Interview with Nικήτας Κλιντ

Είχαμε μια σύντομη τηλεφωνική συνομιλία με τον Νικήτα Κλιντ ενόψει του αποψινού live του με τους Moriginal Beats στο Fix Factory of Sound στην Θεσσαλονίκη και σας την παρουσιάζουμε παρακάτω.

Interview with Nικήτας Κλιντ / interviews

9 years ago
by

Μίλησέ μας, τι μουσική ακούς σπίτι σου, αλλά και για το αυριανό live στην Θεσσαλονίκη, τι να περιμένουμε να ακούσουμε από εσένα και τους Moriginal.

Σπίτι δεν ακούω μουσική, πολύ σπάνια. Εκτός άμα με πιάσει τρέλα και ψάχνω στο youtube και μετά θέλω να μην ακούω τίποτα. Από τους Moriginal όπως πάντα ένα πάρτυ με reggae, rap, bass, μουσική γενικώς, beatbox και διάφορα τρελά. Θα είμαστε εγώ, ο Felipe o beatboxer, o Digital Monk o Dj και o Lorrd.

Ο κόσμος λάτρεψε τα δύο φοβερά εκείνα albums που βγάλατε με τις Ρόδες για πάρα πολλούς λόγους. Ήταν εξαιρετικά πρωτότυπες δουλειές και οι δύο, μουσικά και στιχουργικά. Να αναμένουμε κάποια επόμενη κυκλοφορία?

Οι Ρόδες United είναι ουσιαστικά μια καινούρια μπάντα. 4 περίπου χρόνια παίζουμε μαζι. Έχει έρθει η ώρα, έχουμε ετοιμάσει ένα σύνολο κομματιών, το οποίο θέλουμε να το κάνουμε δίσκο, ελπίζω την Άνοιξη να κυκλοφορήσει. Ουσιαστικά θα είναι ο πρώτος μας δίσκος, σαν Ρόδες United.

Θεωρείς ότι τα υψηλά ποιοτικά standards που τέθηκαν ουσιαστικά με τα δύο albums είναι δυνατό να επαναληφθούν?

Νομίζω ότι ο Νικήτας Κλιντ εγγυάται πάντα τον ποιοτικό έλεγχο στα προϊόντα που διακινεί. Όχι επειδή είμαι μπροστά.. Για να μην ξεχάσουμε και το Cheap Science και το Moriginal.. Νομίζω ότι θα είναι άλλη μια καλή δουλειά.

Μπορεί ένας καλλιτέχνης με την στάση του και το καλλιτεχνικό έργο του να αλλάξει τον τρόπο που κάποιοι άλλοι βλέπουν τα πράγματα?

Νομίζω ότι ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα από μόνος του. Βέβαια, πάντα ψάχνοντας, διαβάζοντας, ακούγοντας, βλέποντας πράγματα..

Τι έχει αλλάξει μετά την δολοφονία του Killah P στην ελληνική κοινωνία?

Όχι πολλά νομίζω. Εκτός από το γεγονός ότι δεν μπορεί να κρυφτεί η Χρυσή Αυγή από το αληθινό της πρόσωπο, που είναι ο ωμός φασισμός.

Πώς βλέπεις σήμερα εκείνο τον νέο που έκαψε το διαβατήριό του στο Σύνταγμα? Είσαι ικανοποιημένος με την εξέλιξή σου μέσα στα χρόνια?

Όπως πιστεύω το έχω ξαναπεί, δεν νομίζω το ότι έκαψα το διαβατήριο ήταν το ζενίθ της ύπαρξής μου. Ένα έγγραφο είναι.

Για κάποιους άλλους μπορεί να είναι πρότυπο.

Για τους άλλους. Για μένα έγγραφο είναι. Κατά τα άλλα δεν έχω παράπονο, έκανα ό,τι μπόρεσα. Μπαίνω στα 40, μια χαρά, έχω ένα παιδάκι…

Watch
Xray & Βέβηλος - Bitches! (Άντρες Ξεφτίλες) production by Digital Monk [official video clip, October 2014]

Τελευταία αρθρογραφείς. Είναι απλά μία ανάγκη σου να εκφραστείς με έναν ακόμη τρόπο ή η θέλησή σου να αλλάξεις τα κακώς κείμενα κατά την κρίση σου?

Πάντα έμπλεκα την ανάγκη μου να εκφραστώ με την ανάγκη μου να πληρωθώ, είναι κι αυτό μια δουλειά δηλαδή. Μια δύσκολη δουλειά που κάποιος πρέπει να την κάνει. Γιατί είναι και μια εφημερίδα που κάηκε προσφάτως. Δεν ξέρω αν έχει πέσει στην αντίληψή σας.

Ναι. Αν και δεν έγινε τόσο χαμός όσο θα έπρεπε.

Νομίζω πως άμα γινότανε χαμός δεν θα είχε καεί.

Πως βλέπεις την πιθανότητα να ασχοληθείς κάποια στιγμή με τα κοινά?

Όλοι ασχολούνται με τα κοινά. Αν εννοείς να πολιτευτώ… Δε νομίζω Τάκη… που λέει και η διαφήμιση.. (γέλια)

Ποιους από τους στίχους σου θα διάβαζες πρώτους στον γιο σου?

Δεν θα διάβαζα μάλλον δικούς μου στίχους πρώτα. Θα διάβαζα κάποιου άλλου.

Φαντάζομαι θα έχεις σκεφτεί να κάνεις και ραδιοφωνική εκπομπή κάποια στιγμή, όχι?

Ναι, θα ήθελα. Αλλά δεν έχει προκύψει.

Τι λες για ιντερνετικό σταθμό?

Ίντερνετ? Δεν το έχω σκεφτεί. Έχετε καμιά θέση εργασίας? (γέλια)

Για το κλείσιμο να σου πω… Το καλοκαίρι του 1996 είχα δει τους Active Member σε μια συναυλία στην Λευκάδα. Επειδή τότε άκουγα αρκετά το σχήμα ζήτησα σε έναν από εσάς να μου δώσει το καπέλο του με αντάλλαγμα να δώσω μια μπαγκέτα επειδή παίζω drums. Αλλά δεν θυμάμαι ποιος ήταν. Και το έχω ακόμη το καπέλο…

Σοβαρά το έχεις ακόμη. Πως είναι?

Ναι, ένα jockey με ένα P.

Θα είναι του Μιχάλη.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και καλή επιτυχία αύριο!

Παρακαλώ, γεια σου!

*Οι Moriginal Beats εμφανίζονται σήμερα Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στον χώρο του Fix Factory of Sound στην Θεσσαλονίκη, ως support act στα πλαίσια του ελληνικού tour των Dub Pistols. Περισσότερες πληροφορίες γιαυτό μπορείτε να βρείτε εδώ. be there!

* Photo: Ανδρέας Σιμόπουλος / FOSPHOTOS