Athens UHD

Label: Trial & Error, Release Date: April 2020

Athens UHD / releases

3 years ago
by

Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε την συλλογή Athens UHD, ντόπιο και φρέσκο πράγμα, ομαδικό πόνημα 15 παραγωγών από όλη την Ελλάδα, την επιμέλεια της οποίας έχει κάνει ο Bonebrokk (Μάριος Νάρης). Κυκλοφορεί στην Trial & Error, ένα label με βάση την πρωτεύουσα που αν και άρχισε σαν πλατφόρμα για τις προσωπικές δουλειές του Bonebrokk, ανοίχτηκε για να συμπεριλάβει και άλλους καλλιτέχνες.

Το εξώφυλλο, δημιούργημα του inhalt, προειδοποιεί από νωρίς τον ακροατή πως δεν πρόκειται για δίσκο των Beach Boys. Περιέχει αρκετές σκοτεινές στιγμές, το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό, παίρνοντας υπόψιν τους καιρούς που διανύουμε. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τη συλλογή αυτή είναι η έλλειψη ειλικρίνειας.

Σίγουρα δεν είναι μια συνηθισμένη house/techno συλλογή με χαρακτήρα clubbing, αν και περιέχει κομμάτια club-άτα. Αλλά η αίσθηση που δίνει είναι ότι έχει γίνει μια πιο συνολική δουλειά για να παρουσιαστεί το label πάνω από όλα. Και αυτό σημαίνει μια καλή ισορροπία διαφορετικών υφών κι ένα πάντρεμα ρυθμών όπως techno, beats, industrial, acid ακόμα και tribal.

Πρόκειται λοιπόν για 15 κομμάτια που συνθέτουν γενικά ένα dark techno compilation, αλλά βέβαια οι ταμπέλες είναι πάντα άστοχες όταν πρόκειται για τέτοιες δουλειές με πολυφωνία.


Σαν δείγμα από τα tracks ξεχωρίσαμε και αναφέρουμε το Meta Leak του κύριου υπεύθυνου πίσω από την πολύ αξιόλογη Lower Parts, ΑΣΤΥΤΕΚΚ, το οποίο παίρνει στοιχεία από oldschool electro με αρκετά σκοτεινή διάθεση στην αρχή για να εξελιχθεί βαθμιαία σε πιο χορευτικό στο τέλος.


Ιδιαίτερο χαρακτήρα δίνουν στη συλλογή δυο κομμάτια που ακροβατούν μεταξύ του techno και του gqom, αναμιγνύοντας ιδιαίτερα drum patterns με σύγχρονα σκοτεινά synths και φτιάχνουν το δικό τους vibe ξεχωριστά. Την ευθύνη φέρουν ο Αroent με το Τ Capsule και η NatCase με το AI Mass Panic.


Περαιτέρω ο Jennisek, ο οποίος έχει καιρό που ασχολείται με modular synthesizers μας δίνει το Foundation που έχει πολύ καλοδουλεμένα synth pads και ξεκάθαρες acid καταβολές. Τέλος το Crystal Ball (Emoji) του Dervisis, δίνει μια υπνωτιστική διάθεση Burial αλλά και ένα κυρίαρχο ρυθμό με τουμπερλέκι να προσθέσει σε μια περίπλοκη εξίσωση. Τα υπόλοιπα καλείστε να τα ακούσετε και να τα ανακαλύψετε μόνοι σας.


Ιστορικά στα 3 χρόνια που υπάρχει το label – στις αρχές οργάνωνε μόνο δικά του events – καταλήγουμε ότι ίσως να είναι μια καλή στιγμή να κρατήσετε το ένα τουλάχιστο αυτί σας ανοιχτό σε αυτά που ετοιμάζει η Trial & Error. Και το Athens UHD είναι το κατάλληλο σημείο αρχής, όπου υπάρχουν πολλές στιγμές που προσφέρονται για χορό ή ακόμη και για head banging. Το σίγουρο είναι ότι κάτι κάπου μέσα ή έξω σας θα θέλει να κουνηθεί.

 

Tracklist:

1. MarcelDune – The Impossible Dream
2. Aroent – T Capsule
3. ice_eyes – Mouth Foot
4. NatCase – AI Mass Panic
5. ΑΣΤΥΤΕΚΚ – Meta Leak
6. Turbo Teeth – Bruised & Polished
7. Evita Manji – Carica
8. bonebrokk – Nessus Chant
9. Dervisis – ? Crystal Ball (Emoji)
10. Giganta – WTF ft. Galactica
11. Statik II (aka Mr.Statik) – Franklestein
12. FXLNG – Untitled
13. Yorgia Karidi – Yesness
14. Pass The Knife – Faidon Get’s Excited
15. Jennisek – Foundation

Το official release είναι προγραμματισμένο για τις 3 Απριλίου και μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Bandcamp της Trial & Error !!

Καλή ακρόαση!!!