Black Light District x VLAD

Label: Disco Tocopilla, Release Date: June 2014

Black Light District x VLAD / releases

9 years ago
by

Η νέα κυκλοφορία της Disco Tocopilla εδώ και λίγες βδομάδες είναι γεγονός και δεν μπορούμε παρά να την μοιραστούμε μαζί σας.

Τείνει να γίνει συνήθεια η αναφορά μας σε κάθε μουσικό έργο που βγάζει και μας προτείνει το συγκεκριμένο εγχώριο label – κολεκτίβα μουσικών παραγωγών. Αυτή η συνήθεια όμως δεν προκύπτει από την γνωριμία μας με κάποιους από την “εταιρεία”, αλλά κατευθείαν από την ποιότητα και αξία των παραγωγών που κυκλοφορεί.

Από τον Οκτώβριο του 2012 όταν και ο ιδρυτής του εγχειρήματος, Circo Inverso, έκανε το ντεμπούτο του label με το album του Being Stuck On Eart Makes Me Angry, ακολούθησε το Staring At The Sun EP του BrainD, η συλλογή Holy Athens, το Centauri EP των MUCO & Mesk, και τέλος, φέτος, το What’s That Noise? του Thomey Bors.

Έτσι, ουσιαστικά φτάνουμε στο σήμερα και στην έκτη κυκλοφορία της Disco Tocopilla, συνυπολογίζοντας όλες, ανεξάρτητα από την μορφή τους.

Σε αυτήν, δύο διαφορετικοί παραγωγοί, ένας ήδη μέλος του label, ο VLAD και μία πρωτοεμφανιζόμενη, η Black Light District, έβαλαν το χέρι τους, ή πιο σωστά την φαντασία και το δημιουργικό ταλέντο τους με το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό.

Το πρώτο κομμάτι από τα δύο που συναποτελούν το ΕP ανήκει στο νέο μέλος της Disco Tocopilla, την Black Light District. Έτσι ονομάζεται το μουσικό alias μία νεαρής, σχεδόν άγνωστης ως σήμερα παραγωγού από το Βελιγράδι της Σερβίας, παρά το ότι ασχολείται ήδη εδώ και 2-3 χρόνια με την μουσική παραγωγή.

Watch
Black Light District ft. Jane G x VLAD (promo video)

Το κομμάτι της Βlack Light District στα 5 λεπτά που διαρκεί χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά και στην ψυχή. Μπορεί να χαρακτηριστεί ως εκκωφαντικά συναισθηματικό, έχει την δύναμη να σε καθηλώσει και να σε υπνωτίσει, να σε μαγέψει, να σε συνεπάρει και να σε ταξιδέψει σε ένα σκοτεινό όνειρο, να σε κάνει να βιώσεις μια απέραντη μελαγχολία ή να νομίσεις πως είσαι σ’ ένα άδειο αφιλόξενο δωμάτιο, κάπου στο άγνωστο, απελπιστικά μόνος σου.

Άλλωστε, διόλου τυχαία δεν τιτλοφορείται ως David Is Going To Die, πετυχαίνοντας πραγματικά άριστα να αποδώσει τον ήχο του σε εικόνα την οποία πλάθει ο ακροατής ακούγοντάς το. Κινείται στα 123 bpm, ενώ τα υπέροχα φωνητικά είναι της Jane G.

Το δεύτερο κομμάτι της κυκλοφορίας έρχεται από τον γνώριμο στο ελληνικό κοινό VLAD, γνώριμο και στην εταιρεία αφού είχε συμμετάσχει στην συλλογή Holy Athens πριν ενάμιση χρόνο με το Kykloi.

O VLAD εδώ, προσφέρει ένα track διάρκειας 8 λεπτών με την ονομασία Stargirl, το οποίο δένει απόλυτα τόσο με το έταιρο του ΕP, όσο και με το ύφος του label, όπως αυτό έχει αναδειχθεί στην παρούσα διετία.

Ο Βλαδίμηρος Πεϊλιβανίδης aka VLAD από την Θεσσαλονίκη, γνωστός για τα πολλά διαφορετικά projects που έχει δημιουργήσει και “τρέξει” τα τελευταία χρόνια, στο Stargirl αποτυπώνει ένα πολύ όμορφο ηχητικό αποτέλεσμα που δικαιώνει το ταλέντο του στην παραγωγή όπως έχει φανεί ήδη από τα προηγούμενα χρόνια.

Μπάσο για να δώσει βάρος και βάθος, ταχύτητα στα 132 bpm, υπέροχα αναλογικά synths για να καλλιεργούν μία ιδιαίτερα ατμοσφαιρική αίσθηση που όμως αντέχει την συναισθηματική φόρτιση που “χτίζεται” στο κομμάτι.

Listen
Black Light District ft. Jane G - David Is Going To Die / VLAD - Stargirl

Μπορείτε να ακούσετε τα δύο κομμάτια από το παραπάνω player και να τα βρείτε διαθέσιμα για ελεύθερο κατέβασμα εδώ, καθώς και για αγορά σε φυσική μορφή.

Το EP, κατά την πάγια τακτική της Disco Tocopilla, κυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση (περιορισμένος αριθμός) κασσέττας όπου του artwork έχει επιμεληθεί ο Χρήστος Μάρκου, ενώ το mastering έκανε ο Μάριος Ιμπραήμ.