Exclusive interview with The Royal Etiquettes

Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, οι Royal Etiquettes επιστρέφουν με ολοκαίνουρια κυκλοφορία και τέσσερις απανωτές ζωντανές εμφανίσεις. Ζητήσαμε αποκληστικές απαντήσεις και πληροφορίες...

Exclusive interview with The Royal Etiquettes / interviews

9 years ago
by

Ύστερα από  τέσσερα χρόνια αποχής από ζωντανές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις, πώς αποφασίσατε να επανενωθείτε;

Στην ουσία δεν διαλυθήκαμε ποτέ, παραμείναμε μια μικρή οικογένεια όπως ήμασταν πάντα. Κάναμε ένα διάλειμμα και όταν νιώσαμε την ανάγκη να επιστρέψουμε, μπήκαμε στο στούντιο και πήραμε τον χρόνο μας. Νομίζουμε πως είναι αρκετά σωστό απέναντι στο κοινό μας αυτό.

Όλοι σας πολυάσχολοι σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Γνωρίζοντας ότι όρεξη και έμπνευση υπάρχει, αλλά ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, πως καταφέρνετε να ξεπερνάτε τους χρονικούς και γεωγραφικούς περιορισμούς που σας χωρίζουν;

Πολύ απλά, όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και θέλεις να το κάνεις σοβαρά δεν σκέφτεσαι καν αυτούς τους περιορισμούς. Είναι απλώς μέρος της καθημερινότητας της μπάντας.

Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε το tape σας με δύο ολοκαίνουρια κομμάτια. Πείτε μου λίγα λόγια για τη διαδικασία και το background της σύνθεσης και της κυκλοφορίας.

Αυτά τα δύο κομμάτια είναι προπομπός μιας πιο ολοκληρωμένης κυκλοφορίας την οποία ευελπιστούμε να έχουμε έτοιμη μέσα στο 2015. Το Copenhagen ήταν μια ιδέα που είχαμε ήδη έτοιμη και δουλέψαμε πάνω σε έναν έτοιμο “σκελετό” ενώ το Alley είναι καθαρά αποτέλεσμα ενός ωραίου τζαμαρίσματος στο στούντιο.

Έχετε περαιτέρω υλικό έτοιμο προς ηχογράφηση; Να περιμένουμε κι άλλη κυκλοφορία σας άμεσα?

Υπάρχει έτοιμο υλικό το οποίο και θα ηχογραφηθεί σύντομα. Προς το παρόν έχουμε ακόμη φρέσκο στο μυαλό μας το single μας αλλά και τις επερχόμενες ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας.

Πως και γιατί επιλέξατε το format της κασέτας?

Όταν ετοιμάσαμε τα κομμάτια και σηζυτήσαμε σχετικά με την κυκλοφορία τους ο Αντώνης πρότεινε να κυκλοφορήσουν μέσω του label της Pink Motel Records το οποίο και “τρέχει”. Η Pink Motel είναι ένα label το οποίο και εξειδικεύεται στις κυκλοφορίες μέσω κασέτας. Έτσι και με την δική μας.

Listen
Royal Etiquettes - Copenhagen

Τι μουσικές, μουσικούς και μπάντες ακούτε αυτό τον καιρό; Υπάρχει ένας κοινός και σταθερός παρανομαστής πίσω από τα ακούσματα σας;

Ακούμε πάρα πολλά πράγματα αυτόν τον καιρό για να μπούμε σε λεπτομέρειες. Σίγουρα όλοι τρέφουμε μια αγάπη για την garage μουσική και τα παρακλάδια αυτής. Το καλό ομως είναι πως ο καθένας μας έχει τα δικά του ξεχωριστά ακούσματα και μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο.

Ποια η άποψη σας για την τρέχουσα κατάσταση της ανεξάρτητης ελληνικής σκηνής. Υπάρχουν σχήματα, ομάδες και τάσεις που ξεχωρίζουν, εμπνέουν και θα θέλατε να τονίσετε;

Πλέον το επίπεδο έχει ανέβει τόσο πολύ που την όλη Ελληνική σκηνή προσωπικά την εντάσσουμε σε ένα γενικότερο παγκόσμιο σύνολο ανεξάρτητης μουσικής. Οι πιο πολλές καινούριες μπάντες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις αντίστοιχες ξένες ανεξάρτητες. Από την Ελληνική σκηνή ακούμε πολλά πράγματα γενικά όμως αυτό τον καιρό στα ηχεία μας θα ακούσεις Kid Galax, Mani Deum και Πητ Σαν.

Ποιά είναι τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον;

Έχουμε κάποια live ήδη κλεισμένα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Το πρώτο από αύτα θα είναι την  Πέμπτη 20/11 στο Teddy boy bar μαζι με τους Nerrves, δεύτερο την Παρασκευή 21/11 στο Vicious Cycles Athens με τους .message και Stereovoid ενώ και το Σάββατο 22/11 θα παίζουμε στο Ρομάντζο παρέα με Steams και Acid Barretts.

Τέλος, 4/12 ανεβαίνουμε βόρεια, θεσσαλονίκη, στο Coo Bar, μαζί με Jimmy Galax. Με το πέρας των live θα μπούμε και σε διαδικασίες σηζυτήσεων για τα επόμενα μας βήματα. Σίγουρα όμως δεν θα αργήσετε να έχετε νέα μας άμεσα!

facebook / souncloud