Interview with Keep Shelly In Athens

Μία από τις σπάνιες περιπτώσεις Ελλήνων μουσικών που κατάφεραν να γίνουν γνωστοί και να αναγνωρισθεί η αξία της μουσικής τους σε διεθνές επίπεδο είναι οι Keep Shelly In Athens. Με αφορμή την εμφάνισή τους στο φετινό Volume Festival στον Βόλο μας απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις που τους θέσαμε.

Interview with Keep Shelly In Athens / interviews

9 years ago
by

Οι Κeep Shelly In Athens μετά την αίσθηση που προκάλεσαν σε διεθνές επίπεδο με τις κυκλοφορίες τους τα προηγούμενα χρόνια σε σπουδαίες εταιρείες, όπως Planet Mu και Transparent, αλλά και τις μεγάλες περιοδείες τους στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, επέστρεψαν σε πάτρια εδάφη.

Έτσι, ηχογράφησαν και έβγαλαν πρόσφατα το ντεμπούτο άλμπουμ τους At Home στην Cascine και τώρα παρουσιάζονται μετά από καιρό στο ελληνικό κοινό, την περασμένη βδομάδα έπαιξαν στην Αθήνα, απόψε στον Βόλο και σειρά παίρνει η Θεσσαλονίκη. Αν τους πετύχετε κάπου πρέπει σίγουρα να τους δείτε live.

Είναι από τα πλέον καταξιωμένα εγχώρια σχήματα στην μουσική σκηνή και εκτός συνόρων, με κορυφαία περιοδικά, εφημερίδες, sites (Guardian, NME, Filter Magazine, Clash Magazine, Pitchfork, The Fader, Dazed And Confused, XLR8R, The 405 κ.ά.) και μουσικούς να γράφουν διθυραμβικά σχόλια για την μουσική τους.

Δείτε παρακάτω την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησαν.

Θα θέλατε καταρχήν να μας πείτε δύο λόγια για την ιστορία του σχήματος σας?

Σχηματισθήκαμε τον Ιούνιο του 2010, έχουμε κυκλοφορήσει 3 EP’s, 2 singles και ένα full album. Έχουμε κάνει 3 περιοδείες στην βόρεια Αμερική και μια πέρυσι στην Ευρώπη.

Αυτές τις μέρες περιοδεύουμε για να υποστηρίξουμε το full album μας που είναι και το 1ο ολοκληρωμένο μας μέχρι τώρα.

Η σύνθεση της μπάντας σας?

Οι Keep Shelly in Athens είναι ένα ντουέτο όμως στα live αποτελούνται από τέσσερις ανθρώπους επί σκηνής.

Watch
Keep Shelly In Athens - Cremona Memories

H αλήθεια είναι πως έχετε προκαλέσει μεγάλο ντόρο και έχετε αποκτήσει πολλούς φίλους της μουσικής σας παγκοσμίως, πως αισθάνεστε?

Αυτό είναι βασικό κίνητρο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να εξελισσόμαστε.

Είστε από τις σπάνιες περιπτώσεις Ελλήνων καλλιτεχνών που γίνονται γνωστοί εκτός συνόρων. Ποιο θεωρείτε ότι ήταν το πιο κρίσιμο βήμα σας για να πετύχετε κάτι τέτοιο?

Το σωστό timing και η σκληρή δουλειά. Δεν επαναπαυτήκαμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Το ανήσυχο πνεύμα να δουλεύει διαρκώς.

Ενδεχομένως αυτό που ανύψωσε την πορεία σας είναι η κυκλοφορία στην Planet Mu του μ-ziq. Πως έγινε η προσέγγιση και πως αισθανθήκατε όταν βγάλατε σε μια εταιρεία με τέτοια σπουδαία δισκογραφία?

Η αλήθεια είναι ότι πριν την κυκλοφορία του 3ου EP μας στην Planet Mu είχαμε κάποιες εγκωμιαστικές αναφορές όπως π.χ. στην Guardian, στην Independent κλπ.

Όμως αναμφίβολα το να δεχτούμε την πρόταση από τον μ-ziq και να κυκλοφορήσουμε υλικό μας στην Planet Mu ήταν κάτι το οποίο μας ενθουσίασε αφού είμαστε ακροατές του roster της από πολύ καιρό πριν.

Πρόσφατα βγάλατε το ντεμπούτο άλμπουμ σας At Home. Γιατί At Home αφού το γράφατε καθ’ οδόν για live shows στην Αμερική? Μήπως η επιστροφή στο “σπίτι” ήταν ο προορισμός?

Πάντα γράφουμε στο σπίτι. Η έμπνευση ήταν ο δρόμος και η περιοδεία. Επιστρέφοντας στο σπίτι τα συλλέξαμε όλα και τα κάναμε δίσκο.

Πως κάνετε τις παραγωγές σας, τι εξοπλισμό χρησιμοποιείτε και τι software?

Χωρίς ακριβό εξοπλισμό. Ένας υπολογιστής, ένα midi keyboard και ένα οποιοδήποτε DAW αρκούν αν θες να εκφραστείς μέσω της ηλεκτρονικής μουσικής (και όχι μόνο).

Αν σας ρωτούσε κάποιος που δε σας ξέρει τι θα λέγατε ότι παίζετε ως μουσική?

Κατά βάση ηλεκτρονική μουσική χαμηλών συνήθως bpm.

Έχετε κάποιον μουσικό/μπάντα ως πρότυπο? Προσπαθείτε να μιμηθείτε στοιχεία αγαπημένων σας καλλιτεχνών και να τα βάλετε στην μουσική σας ή όχι?

Υπάρχουν πάρα πολλοί καλλιτέχνες που αποτελούν για μας πρότυπα και σίγουρα μας επηρεάζουν γενικότερα. Δεν θα λέγαμε όμως ότι προσπαθούμε να τους μιμηθούμε, σε καμιά περίπτωση.

Έχετε κάνει περιοδεία στις ΗΠΑ, έχετε παίξει σε μεγάλα festivals όπως το Coachella και γενικά είστε ένα σχήμα με πολλές live εμφανίσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ποιo live σας χαρήκατε περισσότερο από τα άλλα, ποιο θα ξεχωρίζατε και γιατί?

Ευχαριστηθήκαμε πολύ το τελευταίο live μας στην Αθήνα, στο Ρομάντσο. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, με πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

Επίσης όμως, έχουμε πολύ όμορφες αναμνήσεις από την θερμή ανταπόκριση του κοινού και από τις συναυλίες που δώσαμε στο Brookyn, στο San Diego, στo Chicago, στο Λονδίνο, στο Γκέτεμποργκ, στο Παρίσι, στην Πράγα κλπ.

Τι σκέψεις κ αισθήματα θα θέλατε να δημιουργείτε στο κοινό?

Όμορφες σκέψεις και ευχάριστα συναισθήματα.

Watch
Keep Shelly in Athens - Our Own Dream

Που θα είστε σε πέντε χρόνια από τώρα?

Ελπίζουμε κάπου όλοι μαζί να παίζουμε μουσική!

Αναφέρετε μερικά δικά σας αγαπημένα ακούσματα.

Cocteau Twins, Kate Bush, Everything but The Girl, Saint Etienne, Massive Attack, Oasis, Bent , Air και πολλοί άλλοι.

Δισκογραφικά, έχετε κάτι καινούριο στο μυαλό σας για το κοντινό μέλλον?

Έχουμε ξεκινήσει να γράφουμε ήδη καινούρια κομμάτια.

Ποιο είναι το όνειρό σας, αναφορικά με την μουσική σας παρουσία? Ή θεωρείτε ότι ήδη το ζείτε?

Να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε τώρα με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Τι να περιμένουμε από το live σας στο Volume Festival στον Βόλο?

Keep Shelly in Volo(s)!!