Interview with Calf

Οι Calf είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα μπάντα που δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στην undergrouund σκηνή της χώρας μας διαγράφοντας την δική της ξεχωριστή πορεία. Δείτε πως απάντησαν στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησαν.

Interview with Calf / interviews

8 years ago
by

Προσωπικά τους γνώρισα μέσω του Fano Ramic των Βέλγων Industroika σε μια ιντερνετική μας συζήτηση. Μου είχε κάνει εντύπωση που δεν γνώριζε τους Βέλγους Sylvester Anfang και του Fano του έκανε εντύπωση που δεν γνώριζα τους Έλληνες Calf.

Κάπως έτσι ήρθα σε επαφή με την μουσική των Calf. Αρκετά θορυβώδεις, αλλά ταυτόχρονα μελωδικοί, μου κέντρισαν από τα πρώτα τους tracks το ενδιαφέρον. Με δύο DIY κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους, οι Calf αποτελούν ένα από τα καλύτερα post / noise rock σχήματα της εγχώριας σκηνής.

Αυτό το απέδειξαν και στην live εμφάνισή τους λίγο καιρό πριν, στην κατάληψης της Φάμπρικα Υφανέτ, παρέα με τους διάολους -επιτρέψτε να τους πω έτσι- Rita Moss.

Το δεύτερο LP τους με τον πραγματικά περίεργο τίτλο Bastards Anatomy Use A Unicorn Go To Apathy ήταν μια από τις ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες μέσα στο 2014.

Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε κάποιες κουβέντες με την μπάντα η όποια πλέον έχει την έδρα της στην πόλη της Καρδίτσας .

Καλησπέρα σας. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν λίγες πληροφορίες για εσάς. Ξεκινήσατε το 2009 και παράγετε θόρυβο μέχρι και τώρα. Τελικά που σχηματίστηκαν οι Calf, Καρδίτσα ή Αθήνα?

Καλησπέρα! Οι Calf στην ουσία σχηματίστηκαν στην Κοζάνη το 1999 και είναι πρώην μέλη των Dear Serotonin. Μέχρι το 2011 δραστηριοποιούμασταν στην Αθήνα. Το 2012 μετακομίσαμε στην Καρδίτσα.

Γιατί noise rock? Είναι ο θόρυβος η κοινή συνισταμένη στην καλλιτεχνική σας έκφραση?

Νομίζουμε πως όχι. Ο καθένας από τους τέσσερις μας έχει διαφορετικά ακούσματα και ο όρος noise rock δεν είναι καθαρά αντιπροσωπευτικός.

Ξεχωρίσατε κάποια ή κάποιες κυκλοφορίες μέσα στο 2014?

Minerva superduty – Minerva superduty
Young widows – Easy pain
Rita mosss – ΡΙΤΑ ΜΟΣΣΣ
Gang wizard – important picnic
Cowards – world champions in male chastity
Procrastinate – Subjugated herd
Grouper – ruins
Nun – nun

Έχετε δύο self released κυκλοφορίες αυτά τα χρόνια, με την πρώτη να διανέμεται από την Noteale Records. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία?

Τα παιδιά από την Noteale είναι πολύ καλοί φίλοι. Όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν την Noteale η συνεργασία μας ήταν η φυσική εξέλιξη αυτής της φιλίας.

Βλέπετε όρια στο DIY?

Όρια στον ελεύθερο τρόπο διάδοσης ιδεών και απόψεων δεν πρέπει να υπάρχουν.

Πόσο θόρυβο μπορεί να αντέξει το ελληνικό κοινό? Ποιο είναι το feedback που έχετε πάρει από τις live εμφανίσεις σας?

Θόρυβο: Όσο του δώσεις…
Feedback: Τόσο που αρκεί να μας δώσει κίνητρο για ακόμη περισσότερο θόρυβο…

Αν υπάρχει κάποια στοχοθεσία της μπάντας για τον επόμενο καιρό, ποια είναι αυτή?

Να γίνουν κάποια live εντός και εκτός Ελλάδας.

Listen

Τι είναι αυτό που σας κινεί και συνεχίζετε να γράφετε μουσική?

Είναι οι μόνες ώρες στην ζωής μας στις οποίες κάνουμε αυτό που θέλουμε, όπως ακριβώς το θέλουμε.

Είναι ο θόρυβος μια απάντηση στην απάθεια που συναντάμε γύρω μας?

Η απάθεια που συναντάμε γύρω μας είναι ένα πολυδιάστατο θέμα και θέλει πολύ συζήτηση. Σίγουρα σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στην κρίση των ηθικών αξιών και ιδεών του ανθρώπου και ο θόρυβος δεν μπορεί να είναι η απάντηση στη κρίση αυτή.

Από την άλλη όμως είναι μια μορφή έκφρασης η οποία δεν αποτελεί κομμάτι της καλλιτεχνικής απάθειας που υποστηρίζει την ιδέα ότι όλοι οι άνθρωποι σε αυτήν την χώρα είναι τόσο ευτυχισμένοι και πως το μόνο που χρειάζονται είναι να καψουρεύονται, να αυτοπροβάλλονται και να κυνηγούν συνεχώς την προσωπική τους καλοπέραση ενώ την ίδια στιγμή, σε αυτήν την χώρα, κάποιοι άνθρωποι συμβάλουν με προγραμματισμένο και επαγγελματικό τρόπο στην διατήρηση μιας διαρκούς αγωνίας.

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας!