Interview with UnknownArtist

Διαβάστε μία διαφορετική από τα συνηθισμένα συνέντευξη που μας παραχώρησε ο UnknownArtist, ενόψει της επικείμενης εμφάνισής του στην Θεσσαλονίκη, αύριο, Παρασκευή 10 Μαρτίου, στο Υπόγειο.

Interview with UnknownArtist / interviews

6 years ago
by

Μας κέρδισε αυτό το κάτι εκ του βαθέως συγκεκριμένο στο αφηρημένο. Ο UnknownArtist (UA) μας ταξιδεύει καθημερινά από την «Κωνσταντινουπόλεως» μέχρι και το “Kilimanjaro” με ένα μόνο Play. Προτιμάει τόση ανωνυμία στην εποχή της στοχευμένης λογικής; Ίσως τα πηγαίνει καλά με την μοναχικότητα.

Λίγο μετά το live της Αθήνας, ο UnknownArtist επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, για την παρουσίαση του καινούριου του LP, Ένα Album Για Να me Σκέφτεσαι. Είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες καθώς και σε limited edition digipack cd, για περισσότερα εδώ.

Αυτοκίνητα που τρέχουν σε τιρκουάζ πισίνες, άδεια γραφεία που έγιναν 24ωρα supermarket στον 7ο όροφο, διαφημίσεις για αναπαυτικούς καναπέδες, σεξ μπροστά από τηλεοράσεις, κάτι που συνέχεια έρχεται, κι εσύ που ήδη έφυγες, όλα εκείνα που αν δεν ήταν ο Αύγουστος που μετονομάζεται σε Δεκέμβριo – ω – στοπ.

13+2 καινούρια κομμάτια, συνθέτουν «Ένα Album Για Να me Σκέφτεσαι». Από χορευτικά synths σε νοσταλγική electronica, κι από techno breaks σε ambient ηχοτοπία, οι εικόνες ανακατεύονται και γυρνάνε στον χώρο.

Tην Παρασκευή 10 Μαρτίου μπορείς να απολαύσεις τον UnknownArtist ζωντανά στο Υπόγειο, μαζί με ηλεκτρονικούς ήχους & θραύσματα συνθεσάιζερ, strobe visuals και με τον Dj Jumattack στα ψηφιακά και αναλογικά bleeps, παρουσιάζοντας ένα live για να χορέψεις και να “me σκέφτεσαι”. Καλεσμένος της βραδιάς, ο Georgios, μέλος του Synthetic. Αναλυτικά εδώ.

Ακολουθεί μια μικρή κουβέντα του UA παρέα με την Niki Sorogas, με σκέψεις fast αλλά όχι και πολύ food, πριν το live!

Watch
UnknownArtist - Σάββατο Βράδυ [2017, Ένα Album Για Να me Σκέφτεσαι]

Η Ξε-σαλονίκη θα σε αγαπάει για πάντα ή σκέφτεσαι να φύγεις ποτέ για περισσότερα; Λένε ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να βιώνει νέες  πραγματικότητες.

Η Ξε-σαλονίκη δεν ξέρω αν αγαπάει, ακόμα και το «υπάρχει» θα το ‘βαζα με επιφύλαξη, γενικότερα μιλώντας. Νομίζω λείπει αυτό το «ξε-» ή κάτι τέλοσπάντων που να κόβει. Και όσον αφορά τα περισσότερα, δεν είναι θέμα καλλιτέχνη (sic) σε καμία περίπτωση, αλλά ακριβώς όπως το έθεσες, οι νέες πραγματικότητες.

Νομίζω ένα live σε Supermarket επιβάλλεται γιατί ο UnknownArtist είναι μπροστά, αλλά δεν ξέρω ποια αλυσίδα θα το δεχτεί. ‘Οπως μας τραγουδάς «Κι οι διάδρομοι αυτοί διψάν για επανάσταση»… είναι το barcode της εποχής.

Ιδεάρα. Δίπλα στα ψυγεία θα έμπαινε ένα σύνθι, ένας προτζέκτορας στα καλλυντικά, στα ποτά ένα κεφάλι, και τα μικρόφωνα των ταμείων θα αποκτούσαν την χρησιμότητα που τους αναλογεί, για όποιον θέλει να πει κάτι. Μια πρόταση γάμου για παράδειγμα, ή ευχές για τη νέα χρονιά.

Listen
UnknownArtist - Supermarket [2017]

Ακούω όλα τα τραγούδια με την σειρά. Ονειρεύομαι το after party “2048-Trainspotting- με High Fidelity”. Πασπαλισμένους έρωτες, περιπετειώδης νύχτες, κοινωνικός λήθαργος, εποχικές αγορές και φιλικές προτροπές.

Καυστικός ποιητικός και ποιοτικός ο λόγος σου. Υπάρχουν στίχοι θησαυροί σου, που δεν θα αναφερθώ συγκεκριμένα, αλλά είναι μια ολόκληρη γενιά εκεί έξω. Είναι όλα τόσο υπέροχα μπερδεμένα, όσο και τα τραγούδια τυπωμένα random στο οπισθόφυλλο του Ένα Album Για Να me Σκέφτεσαι;

Όμορφη διατύπωση, έκανα για μια στιγμή εικόνα όλες αυτές τις λέξεις & ταινίες, τόσο καθαρή. Αλλά μπερδεύτηκα με το που πάει η ερώτηση και τι πρέπει να πω. Αυτός ήταν ο στόχος;

Watch
UnknownArtist - 'Aνοιξη [2015, Δωμάτιο]

Αν ερχόσουν στον Paranoise για guest στο επόμενο επεισόδιο Giveitaspin show και φυσικά υπήρχε και ανοιχτή κουζίνα, καταρχάς τι φαγητό θα μαγείρευα όσο θα ετοιμάζαμε ποιά βινύλια, κασέτες ή mp3; Να μην ξεχάσουμε και το γλυκό. Cheesecake ή σοκολάτα;

Εγώ το μακαρόνι, εσύ την σάλτσα – ή και το αντίθετο, και να παίζει πίσω βινύλιο από Keith Jarrett, Herbie Hancock ή κάτι από εκεί, για το άρωμα. Για το flip και το επιδόρπιο, σοκολάτα και θα ερχόταν κασέτα από το Madchester, να μασάει την ταινία για την χώνεψη.

Listen
UnknownArtist - Ένα Ανήσυχο Βράδυ Στον Καναπέ [2017]

Ο underground super-hero UA, -έτσι θα τον λέω εγώ- κάνει παρέα με καλά παιδιά. Ξέρω ότι δεν ζει δίχως τα άλλα alter-ego του. Του αρέσει να σπινιάρει και ως  mrs.fttd και να ακούει IDM. Θέλει να πει περισσότερα;

“Underground super-hero”, και ειδικά στην Θεσσαλονίκη, μου φέρνει κάτι σε εργάτη στο μετρό – ίσως αυτό εννοείς, αλλά θα σε απογοητεύσω. Πάντως, θα βγουν σίγουρα κι άλλα πράγματα μέχρι τότε, και μάλλον θα ‘θελα να κάνω περισσότερα.

Listen
UnknownArtist - Κωνσταντινουπόλεως [2017]

Mε αρκετές εμφανίσεις και ένα πρόσφατο live στην Αθήνα, θα σε απολαύσουμε την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη. Θα έχουμε φωτορυθμικά και μπουγατσίνια;

Αν παίξουν μπουγατσίνια, θα γίνει σίγουρα χαμός. Ειδάλλως, κλείνουμε φώτα και όπου πάει.

Εμπνευσμένη από το τραγούδι Όταν έρχεται αυτό, θα μου κάνεις μια τελευταία ερώτηση και θα λύσουμε το μυστήριο εδώ και τώρα.

Τι είναι αυτό;

Listen
UnknownArtist - Όταν έρχεται αυτό [2017]

Ευχαριστούμε UnknownArtist καθώς τα άδυτα της δημόσιας προβολής έρχονται πάντα με ένα κόστος και είμαστε ευγνώμονες για κάθε δημιουργό που μοιράζεται μαζί μας συναισθήματα και μελωδίες από την ψυχή του.

Σιγά, εγώ ευχαριστώ για την κουβέντα και τα όμορφα λόγια, και αναμένω paranoised μακαρόνι. Giveitaspoon!