Exclusive interview with Kamni

Μιλήσαμε με τους Kamni, ανερχόμενη μπάντα από την Μόσχα, και σας παρουσιάζουμε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησαν.

Exclusive interview with Kamni / interviews

10 years ago
by

Την συγκεκριμένη μπάντα την γνώρισα όταν ένας φίλος αποφάσισε να παρέμβει στην ηρεμία της παραλίας βάζοντας κάτι παλικάρια από την Μόσχα της Ρωσίας ως απάντηση στην βραδινή μας ξάπλα και στην σιωπή που είχε που πέσει στο μικρό μας κατάλυμα.

Από την πρώτη στιγμή μου κέντρισαν το ενδιαφέρον μιας και η βαριά ψυχεδέλεια με αρκετή δόση από doom έβγαινε από τα μικρά ηχειάκια μας, ενώ καθώς ο δίσκος προχωρούσε από τρακ σε τρακ η μουσική ήταν αυτή που μονοπωλούσε την προσοχή μας.

Ψάχνοντας αργότερα περισσότερες πληροφορίες για τους Kamni (που σημαίνει πέτρες στην ρωσική) δεν μπόρεσα να βρω αρκετές μιας όπως μας λένε και οι ίδιοι δεν έχουν βρεθεί ακόμα στην Ευρώπη για κάποια live εμφάνιση.

Στην σύντομη συνέντευξη που ακολουθεί θα μάθουμε μερικά πράγματα για το τρίο από την Ρωσία που με ένα ep και ένα album στο ενεργητικό τους έχουν καταφέρει τα τελευταία τρία χρόνια να δώσουν το στίγμα τους στην αντίστοιχη μουσική σκηνή της Μόσχας.

Ας διαβάσουμε λοιπόν τι μας είπε ο Pavel ( κιθάρα, φωνή ) στην κουβέντα που που κάναμε.

Listen

Παρακαλώ συστηθείτε μας! Πως δημιουργήθηκαν οι Kamni; Πόσα χρόνια παίζετε μαζί;

Σχηματιστήκαμε το 2010. Οι Kamni σχηματίστηκαν όπως οι περισσότερες μπάντες από άτομα που είχαν αγάπη για την μουσική. Κατά την διάρκεια υπήρξαν μερικές αλλαγές στο στυλ που παίζουμε και από low slow heavy stoner-doom περάσαμε τελικά σε έναν ήχο που βρίσκεται πιο κοντά στο ψυχεδελικό rock, το acid-rock κτλπ.

Αν θα περιέγραφα των ήχο σας θα έλεγα ότι παίζετε κάτι μεταξύ βαριάς ψυχεδέλειας και doom με αρκετά dub στοιχεία. Ποιοί είναι οι μουσικοί σας ήρωες;

Δεν έχουμε κάποιους συγκεκριμένους μουσικούς ήρωες στα διάφορα μουσικά είδη. Θα μπορούσα να πω ότι επιρρεαζόμαστε περισσότερο από underground μουσικά σχήματα των 70’s και 90’s. Αφήνουμε τα t-shirt να απαντήσουν σε αυτό.

Δεν βρήκα αρκετές πληροφορίες στο ιντερνετ για εσάς πέρα από το ότι έχετε δύο κυκλοφορίες τις οποίες έχετε κυκλοφορήσει μόνοι σας. Είστε μέσα στην D.I.Y. κουλτούρα;

Όχι… δεν υιοθετούμε την D.I.Y. αισθητική στην δουλειά μας. Το ότι κυκλοφορούμε μόνοι μας την μουσική μας είναι καθαρά από τεμπελιά…

Περιοδεύετε συχνά; Έχετε παίξει ποτέ εκτός Ρωσίας;

Έχουμε βγει σε περιοδεία δύο φορές. Μία το 2011 και μία το 2013 στην Ρωσία μαζί με τους φίλους μας. Την πρώτη φορά παίξαμε σε 10 πόλεις ενώ την δεύτερη σε 22!

Watch
камни - Shiva THC

Υπάρχει κάποια μουσική σκηνή γύρω από τον ήχο σας πίσω στην Μόσχα; Υπάρχουν μπάντες που γουστάρετε να παίζετε μαζί;

Πέρα από το γεγονός ότι είμαστε μέσα στην stoner σκηνή λόγω του ήχου μας είμαστε φίλοι με μπάντες που παίζουν διαφορετικά πράγματα. Πρόσφατα πήγαμε στο LOUD NATION TOUR 2. Ήταν μια περιοδεία σε συνεργασία με άλλες μπάντες όπως οι Equal Minds Theory (mathcore), Cosmonaut Day (metal) και Lucifer in the Sky with Diamonds (stoner). Όλες αυτές οι μπάντες εμπλέκονται στο Destroy the Humanity Studio στην Μόσχα. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη μουσική κοινότητα. Υπάρχουν πολλές ενδιαφέροντες μπάντες και άνθρωποι μέσα σε αυτό. Εμείς ηχογραφήσαμε το τελευταίο άλμπουμ μας εκεί.

Υπάρχουν αρκετές μπάντες στην Μόσχα που έχουμε μοιραστεί το stage μαζί. Προσωπικά λατρεύω τους The Moon Mistress. Είναι μία από τις αγαπημένες μου stoner-doom μπάντες. Το άλμπουμ τους ‘Silent voice inside’ με έχει επηρεάσει αρκετά. Επίσης έχουμε κάνει support σε αρκετούς φιλοξενούμενους ”αστέρες” όπως οι Knut, Red Fang και Talbot, Hangman Chair.

Σύντομα θα παίξουμε με τουςTrackfighters και θα έχουμε συμμετοχή σε ένα φεστιβάλ στην Μόσχα με τους Suma και Grime.

Ακούσατε φέτος καλή μουσική;

Λοιπόν, ο μπασίστας μας o Artyom δεν ακούει καθόλου μουσική εξαιτίας του ότι είναι μουσικός παραγωγός και έχει κουραστεί να ακούει ώρες μουσική στο στούντιο. Εγώ μπορώ απλά να σου πω την playlist του player μου αυτήν την στιγμή: The Beatles, Church of Misery, κυρίως οι πρώτες δουλείες τους, Cocteu Twins, Corrupted, Dead Meadow, Earth, Earthless, Electric Wizard, Eyehategod, Pink Floyd, The Moon Mistress, Wooden Shjips, White Hills, Twisted Insane, АРИЯ, КРОВОСТОК !
Λίγα πράγματα για τον εξοπλισμό σας…

Εγώ τώρα παίζω με μία Fender Telecaster. Tα εφέ που έχω είναι ένα Turbo Rat, Maxon Fazer, Mad Proffessor, ένα κλώνο του Deep Blue Delay, Dunlop Crybaby και ένα DLS Echo Tap. Στην ενίσχυση χρησιμοποιώ Orange, Marshall και Sovtek.

Ο μπασίστας χρησιμοποιεί ένα Fender Jazz-Bass, Rat plus Orange Ad 200b.

Τα σχέδια σας για το κοντινό μέλλον;

Δουλεύουμε το επόμενο LP μας και ετοιμαζόμαστε για περιοδεία στην Ευρώπη.