A/T/O/S – Outboxed

Label: Deep Medi Musik, Release Date: February 2017

A/T/O/S – Outboxed / releases

6 years ago
by

Οι A Taste Of Struggle, αλλιώς Α/Τ/Ο/S όπως αναφέρονται συνήθως, επέστρεψαν πρόσφατα δυναμικά, με την δεύτερη κυκλοφορία τους, Outboxed, στο εξαιρετικά επιδραστικό και ποιοτικό Dubstep label του Mala, την Deep Medi Musik.

Τα συγκλονιστικά souled out φωνητικά της AMOS και η εξαιρετική ατμοσφαιρική παραγωγή του Truenoys, εξακολουθούν να παράγουν έναν άκρως περιπετειώδη ήχο σε ακροπυροδοτική κατεύθυνση.

Εάν κανείς ακολουθήσει μονάχα το μονοπάτι των τίτλων τραγουδιών προτού ακροαστεί, θα γευθεί τρεις κατευθυντήριες γραμμές με τον ίδιο βαρύ άξονα ανθρωποκεντρικής σημασίας. Η συνείδηση, η τεχνολογία και η φύση ενώνουν τις πλευρές τους για ένα άκουσμα που προκαλεί άλλοτε μια τρεμάμενη, σκοτεινή και άλλοτε αισιόδοξη παρέμβαση στον κοινωνικό παφλασμό της λογικής.

Η εγκόλπωση της Dubstep με τους διάφορους ηλεκτρονικούς τόνους και χρωματιστά μπάσα προκαλεί μια συγκινητική ευφορία. Ο ήχος των A/T/O/S σε βυθίζει για να πακτωθείς μέσα στις σκέψεις σου. Αυτή η μουσική δύναμη όμως, εξαπλώνεται αισθησιακά σε μία ιδιαίτερη εξωστρέφεια η οποία είναι Outboxed.

Δεν χωρά στους 4 τοίχους σου, ούτε στα ακουστικά σου, μεταδίδεται πυρετωδώς καθώς κοχλάζει ο τόπος από ρυθμό και ενέργεια, θυμίζοντας την υπεροχή των κυματομορφών μέσα σε σκληρές πραγματικότητες και εποχές Black Μirror.

Listen
A/T/O/S - Strong Thing

H απρόβλεπτη ροή του δίσκου αφήνει περιθώριο να εκπλαγείς με τις εναλλασσόμενες διαθέσεις. Αν και οι δύο συνεργάτες προτιμούν να μην εμφανίζουν πληροφορίες για το ποιόν τους, το μυστήριο που τους διακατέχει λειτουργεί και σαν μαγνήτης.

Δένοντας τα μάτια μπροστά σε επαναστατικούς ρυθμούς, βλέπει κανείς καθαρά την αλήθεια γύρω του. Η μουσική άλλωστε χρειάζεται μία αίσθηση και περισσότερη φαντασία από ποτέ για να ανθίσει στην καρδιά.

Η εκπληκτική παραγωγή είναι εμφανής από το πρώτο εισαγωγικό «κλιπ» ιδεών έως και τα τελευταία δευτερόλεπτα του απέραντου αφοπλιστικού σκότους. Η δυναμική του ήχου εξαπλώνεται από το ένα τραγούδι στο άλλο, περνώντας κύματα και οιωνούς. Ένα κυνήγι σημείων με μοναδικό στόχο την κατανόηση των φαινομένων.

Το μουσικό ταξίδι, αν και είναι μικρό σχετικά σε διάρκεια, καταφέρνει να απλωθεί για αιώνες στον χωροχρόνο της ηλεκτρονικής σκηνής του 2017. Δεν θα έχει ημερομηνία λήξης και αυτό το γνωρίζουμε από το ντεμπούτο τους πολύ καλά.

Listen
A/T/O/S - Blackout

Με εμφανές στοιχείο και την Trip-hop, θέτει βάσεις για περαιτέρω πειραματισμούς και συνειδητότητα στις λέξεις. Λίγα δευτερόλεπτα φτάνουν να ταρακουνήσουν και τον πιο δύσκολο ακροατή.

Δεν είναι ένα hype o ήχος των A/T/O/S, είναι μια ήρεμη επανάσταση την οποία και καλούμαστε να αφουγκραστούμε χωρίς φόβο, και με πολύ πάθος. Εμμένοντας στα στοιχεία που τους καθορίζουν στον χώρο πια, η πολυρυθμία εξακολουθεί να χαρίζει την ευθύτητα και τον πλουραλισμό μιας σίγουρης δισκογραφικής επιστροφής με βάθος.

Η Dubstep και Bass σκηνή, ρίχνοντας βλέφαρο στο παρελθόν μπορεί ξεκάθαρα να κοιτάει άφοβα μπροστά και δυναμικά το μέλλον, με φρέσκα projects και αυθεντικότητα. Οι Βέλγοι A/T/O/S αξίζουν κάθε σταγόνα μουσικής πάλης μέσα σου. Θα σε ανταμείψουν με το “paranoised” χορευτικό έργο της αλήθειας.

O δίσκος είναι διαθέσιμος σε ψηφιακή και φυσική μορφή βινυλίου. Αποτελείται από 9 κομμάτια – διαμάντια και διαρκεί συνολικά 29 λεπτά.

Listen
A/T/O/S - Vortex

Outboxed LP Traklist:
A1. Ocean Of Ideas – 01:49
A2. Trees – 03:28
A3. Vortex – 02:57
A4. Intercom People – 02:53
A5. Liquid Gold Dreams – 03:40
B1. Give It Up – 02:28
B2. Strong Thing – 03:24
B3. Wake Up (Save Us) – 04:13
B4. Blackout – 03:42