Blind Prophet – Marijuana Burns Capitalism

Label: Dub Stuy, Release Date: September 2017

Blind Prophet – Marijuana Burns Capitalism / releases

6 years ago
by

Ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα πάμε σήμερα, παρουσιάζοντας την καινούρια 12ιντση κυκλοφορία της πολύ ενδιαφέρουσας ανεξάρτητης αμερικανικής δισκογραφικής εταιρείας, Dub Stuy.

Ο λόγος για τον Αμερικανό παραγωγό Blind Prophetκατά κόσμον Joseph Burns, ο οποίος μετά από κυκλοφορίες σε κάποιες αγαπημένες δισκογραφικές όπως οι ZamZam Sounds, Moonshine Recordings, Archetype Records και πολλές άλλες, πραγματοποιεί τώρα και το ντεμπούτο του στην Dub Stuy, με την νέα του κυκλοφορία, Marijuana Burns Capitalism

Σε αυτήν δεν είναι μόνος του καθώς συμμετέχει επίσης ο χαρισματικός ιδρυτής του ρώσικου Lion Posse Soundsystem και προσωπικός μου αγαπημένος Tenor Youthman με το χαρακτηριστικότατο πλέον στυλ, αλλά και η γνωστή -και από τις εμφανίσεις της στην χώρα μας- μουσική κολεκτίβα Numa Crew με έδρα την Φλωρεντία, που μετέχει με μία δική της εκδοχή στο κομμάτι.

Blind Prophet

Ας πούμε όμως πρώτα δυο λόγια για την Dub Stuyη οποία είναι μια Sound System κολεκτίβα και παράλληλα δισκογραφική εταιρεία που προέρχεται από την καρδιά της Νέας Υόρκης, το Brooklyn. Iδρύθηκε το 2014 και μετράει έκτοτε 16 κυκλοφορίες αμιγώς σε δίσκους βινυλίου και μία αποκλειστικά σε CD.

Σαν στόχο έχει να συνδυάζει διαφορετικά στυλ μουσικής, παραδόσεις και τρόπους προώθησης της κουλτούρας των Sound Systems. Ο ήχος της κινείται μεταξύ της παραδοσιακής Sound System κουλτούρας, προερχόμενη από την Τζαμάικα, και της μοντέρνας Bass και ηλεκτρονικής σκηνής.

Φυσικά, σαν πυρήνα των δραστηριοτήτων της η Dub Stuy έχει το πανέμορφο 15-κιλο (Watt) ηχοσύστημα της παρακάτω εικόνας, το οποίο έφτιαξαν οι ίδιοι.

Dub Stuy Sound System

Ο Blind Prophet μας παραδίδει ένα πολύ ολοκληρωμένο και ατόφιο riddim. Η έντονη και βαθιά μπασογραμμή στο Marijuana Burns Capitalism, σε συνδυασμό με τους ηλεκτρονικούς ήχους, σίγουρα θα καταφέρει να κουνήσει το πλήθος μεταφέροντάς το σε έναν χορευτικό διαλογισμό.

Αυτός ο ρυθμός δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για να αναδειχτεί το ιδιαίτερο στυλ του Tenor Youthman, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε άκρως συνειδητοποιημένους στίχους.

Αυτήν την φορά ο Tenor μας τραγουδάει για τις ευεργετικές ικανότητες της κάνναβης και για το πως μπορούν να συμβάλουν στον αγώνα κατά της μαζικής παραγωγής και γενικά του καπιταλιστικού μοντέλου. Προωθεί τα δικαιώματα του καθενός να διατηρεί κήπο και να καλλιεργεί την κάνναβη, η οποία θα μπορούσε να μας παρέχει τόσα ωφέλιμα προϊόντα αλλά και ιατρικά σκευάσματα.

Μέσω μιας οικονομίας βασισμένης στην αυτάρκεια και την αλληλεγγύη, ο Tenor Youthman πιστεύει ότι θα καταφέρουμε να κάψουμε επιτέλους την Babylon.

Listen
Blind Prophet - Marijuana Burns Capitalism [2017, Dub Stuy]

Στην dub έκδοση του κομματιού, ο Blind Prophet ρίχνει τους τόνους, βάζει σε πλήρη ισχύ το μπάσο και τα κρουστά και μας αφήνει να χαθούμε στα αέναα παιχνίδια που κάνει ο καπνός της κάνναβης καθώς καίγεται. Μεγάλη έμφαση δίνει επίσης στο echo, βασικό συστατικό στις dub εκδόσεις των κομματιών.

Στην διασκευή των Numa Crew βλέπουμε μια άλλη δημιουργική πορεία. Εδώ το μπάσο είναι κυρίαρχο, μπάσο που σε χτυπάει στον θώρακα καθώς χορεύεις στα φωνητικά του Tenor Youthman, λιγότερο echo και με κάπως περισσότερη “βρωμιά”. Άξιο, στο στυλ του Blind Prophet.

Blind Prophet – Marijuana Burns Capitalism DS-SP008 Tracklist:

1. Blind Prophet ft. Tenor Youthman – Marijuana Burns Capitalism
2. Bling Prophet – Dub Burns Capitalism
3. Numa Crew Burns Capitalism

Το βινύλιο αυτό προστίθεται στις υπόλοιπες πολύ αξιόλογες κυκλοφορίες της Dub Stuy και μας δίνει έναν λόγο παραπάνω να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά προς την κατεύθυνσή της.

Θα κυκλοφορήσει στις 22 του Σεπτέμβρη και μπορείτε να το προμηθευτείτε από το e-shop της Dub Stuy και από ενημερωμένα δισκοπωλεία.