές κριτικές και πραγματικά φαίνεται ότι οι Au Revoir Simone κέντρισαν δίκαια το ενδιαφέρον πολλών στην τιμημένη indie σκηνή.

Διαβάστε πως απάντησαν, και συγκεκριμένα η Annie Hart, στην συνομιλία που είχε με τον paranoizer Αριστοτέλη από το Λονδίνο. Στα comments θα βρείτε την συνέντευξη και στα αγγλικά. Το 9ο τεύχος του Κ, κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες σε hot spots στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου και μπορείτε να το αναζητήσετε.

Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να δείτε όλο το περιοδικό στην ηλεκτρονική του μορφή κάνοντας κλικ εδώ, με το δισέλιδο του Paranoise να βρίσκεται στις σελίδες 26-27. Την εικονογράφηση επιμελείθηκε ο img/five/eight ή Μάριος αλλιώς από την Σύρο.

a8793a07e3d903920eb824f0cb5a8387.1371823953

Μπορείς να μου διηγηθείς την ιστορία των Au Revoir Simone, πως συναντηθήκατε, τι σας ώθησε να δημιουργήσετε την μπάντα, την αρχική σας πεποίθηση και από που προέρχεται το όνομα?

Είχαμε έναν προαίσθημα η καθεμία μέσα μας το οποίο μας μίλησε όταν βρήκαμε τα κατάλληλα άτομα για να παίζουμε μαζί! Όλες μας αγαπούσαμε τα keyboards από τότε που ήμασταν παιδιά και είχαμε την ανάγκη να βρούμε άλλους οι οποίοι θα ένιωθαν ολοκληρωμένοι κάνοντας το ίδιο πράγμα.

Ποιός είναι ο ήχος του καινούργιου σας album ”Still Night, Still Light”? Tι να περιμένουμε? Τι αντιπρωσοπεύει το όνομα του album?

Το φαντάζομαι σαν ένα κέντημα πολύχρωμο,χειροποίητο και πονηρό.

Παρατήρησα οτί έχετε τα παρακάτω lyrics: “Places exist, just when we need them” από το τραγούδι σας ”Tell me” σαν επικεφαλίδα στο Myspace σας. Αυτοί οι στίχοι σημαίνουν κάτι ιδιαίτερο για εσάς?

Ναι. Γενικά ταξιδεύουμε πολύ και έχουμε ανάγκη να δημιουργήσουμε μία αίσθηση σπιτιού οπουδήποτε κι αν είμαστε ή χάνουμε το μυαλό μας. Επίσης αναφέρεται στο πόσο ευνοήμενες είναι οι ζωές μας, πως συνέβησαν τα πάντα στη σωστή στιγμή και σε αυτές τις στιγμές δυσκολίας όταν απλά δεν μας προετοιμάζουν για να τα καταφέρνουμε καλυτερα στο μέλλον. Το νόημα είναι ότι πρέπει να προσπαθείς να πάρεις τα πάντα από την ζωή σου, οτιδήποτε κι αν πετυχαίνεις.

Πώς η ζώη σε μία μεγαλούπολη όπως είναι η Νέα Υόρκη επηρέασε τις μουσικές σας επιρροές?

Η μεγαλύτερη επίδραση είναι οτί βλέπεις πολλές μπάντες να παίζουν κάτι που δεν θα συνέβαινε σε μία άλλη πόλη και ακούς πολλούς καινούργιους ήχους στη ζωή σου. Επίσης αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι σχηματίζουν έναν υπέροχο κύκλο ανθρώπων που σε βοηθούν να πετύχεις τους στόχους σου.

Au+Revoir+Simone+PNG

Με τι ασχολείστε στον ελέυθερο χρόνο σας έξω από την μπάντα?

Δεν έχω συνηδητοποιήσει οτί έχω ζωή εκτός της μπάντας!

Ποια είναι η άποψή σου για την σημερινή μουσική σκηνή? Πιστέυεις ότι προοδεέυει, μένει στάσιμη ή πηγαίνει πίσω? Ποιες μπάντες σου άρεσαν τελευταία?

Η μουσική προχωραέι πάντα μπροστά και όποιος παραπονιέται ότι η μουσική γίνεται βαρετή δεν ακούει αρκετή μουσική. Τον τελευταίο καιρό άκουσα πολύ τους Diamond Rings, Mogwai, Julie Doiron και την Ida Maria.

Υπάρχουν σχέδια για live στην Ελλάδα στο πρόσφατο μέλλον?

Αν μας καλέσετε στην Ελλάδα θα έρθουμε.